ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Αξιοπρέπεια και αγώνας

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)Έκτακτη φορολόγηση θα επιβάλλει η κυβέρνηση. Ώστε να μπορέσει να πληρώσει τις υπερωρίες στα ΜΑΤ. Τι τζάμπα θα μας δέρνουν;
@Γέμισε η Ελλάδα με χαρτιά. Τα πήρε ο αέρας από το Μαξίμου όπου έσκιζε μνημόνια ο Αντωνάκης.
@Και πες ότι η τρόικα για να κερδίσει χρόνο στηρίζει τον Αντωνάκη και κάνει ότι υποχωρεί πηγαίνοντας λίγο πίσω κάποιες από τις απαιτήσεις της. Αυτό θα μπορούσε να ξεπλύνει την ξεφτίλα που έχει φάει τον τελευταίο καιρό;
@Από τα Παρίσια στου Μαξίμου ένα email δρόμος.
Και αίφνης τους έπιασε καούρα για την αναθεώρηση του συντάγματος. Ναι, βρε, άμα είναι αν αλλάξουμε το σύνταγμα ας παραμείνουν για 2 χρόνια ακόμα οι Μπενοσαμαράδες.
Στην ανάγκη στο νέο σύνταγμα προβλέπουμε ότι κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει μόνο όποιος λέγεται Σαμαράς. Ή έστω, κυβέρνηση μπορέι να σχηματίσει μόνο αυτός που επιλέγεται από την Μέρκελ.
@Είχαμε το κράτος και το παρακράτος. Τώρα έχουμε την βουλή και την παραβουλή.
@Και τώρα ας κάνουμε ένα διάλλειμα. Και να πούμε στον καθένα που στέκεται σε μια δήθεν υπερασπιστική γραμμή της νομιμότητας ότι ας προσπαθήσουν να φέρουν τον εαυτό τους σε μια κατάσταση:
Είστε  15 ετών και δολοφονείται ο καλύτερος σας φίλος, δίπλα σας, και πεθαίνει στην αγκαλιά σας. Και ίσως να έκανε πριν δολοφονηθεί μια κίνηση για να σας προστατέψει ή ότι εσείς έχετε αυτήν την εικόνα. Πέθανε στα χέρια σας ο δολοφονημένος από αστυνομικό φίλος σας και προστάτεψε την δική σας ζωή με τον θάνατό του.
Αυτό και μόνο αυτό θα έπρεπε να κάνει τον καθένα μας να δούμε με συμπάθεια έναν νέο άνθρωπο. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο άνθρωπος ζητάει αυτό που οι
αστικοί μας νόμοι του δίνουν ως δικαίωμα. Να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο ΤΕΙ που έχει περάσει.
Μα είναι τρομοκράτης! Μα δεν είναι τρομοκράτης. Όλοι αυτοί που είναι υποκριτικά νομιμόφρονες ξεχνάνε ότι το πρώτο δικαστήριο δεν δέχθηκε ότι είναι τρομοκράτης. Εκκρεμούν άλλα δύο δικαστήρια. Το τεκμήριο αθωότητας; 
@Αλλά ας πρόσεχε. Ας γινόταν μιζάνθρωπος. Να είχε πάρει καμιά 15αριά εκατομμύρια, να του έδιναν όχι μόνο άδειες αλλά και αποφυλάκιση.  
@Ο Νίκος Ρωμανός με την ίδια του την ζωή διεκδικεί: την ζωή του, το δικαίωμα του να σπουδάσει, την αξιοπρέπεια του…. Την αξιοπρέπεια του.
Γι΄ αυτό θέλουν να τον συνθλίψουν. Γιατί αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια του. Και στις σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπεται ούτε ο αγώνας ούτε η αξιοπρέπεια.
Αλλά έτσι είναι: αναρχικός δεν είναι; Πάει αντίθετα στο ρεύμα και ζητάει αξιοπρέπειες και αγώνες.
Αντιμνημονιακός Αντωνάκης
@Το 40% των Ελλήνων δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Οι χαζοί, νομίζουν ακόμα ότι αυτή η χώρα υπάρχει.
@Ρίζα ρίζα τον καημό μου τον μετράω και πονώ.
Επιτέλους η σοβαρή χρυσή αυγή θα δημιουργηθεί. Να δικαιωθεί και ο κυρ Μπάμπης.
@Πολύ φύση έχει πέσει τώρα τελευταία στα κόμματα: ελιές, ποτάμια, ρίζες, κοράκια, μιζόπουλα…
@Σύμφωνα με την αδώνιδα κυβερνητικό εκπρόσωπο η εκλογή του προέδρου δημοκρατίας θα είναι αντιμνημονιακή στάση.  

@Κουίζ: Κάποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν ναι για πρόεδρο της δημοκρατίας για το καλό της χώρας. Αν τους πει κάποιος ότι όσοι καταψηφίσουν θα είναι αυτοδικαίως βουλευτές στην νέα βουλή θα που όχι ή όχι;
@Ο Αντωνάκης δεν έχει εκλογές. Εξάλλου οι εκλογές αποσταθεροποιούν την χώρα. Οπότε θα τις καταργήσουμε.
@Για να καταλάβεις σε τι κόμμα έχει εξελιχθεί ο Συριζα αρκεί να ακούσεις τα εύσημα του κυρ Μπάμπη του σκάει γάιδαρο. Άμα σου λέει αυτός μπράβο έχεις πάρει τον δρόμο που χάραξε ο Πρετεντέρ.
Μικρός Φωκίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: