ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



  • Θα παραιτηθεί από την πολιτική ο Αρούλης αν δεν γίνει δήμαρχος… Οπότε έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να μην τον ψηφίσουμε.


Θα κρεμάσει τα παπούτσια του  ο Αρούλης και θα χάσει η Βενετιά βελόνι! Αυτός θα νομίζει ότι οι πολίτες θεωρούν πως είναι ο καλύτερος πολιτικός της εποχής μας… αλλιώς αυτή η καλυμμένη έπαρση δεν δικαιολογείται.


  • Η Ελλάδα καταστράφηκε από τους κομμουνιστές, είπε ο μπουμπούκος. Και από εμένα, τον αναρχοάπλυτο….


Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι μπουμπούκοι καμία ευθύνη δεν έχουν. Αυτοί απλά μας έσωσαν. Από τους κομμουνιστάς.


  • Υπογράφηκε η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Μεγάλη επιτυχία για

     τους εργαζόμενους: η σύμβαση προβλέπει μισθό για την εργασία και όχι εθελοντική εργασία. Τυπικά, γιατί ουσιαστικά μόνο που δεν πληρώνουν οι εργαζόμενοι τους εργοδότες…



  • Οι Μπαλούρδοι χτυπάν πλέον με πλεόνασμα ενθουσιασμού… άξιο το μερίδιο που θα πάρουν.



  • Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν ανακυκλώνει τα απορρίμματα της… ναι, ρε, δεν προλαβαίνουμε. Ανακυκλώνουμε τους σωτήρες μας….



  • Δικαίως αυξήθηκε η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα.  Άντε γιατί το έχουμε παρακάνει. Κάθε τρεις και λίγο άρρωστοι. Και δεν φτάνει που αρρωσταίνουμε, θέλουμε και φάρμακα.


Εκεί, να τα τριπλοπληρώνουμε, να σώσουμε την χώρα.


  • Είναι υπεύθυνοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, είπε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Συμφωνούμε απολύτως. Είναι υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας, για την ανεργία, την φτώχεια, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, για το γκρέμισμα του ασφαλιστικού συστήματος, για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για τις αυτοκτονίες…


Όπως είπες αρχιυπεύθυνε, το έχουν αποδείξει.

Ξαναζεσταμένη σούπα


  • Όλο για την Νέα Ελλάδα μιλάει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Δεν εννοεί την χώρα… το νέο του κόμμα εννοεί, την μετάλλαξη της Πολιτικής Άνοιξης. Θα έχουμε λοιπόν την Νέα Ελλάδα και τον Νέο Σφουγγαράκη.



  • Το έργο «σκίζω τα καλσόν μου για να γίνω θέμα για 2-3 μέρες» έγινε κουραστικό. Ξέρουμε την υπόθεση και δεν μας συγκινεί πλέον.


Που θα έριχναν την κυβέρνηση για ένα ποτήρι γάλα…

Αλλά θα μου πεις ικανοποιήθηκαν από τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση. Ποιες είναι οι αλλαγές;

Στα ονόματα. Το φρέσκο θα το λέμε παστεριωμένο, το παστεριωμένο θα το λέμε υψηλής θερμικής επεξεργασίας και τον Γιάννη θα τον λέμε Πέτρο.


  • Ο Πρετεντέρ μας είπε ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια, τα μέτρα και όλα αυτά που μας καταστρέφουν. Ένα κωλονομοσχέδιο έμεινε, το ψηφίζουμε, παίρνουμε το πακετάκι, ψηφίζουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και σωθήκαμε.


Σε κάνα δυο χρόνια θα πει σε καμιά συνέντευξη «το ξέραμε ότι δεν βγαίναμε από τα μνημόνια αλλά μας πίεζαν να λέμε ότι όλα πάνε καλά».

Είναι η κρίση αληθείας που τον πιάνει ανά διετία.


  • Πως και πως περιμένουμε το εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων. Με τόσο πλεόνασμα δεν προλαβαίνουμε να ξοδεύουμε.



  • Πρέπει να το παραδεχτούμε… έχουμε βουλευτές με άπειρες διανοητικές ικανότητες. Μέσα σε λίγες ώρες διαβάζουν νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων, αναλύουν τις συνέπειες, τις συζητούν με τους συμβούλους τους, διαβάζουν τις παραπομπές (γιατί κάθε νόμος έχει δεκάδες παραπομπές σε προηγούμενους νόμους) και λένε με ήσυχη την συνείδηση τους «Ναι, θα σώσω την χώρα και τους κατοίκους».


Η άλλη περίπτωση είναι να είναι απλά φιλοτομαριστές, με αμφισβητούμενες ικανότητες (γενικώς) που άβουλα ψηφίζουν ότι τους πασάρουν χωρίς να ασχοληθούν με το τι γράφει και λένε με ελαφρά τη καρδία «Ναι σε όλα».

Φαντάζομαι ότι πιστεύετε ότι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία. Επίσης φαντάζομαι ότι η πλειοψηφία θα τους ψηφίσει κιόλας.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην το φαντάζεσαι. Να είσαι σίγουρος. Ότι θα τους ψηφίσει η πλειοψηφία. Πώς βγαίνουν τόσα και τόσα χρόνια; Έτσι δεν γίνεται πάντα; Τι; Λαϊκίζω; Ε, δεν πειράζει. Το δικαιούμαι που και που.

Και τώρα ανυπομονώ για το κείμενό σου που σίγουρα θα σχολιάζεις την υπόθεση Μπαλτάκου!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά εννοώ το επόμενο κείμενό σου! Αλλά όταν έχω πιει μισό καφέ, παραλείπω λέξεις!

mikros fokion είπε...

που ξερεις οτι σχολιαζω τον μπαλτακο; σου εδωσε κρυφη καμερα ο κασιδιαρης;

Ανώνυμος είπε...

Χο χο! Υπέθεσα ότι θα το κάνεις!
Για να είμαι ειλικρινής το ήλπιζα κιόλας!

Πολιτική σάτιρα