ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

27% κανονικότητα στην ανεργία


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



@Λοβέρδος, ο κωμικός που έκανε τον Γιακουμάτο να μοιάζει ερασιτέχνης.
@Συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Στουρνάρα. Άλλη μια επαναστατική πράξη…  βήμα βήμα είπαμε να πας προς τα δεξιά Αλέξη. Εσύ αγόρι μου κάνεις άλματα.
Ο συριζα είναι το μοναδικό κόμμα που ανέτρεψε τις προεκλογικές του υποσχέσεις πριν καν γίνουν οι εκλογές. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Πολιτική Νέας Πασοκρατίας θα ακολουθήσει. Χωρίς τους νεοπασοκοδημοκράτες. Απλά με κάποιους πασόκους που εγκαίρως πήδησαν στο νέο καραβάκι.
Δεν περιμένεις να φέρει τον κομμουνισμό ο συριζα. Όπως θα έλεγε και το κκε δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Αλλά περιμένεις ότι θα ακολουθήσει μια πολιτική που δεν θα είναι χαραγμένη από την Μέρκελ και που θα είναι αριστερόστροφη.
@Υπάρχουν πολλοί, που υποστηρίζουν ότι σε αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υπάρχουν αριστεροί ή δεξιοί αλλά να είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον μνημονιακό εχθρό.
Από οικονομικής απόψεως οι χαρακτηρισμοί αριστερός και δεξιός σηματοδοτούν 2 διαφορετικές, δύο αντίθετες πολιτικές.
Θα τα πούμε λιγάκι μπακάλικα, αλλά ας σταθείς στην ουσία αναγνώστη μου.
Η δεξιά είναι αυτή που είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, θεοποιεί το χρήμα, ναός είναι οι τράπεζες και η ακραία του μορφή είναι ο νεοφιλελευθερισμός με αποκορύφωμα την πολιτική αλά Μέρκελ και Θάτσερ. Υπερήφανος δεξιός είναι ο Μπουμπούκος, αν με εννοείς.
Μην σε ξεγελά η λέξη φιλελεύθερος. Δεν έχει να κάνει με τις ατομικές ελευθερίες σου, αλλά με την ελευθερία που πρέπει να έχει το κεφάλαιο για να σε καταπιεί.
Η αριστερά πάλι θεωρεί ότι η οικονομία πρέπει να
ελέγχεται από την πολιτεία ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη και προτεραιότητα βάζει τον άνθρωπο και όχι το χρήμα.
Άρα λοιπόν θα πρέπει ο καθένας μας να διαλέξει. Με την δεξιά πολιτική όπου αποκορύφωμα της είναι το μνημόνιο ή με αριστερή πολιτική;
Αριστεροαδέξιοι
@Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ουσία είναι η πολιτική που ακολουθείται κάθε φορά. Είναι υπέρ των αδύναμων ή υπέρ των δυνατών; Και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι δεξιά ή αριστερή.
Οπότε ας πάψουν κάτι δεξιοί να παριστάνουν τους αριστερούς και κάποιοι αριστεροί να είναι αγκυλωμένοι σε δεξιά καλούπια.
@Τώρα που τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, λέμε τώρα, ας απολαύσουμε την έξοδο μας από το μνημόνιο και ας απολαύσουμε την είσοδο μας στην κανονικότητα.
Τι είναι κανονικότητα; Κανονικότητα είναι η μνημονιακή πολιτική με άλλη προβιά μπας και μπερδέψουμε τα πρόβατα.
Κανονικότητα είναι να μένει σταθερή η ανεργία, να μην κυκλοφορεί χρήμα, να κλείνουν οι επιχειρήσεις, να γίνονται κατασχέσεις σπιτιών, μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, να ξεπουλιούνται τα πάντα…. κανονικότατη σταθερότητα στην μνημονιακή πολιτική.
@Το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής το λέει ξεκάθαρα: Μπαρούφες λέει η κυβέρνηση για το τέλος του μνημονίου. Και βαδίζει χωρίς σχέδιο.
Θα μου πεις τι το θέλει το σχέδιο η κυβέρνηση; Αφού έχει σχέδιο ο Σόιμπλε. Θα τους το στείλει με email.
@Μετά την επανάσταση του παμε θα ακολουθήσει η επανάσταση της γσεε και της αδεδυ. Θα ακολουθήσει ποτό στο Κολωνάκι.
@222% κάτω της τιμής του πωλήθηκε λέει το Ελληνικό. Τι θέλατε δηλαδή να μην έχουμε επενδύσεις;
@Αυτός ο κυρ τσουτσουλομύτης είναι ένα συνονθύλευμα από Τζήμερο, Σαμαρά, Μπουμπούκο, κυρ Φώτη και Μητσοτάκη. Στο πιο φευγάτο.
@Θα έρθει η τρόικα γρήγορα ή θα αργήσει; Να στρώσω τραπέζι ή να φάω κάτι πρόχειρο;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα