ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Βαρύ φορτίο

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



Προβοκάτορας ο Τσίπρας. Χαιρέτισε τον Αντωνάκη στην βουλή για να τον εκθέσει καθώς ο Αντωνάκης δεν σηκώθηκε από την θέση του. Ο Αλέξης ήξερε όμως ότι ο Αντωνάκης δεν θα σηκωνόταν καθώς τούπεσε βαριά η νίκη του στις εκλογές.
@Ο Αντωνάκης είπε ότι έχασε τις εκλογές γιατί η προπαγάνδα δούλευε εναντίον του… δίκιο έχει, δεν θυμάσαι τι πόλεμο του έκανε το μεγα και ο σκάει γάιδαρο;
@Δεν άφησε ο Αντωνάκης τους βουλευτές της ΝΔ να μιλήσουν… δεν ήθελε την ώρα που διαπραγματευόταν ο Βαρουφάκης οι βουλευτές της νδ να πανηγυρίζουν για την μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος τους. Θα ήταν άκομψο.
@Ο Σαμαράς το 2012 παρέλαβε χάος από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε μαζί με το πασοκ. Και το έκανε κράτος, λέει, με την κυβέρνηση νδ- πασοκ. Τελικά το πήρα απόφαση, ο άνθρωπος τα έχει λιγάκι μπερδεμένα στο μυαλό του.
@Η ΝΔ θα στηρίξει ότι μνημονιακό θελήσει να περάσει ο συριζα. Το ίδιο και το πασοκ. Για το ποτάμι δεν το συζητώ. Μετά από τις σέλφι βουρ στην στήριξη.
@Είναι απαράδεκτος ο συριζα, άκου εκεί  να μην θέλει να κυβερνάει με email; Στις σπηλιές θα μας γυρίσουν;
@Όπως γνωρίζουν όσοι με παρακολουθούν
χρόνια έχω ασκήσει κριτική στον σύριζα και μάλιστα είμαι από τους λίγους που είχαν επισημάνει τις κωλοτούμπες του που είχαν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2012, μήνες πριν τις τότε εκλογές.
Έχω πολλές φορές γράψει ότι ο Συριζα δεν είναι πλέον αριστερό κόμμα αλλά ένα κεντρώο κόμμα και ο στόχος του δεν είναι μια αριστερή διακυβέρνηση αλλά μια ορθολογική αστική διακυβέρνηση.
Επίσης η προσωπική μου άποψη είναι ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα των ελίτ και είναι καταστροφικό για τις αδύναμες χώρες, φαντάσου τώρα για τις πτωχευμένες χώρες….
@Αλλά… αν ο συριζα αποτύχει στο μίνιμουμ που ζητάει και επιχειρεί τότε δεν θα έχουμε καμιά ελπίδα σωτηρίας.
Εδώ έχουμε μια εσωτερική πάλη της Γερμανίας και της εμμονής της για ευρωπαϊκή λιτότητα. Αν υποχωρήσει στον συριζα και τον αφήσει να δώσει ανάσες στην οικονομία τότε θα απαιτήσουν και όλοι οι άλλοι το ίδιο οπότε πάπαλα γερμανική πολιτική. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα ενδέχεται να μην πληρώσει τα χρωστούμενα και ίσως να βγει και από το ευρώ. Οπότε πάπαλα γερμανική ευρώπη…
Τι θα διαλέξει η Γερμανία; Ελπίζω να μην εφαρμόσει την ρήση "ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει το σκοινί που θα τον κρεμάσεις"…
@Ο συριζα έχει βαρύ φορτίο. Αν υποχωρήσει από το κοινωνικό πρόγραμμα του και αποδεχθεί την πολιτική Σαμαρά θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι θα εξαφανιστεί η Ελλάδα,  οι πολίτες, η ελπίδα, το μέλλον, κάθε μονοπάτι για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
@Αν τελικώς η Γερμανία επιλέξει να μας δώσει το σκοινί που θα την κρεμάσουμε θα πρέπει ο συριζα να την κρεμάσει και να μην κρεμαστεί ο ίδιος. Να μην υποχωρήσει.
Ας πάει σε νέες εκλογές με ξεκάθαρο δίλημμα. Γερμανικό πρόγραμμα ή ελληνικό πρόγραμμα. Με ότι σημαίνει αυτό. Ακόμα και με εθνικό νόμισμα.
Και αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα ακόμα καλύτερα. Θα είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
@Εν ολίγοις, θέλω ο συριζα να πετύχει. Γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουμε αναρχοκομμουνισμό την επόμενη μέρα. Γιατί τώρα δεν είναι αυτό το θέμα.

  Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα