ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Λευτεριά στην λογική


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Μείζων θέμα έγινε για τους σαμαρομπένηδες και τα τηλετσιράκια τους η ανάβαση στα σκαλιά της βουλής των αντιεξουσιαστών και το πανό στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η Ελλάδα κινδυνεύει από αυτά τα 20 άτομα που τόλμησαν και πάτησαν το πόδι τους στον ιερό χώρο που μόνο βουλευτές και ζιμενσόδουλοι πρέπει να πατούν.
Δεν κινδύνεψε ούτε από τους σαμαρομπένηδες, ούτε από τους τσεκουράτους ακτιβιστές.
Θα μας καταστρέψουν αυτά τα άτομα….
@Βέβαια στο παρελθόν οι αντιεξουσιαστές είχαν μπει και στην βουλή, αλλά οι τηλεοράσεις δεν έκραζαν. Μιλάμε για τους δηλωμένους, τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή και τον Κωστάκη τον κουρασμένο.
@Ο Αντωνάκης που αγαπάει την καρέκλα και την εξουσία περισσότερο και από τον Μπένι θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για να ολοκληρώσει το έργο του….
@Απειλείται βρε η ασφάλεια μας.
Είμαι απόλυτα τρομοκρατημένος. Όχι επειδή είμαι άνεργος και δεν έχω ελπίδα. Αλλά επειδή 5 άνθρωπο σήκωσαν ένα πανό.
Τέτοια λογική μόνο Σαμαράς και ο Φαήλος. Α! Και ο Χρύσανθος, μην τον αδικώ.
@Από λίστα σε λίστα πάμε, αναμασώντας τα ίδια και με τα ίδια, μόνο που  κάθε φορά ανεβάζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα.
Σου λέει ο Βαρουφάκης, ούτε το 1,5% θα πιάσουμε, ούτε το 1,2% θα πιάσουμε. Ας τους πω 3,9%, το ίδιο είναι. Και αυτοί ξέρουν ότι δεν θα πιάσουμε τέτοια νούμερα.
Εμείς κάνουμε ότι προσπαθούμε και αυτοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Αυτό είναι το σχέδιο. Θα
πιάσει;
@Του Αντωνάκη δεν του βγήκε η δίμηνη αριστερή παρένθεση και άρχισε τα πατριωτικά, βάλτε με και μένα στην κυβέρνηση να σώσουμε την χώρα…. θέλει να γίνει ο Μπένι του Συριζα.
Ή να κάνει τον κύκλο του σε μια κυβέρνηση με τον Παπαδήμιο για να πάει ομαλά στην αντιμνημονιακή του ρητορική. Να βγει όπως μπήκε.
@Ο Κυριάκος της οικογένειας λέει στους δανειστές να μην δώσουν χρήματα στον Συριζα. Γιατί ο Τσίπρας τα ζητάει για να ξοφλήσει το καταναλωτικό του, δεν τα  ζητάει για να
χρηματοδοτήσει προηγούμενα δάνεια της Ελλάδας.
Βασικά, μην τον κατηγορούμε…. είναι της βαρουφάκειας σχολής: δεν θέλουμε άλλα δανεικά.
@Εξεταστική για μνημόνιο. Πρώτον αν μιλάμε για το πώς κλάπηκαν δις από το δημόσιο χρήμα με μίζες, δωροδοκίες, ολυμπιάδες, δομημένα ομόλογα και άλλα τέτοια θα πρέπει να πάμε στο 2000 ή στο 1996, να πιάσουμε το σύστημα Σημίτη από την αρχή.
Επίσης θα πρέπει να δούμε τα χρόνια του κουρασμένου, όπου τα σκάνδαλα είχαν εβδομαδιαίους ρυθμούς, αφού μια εβδομάδα που δεν είχε σκάσει σκάνδαλο νόμιζα ότι είχα μεταναστεύσει.
Και φυσικά να φτάσουμε στο έγκλημα Γιωργάκη όπου αντί για πιστόλι έβαλε νεροπίστολο στο τραπέζι και μας πρόσφερε στην τρόικα χειροπόδαρα δεμένους.
Έπειτα να δούμε γιατί ο Αντωνάκης στήριξε και στην συνέχεια έγινε υπέρμαχος των μνημονίων, πιο φανατικός και από τον Μπένι….
Δεύτερον, να δούμε γιατί όλη η Ευρώπη πάει κατά διαόλου… να κατανοήσουμε ότι το Ευρώ είναι ένα προβληματικό νόμισμα και η τραπεζοκλεπτική  πολιτική  με το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και των αδύνατων για το καλό των τραπεζών οδηγεί σε συνθήκες χειρότερες του μεσαίωνα.
Δηλαδή να το δούμε λιγάκι πιο ολοκληρωμένα το θέμα και όχι με όρους εντυπωσιασμού.
@7,5 εκατομμύρια χρωστάει το mega, 6 ο ΑΝΤ1 και πάει λέγοντας. Μετατρέπω τα εκατομμύρια σε αποδείξεις για τυρόπιτες που δεν πήρα. Για να βγει το συμπέρασμα ότι εγώ φταίω πάλι…
@Ο σύμβουλος του Αντωνάκη είναι με 500 εκατομμύρια στην λίστα Λαγκάρντ, η γυναίκα του δουλεύει για την Μίζενς και η χώρα κινδυνεύει από ένα πανό.
@Δεν έχουμε μνημόνιο, δεν θέλουμε άλλα δανεικά απλώς αναζητούμε τέτοια μέτρα ώστε να μας αξιολογήσουν εντός της άρνησης μας στις αξιολογήσεις ώστε να μας δώσουν δανεικά για τις επόμενες δόσεις αφού για τις προηγούμενες τραβήξαμε ότι ρευστό είχε η χώρα…

 Μικρός Φωκίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: