ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Λαχανάκια Βρυξελών

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Ο Καψής, ο αδερφός του Μανώλη του ευφυή, που είχε αναλάβει να μας σώσει από την ΕΡΤ… σε συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ ήταν πραξικόπημα.
Αυτός υπηρέτησε το πραξικόπημα. Αυτό στα νομικά πως λέγεται; Απιστία; Προδοσία; Είμαι πασοκ;
@Πάντως το πρόβλημα δεν είναι οι θεσμοί ή η τρόικα, το Παρίσι, οι Βρυξέλες ή η Αθήνα. Το πρόβλημα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται, η υποχρέωση μας να τους ρωτάμε για την πολιτική μας, τα απαράδεχτα δανεικά που παίρνουμε για να τους ξεπληρώσουμε μέρος των δανεικών.
@Την δόξα πολλοί εμίσησαν, τα βουλευτικά αυτοκίνητα ελάχιστοι.
@Μα θα μου πεις αυτό είναι το μέγα πρόβλημα μας; Και αυτό. Γιατί δείχνει ότι στις δύσκολες ώρες που περνάν εκατομμύρια Έλληνες ούτε συμβολικά δεν δείχνουν κατανόηση.
Λαϊκίζω, είπες; Μπορώ και χειρότερα.
@Τον καημένο τον Σόιμπλε. Είχε μάθει να του λένε όλοι μάλιστα και ξαφνικά βρέθηκε με κάποιον οικονομολόγο που είχε άποψη και ένιωσε ένα μικρό κόμπλεξ.
Παράλληλα θέλει να ισοπεδώσει Βαρουφάκη, Τσίπρα, Ελλάδα, κυρίως ως παράδειγμα προς φιλόδοξους "επαναστάτες".
@Άμα λες το ευρώ δεν είναι ταμπού τότε διαπραγματεύεσαι, κάνει πίσω ο άλλος κάνεις πίσω εσύ καταλήγεις κάπου… Άμα λες πάση θυσία ευρώ ο άλλος σου λέει ή κάνεις ότι θέλω ή πάπαλα ευρώ. Σε έχει δεδομένο και στο χέρι.
Αν λες δεν θέλω άλλο δάνειο ο άλλος κάθεται να συζητήσει γιατί δεν τον συμφέρει μια τέτοια απόφαση. Άμα αρχίζεις να παρακαλάς για δάνειο τότε ο άλλος θα σε βάλει να κάνεις τούμπες.
@Και αν οι άλλοι αρνηθούν ποιο είναι το plan B; Δημοψήφισμα; Ο φόβος και ο τρόμος των
δημοκρατών…
@Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτουδάκια του στους παραδείσους του εξωτερικού ανά 10 χιλιαρικάκια.
Τίποτα ύποπτο. Τα χώρισε σε δεκάδες για να είναι εύκολο το μέτρημα. Και μην νομίζεις, τίμια λεφτά είναι. Του μεροκάματου. Και είναι απλά ένα μικρό μέρος της περιουσίας του.
Κάτι σαν χαρτζιλίκι. Πως λέμε ας πάρουμε κανένα ψιλό μαζί μας μη και θελήσουμε να αγοράσουμε κανένα νεράκι; Έτσι.
@Όλοι μας ξέρουμε ότι αν
δουλεύεις σκληρά βγάζεις εκατομμύρια. Μην κοιτάς που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί. Στα ψέματα έκαναν πως δούλευαν.
Τεμπέληδες, όχι σαν τον Γκίκα. Ή τους άλλους πολιτικούς με τα εκατομμύρια.
@Ο Σημίτης είναι παντού, το σύστημα του διαχρονικό. Αν καταστραφεί ο πλανήτης δύο είδη θα επιβιώσουν. Οι κατσαρίδες και τα σημιτάκια.
@Εξεταστική για τα μνημόνια. Αλλά εκτός η εποχή κουρασμένου. Εξάλλου δεν υπήρχε καθόλου πρόβλημα τότε. Ούτε ελλείμματα, ούτε χρέος, ούτε σκάνδαλα…
Η χρυσή εποχή του κουρασμένου.
@Αλλά ακόμα δεν ξεκουράστηκε, μην τον κουράσουμε με εξεταστικές. Κρίμα είναι.
@Ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι τον πέταξε το πασοκ, δηλαδή ο Μπένι, στα σκυλιά. Αλήθεια ο Μπένι που είχε σπίτι του για δυο χρόνια το στικάκι δεν έχει καμιά ευθύνη;
@Μέχρι τρεις ήταν θεσμός. Τώρα που έγιναν τέσσερις τι είναι;
@Και λαχανάκια Βρυξελλών έχω….
@40 φάκελοι εξαφανίστηκαν προεκλογικά από τον Γκίκα που είχαν υποθέσεις φοροδιαφυγής. Τον καημένο θα  μπέρδεψε τους φακέλους αυτούς με τους άλλους που είχα δεκαχίλιαρα και θα τους έχει στείλει στο εξωτερικό.
@Στα 135 εκατομμύρια η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για 300 χιλιάδες ανθρώπους. Δηλαδή περίπου 400 ευρώ έκαστος. Για 9 μήνες αφού είναι για το 2015. Οπότε περίπου 45 ευρώ το μήνα. Ή 1,5 ευρώ την ημέρα.
Μην τους τα δώσουμε μετρητά και τους κλέψουν. Ας τους τα βάλουμε σε λογαριασμό και να έχουν μπλοκ επιταγών.
@Εκτός και αν οι 300 χιλιάδες έγιναν 150 χιλιάδες και θα έχουν 3 ευρώ την ημέρα.
@Αν οι 300 χιλιάδες έγιναν 150 χιλιάδες τότε είναι μεγάλη επιτυχία. Μήπως εκτός από την μείωση των φτωχών μειώθηκε και η ανεργία;
@Τζήμερος - Μπογδάνος, ένα δίδυμο που μόνο αυτό του Σταύρου - Ψαριανού μπορεί να το συναγωνιστεί.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: