ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πάπας Αλέξης και η πάπισσα Άγκελα


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
 

Για πρώτη φορά αριστερός ηγέτης συναντιέται με τον πάπα. Τόσα λάθη σε μια φράση.
Ποιος είναι ο αριστερός; Ο Τσίπρας; Θα το ακούσει ο πασοκοφώτης και θα πάει πάλι στην κυβέρνηση. Ποιος είναι ο ηγέτης; Ο Τσίπρας; Θα σκίσει τα πτυχία του ο Μπαμπινιώτης που δεν έχει βάλει δίπλα στο λήμμα "ηγέτης" το όνομα του Τσίπρα.

 Στο πάπα ο Αλέξης, στην πάπισσα ο Αντωνάκης. Για πάρει ο καθείς την ευλογία που ποθεί.

 Είναι τόσο ακραία νεοβαρβαρική η πολιτική του Μπενοσαμαρά που ακόμα και η δεξιά πολιτική που προτείνει ο συριζα να μοιάζει με αριστερή. Θα έλεγα κεντροαριστερή αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να παρεξηγηθεί ο Μπένι.

 Για να μην λες αναγνώστη, και για να μην πέσεις από τα σύννεφα, σε έχω προειδοποιήσει από το 2012... άλλος ήταν ο σύριζα που αγάπησες. Τώρα είναι αυτό που ονειρεύτηκε ο Τσίπρας. Ένα ανάχωμα του συστήματος πριν την επανάσταση.
Ο σύριζα έχει αφήσει τον χώρο της αριστεράς αλλά η αριστερά περιμένει τις συνθήκες να ωριμάσουν. Μόνο που θα συνηθίσει στην αναμονή, θα ωριμάσουν οι συνθήκες και δεν θα τις πάρει χαμπάρι και θα σαπίσουν στα μαύρα μεσάνυχτα.

 Το συζήτησαν πέρσι. Πήγε στην βουλή, πέρασε από επιτροπές, σχολιάστηκε με τα χειρότερα λόγια, οι βουλευτές της νέας πασοκρατίας τον είπαν δίκαιο και
τον ψήφισαν, πέρασαν μήνες και μήνες και το έκτρωμα πρόσφερε καρδιακές προσβολές, πανικός στην κυβέρνηση, άρχισε τις υποσχέσεις για βελτιώσεις, άλλαξε βουλευτές για να περάσουν οι θετικές αλλαγές (!!!) και το τι βλέπει ο καημένος ο φορολογούμενος;
Τα ίδια νούμερα, απλά σε μία δόση παραπάνω. Τα υπόλοιπα εν καιρώ, πληρώστε τώρα για να έχουμε λίγο μεγαλύτερο πλεόνασμα.

 Ο Μπαλτάκος λέει καθοδηγούσε τα μαύρα μεσάνυχτα για το πως θα ψηφίσουν. Εύγε στον άνθρωπο!
Νέοι στην βουλή, που να ξέρουν... πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει... ποιο είναι το καλό για την κυβέρνηση.
Και το καλό των εφοπλιστών.
Και όπως φαίνεται, από τις αποκαλύψεις, ο Μπαλτάκος έκανε καλή δουλειά... έτοιμη την είχε την σοβαρή χρυσή αυγή.


 Δεν θα φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα... μα καλά δεν τελείωσε το μνημόνιο; Είναι δυνατόν να μας είπε ψέματα ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης; Πότε έχει πει ψέματα αυτός ο άνθρωπος για να μας πει τώρα.
Είναι η απόλυτη αλήθεια, αυτοπροσώπως... μάρτυς μου ο Μπένι (χιχιχιχι).

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ανάπτυξη.
Απλά, επειδή είναι σεμνή δεν θα την πάρουμε χαμπάρι.
Όμως χάρη στις προσπάθειες του Αντωνάκη και του Γκίκα η ανεργία σημείωσε κατακόρυφη πτώση.  Σημάδι σταλμένο από τον Θεό και την Μέρκελ ότι όλα πάνε καλά και να σκάσει από το κακό του ο ποντίφικας.

 Το να βγάζει ο σκάει γάιδαρο πρώτο τον συριζα και μάλιστα με διαφορά από την νέα πασοκοκρατία είναι εντυπωσιακό.
Μετά από αυτήν την δημοσκόπηση εκεί στο Φάληρο ένας άνθρωπος περπατά τα μεσάνυχτα στους έρημους δρόμους με ένα φανάρι αναζητώντας σοβαρούς συμμάχους. ώσπου κάποιος Άρης τον φωνάζει: κυρ  Μπάμπη ένας απλός εφιάλτης είναι....

 Πλήθος κόσμου κατέβηκε στους δρόμους για την γκαγκά.... να την πάρει μεταγραφή ο σύριζα ή το κκε μπας και επιτέλους φανεί ότι κάποιοι αντιδρούν.

 Παραιτήθηκε ο Χωμενίδης από την νεριτ μετά από τα νεοδημοκρατικά όργια. Η παραίτηση του δεν δείχνει ότι είναι σοφό παιδί. Γιατί αν ήταν σοφό παιδί δεν θα συμμετείχε σε ένα σαμαρικό τερατούργημα... και δεν είναι δικαιολογία η αισιοδοξία για καλές προθέσεις.

Καλές προθέσεις από ποιόν; Από αυτόν που ξεπουλά χώρα και πολίτες; Που η χρυσαυγίτικη ιδεολογία μοιάζει ως ακροαριστερή μπροστά στην δική του; 
Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα τώρα πώς έχει το θέμα: Πολιτικά έχω ένα κώλυμα να εμπιστευτώ άνθρωπο που μακιγιάρει την απιστία του και πηγαίνει από αγιασμούς σχολείων μέχρι και στο Άγιο Όρος για να εκμεταλλευτεί τη ροπή των ανθρώπων στην Εκκλησία.
Αυτόν λοιπόν, δεν τον κωλύει σε τίποτα, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, να επαναλάβει την ειρωνική ρήση του Νικολό Μακιαβέλι: "Οι υποσχέσεις που δόθηκαν ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος του δεν κρατήθηκαν, είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος".
Καλημέρα!

mikros fokion είπε...

Αθηνα
το καθυστερημενο απαντα:
Ο τσιπρας απο μικρος φαινοτανε οτι θα μεγαλωσει... θα κανει τον πασοκοφωτη να φαινεται οχι μονο υπευθυνος αριστερος αλλα το αριστερο χερι του μπακουνιν

Πολιτική σάτιρα