ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Mega Μαξιλαρογράφος


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)Υπερήφανους μας έκανε η έξοδος των Ελλήνων στις αγορές. Τις λαϊκές αγορές. Όπου έγινε σκοτωμός για ένα αγγούρι.

Λες και δεν χορτάσαμε αγγούρια 4 χρόνια τώρα.

Για αυτήν την εικόνα οι ευθύνες είναι των οργανωτών της διανομής. Γιατί το πρόβλημα είναι απλά η εικόνα και όχι η κατάσταση.

Σε εξαθλιώσαμε κύριε και κάνεις ουρές για ένα μαρούλι; Δεν φταίει η κυβέρνηση. Θα έπρεπε ο παραγωγός να στο φέρει στο σπίτι.

Πως ο Στουρνάρας σου στέλνει στο σπίτι το χαράτσι; Κάπως έτσι.

Το πασοκ είναι εδώ… όχι είναι εκεί… όχι είναι παραπέρα! Και ποιος είναι πασοκ;
Ο Μπένι είναι ελιά δεν είναι πασοκ. Ο Γιωργάκης δεν είναι ελιά αλλά δεν είναι και με το πασοκ του Μπένι. Και κάπως έτσι μοιράζονται οι εναπομείναντες στο πράσινο περίπτερο.

Και η ερώτηση παραμένει: Τελικά ποιος είναι με το πασοκ; Μόνο ο σύριζα;

Έτσι, από το πασοκ θα μείνει μόνο το κουκούτσι της ελιάς και από την Νέα Δημοκρατία θα μείνει μόνο η Πολιτική Άνοιξη και ο Φαήλος.

Και για να μην δυσανασχετεί ο
Φαήλος με το όνομα ΠΟΛΑΝ θα την μετονομάσουν σε Νέα Ελλάδα.

Για τα προσχήματα το «Νέα Ελλάδα»… αν αποσύρει την πίεση της η Μέρκελ που θέλει το κόμμα να ονομαστεί «Μικρό Γερμανικό κόμμα της Νέας Αποικίας»

Αναρχοαρούλης

Πάντως ο λαγός του συστήματος Μαυροτζαφέρης είπε ότι ο Αντωνάκης δεν θα βγάλει το καλοκαίρι ως αρχηγός της ΝΔ.

Κοίτα να δεις που θα τον ρίξει ο Μπένι όπως έκανε και με τον ΓΑΠ. Και θα αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ για να την συνενώσει με το ΠΑΣΟΚ και από δύο μικρά κόμματα να προκύψει ένα νέο μικρό κόμμα. Το όλον Νεοπασοκ.

Πρωθυπουργός πάντως δεν θα γίνει. Αντιπρόεδρος θα είναι πάλι. Μια ζωή ιζνογκούντ που θα ονειρεύεται να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη.
Όλοι οι μνημονιακοί και ακροδεξιοί (δηλαδή ότι υπάρχει από την ΔΗΜΑΡ και δεξιά) βρίζουν την αριστερά αλλά όταν θέλουν να δείξουν ότι κάτι λένε ως πολιτικοί την αριστερά επικαλούνται.

Όπως ο Αρούλης. Αριστερή σκέψη και αυτός. Κατευθείαν απόγονος του καπετάν Κουρασμένου τον εκ Ραφήνας προερχόμενο. Που δεν ήταν απλά ένας αριστερός του γλυκού νερού αλλά αντιεξουσιαστής.

Στα Εξάρχεια είχε το παρατσούκλι «Μπριζολάκιας»… και έκανε παρέα με τον έτερο επαναστάτη αντιεξουσιαστή στην εξουσία, τον Γιωργάκη τον γυμνασμένο.

Αυτοί οι δύο έκαναν και αριστοτεχνικές ληστείες. Έκλεβαν με περισσό θράσος τους πολίτες. Πρόκειται για το γνωστό ντουέτο: ο ψηλός με το ποδήλατο και τις μαύρες φόρμες και ο χοντρός με το πιτόγυρο και το play station.


Τώρα έχουμε τον Αρούλη. Αφού κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί διαβάζει 15 σελίδες από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Η κυρίαρχη κυβέρνηση θα απαιτήσει από την τρόικα να λυθεί το θέμα του χρέους με τον τρόπο που επιθυμεί ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το μαξιλάρι της Σπυράκη ο Σόιμπλε θα δεχθεί την απαίτηση του Αντωνάκη.

Με αυτό το σχέδιο παριστάνουμε ότι λύνουμε το θέμα χρέους και στην πραγματικότητα γινόμαστε δούλοι για τα επόμενα 50 χρόνια μεταθέτοντας για επόμενες κυβερνήσεις την άτακτη χρεοκοπία.

Η Σπυράκη λοιπόν όπως και ο μέντορας της, ο Πρετεντέρ,  μας είπε ότι γνώριζε την αλήθεια για την μεταφορά μετρητών στις τράπεζες αλλά το είπε μόνο στο μαξιλάρι της.

Αυτό όμως δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται μαξιλαρογραφία.

Θα μειωθούν οι συντάξεις. Μεσοσταθμικά όπως είπε στο μαξιλάρι η Σπυράκη 5%, δηλαδή 10%. Αυτό τώρα, μετά τις εκλογές.

Γιατί από το 2015 θα υπάρχει η εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ. Που θα είναι 320 γιατί το όριο της εγγύησης είχε μπει το 2010 με βάση την κατώτατη του ΟΓΑ.

Οπότε 320 η σύνταξη. Και επειδή ο ΟΓΑ θα έχει ελλείμματα θα μειωθεί κι΄ άλλο. Άσε που υπάρχει και η πρόβλεψη να μειώνεται όσο μειώνεται και ο βασικός.

Τι ωραία: θα ζούμε με αέρα κοπανιστό. Αλλά θα είμαστε στο ευρώ.
 

 Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Αθηνά... είπε...

Ο Σπηλιωτόπουλος μαρξιστής. Όπως λέμε τα ύστερα του κόσμου!