ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ευρωζώνη στο λαιμό μας



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



Γιατί ο Αντωνάκης πήρε την απόφαση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους χρωστάνε στην ΔΕΗ; Μα είναι απλό. Γιατί η ΝΔ οφείλει 500 χιλιάρικα στην ΔΕΗ…μην μείνει χωρίς φως.

Και πως θα δούνε μετά την ανάπτυξη μέσα στο σκοτάδι.

Η εφορία θα μας κάνει κατασχέσεις ηλεκτρονικώς στις όποιες καταθέσεις μας. Αν τυχών ξεφύγει κανένα ευρώ θα μας το πάρει η τράπεζα εφαρμόζοντας το κουρεματάκι…

Ο Μπίστης είναι ακόμα στην κίνηση των 58 ή αποχώρησε;

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση, στο megaλο κανάλι, στον πνευματικό κόσμο… αναρωτιέμαι που θα χωρέσουν όλοι  αυτοί για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ποιητικής μου συλλογής.

Τι εννοείς όταν λες πως δεν γνωρίζουν καν την ανταπόκριση που θα έχουν τα ποιήματα μου στο αναγνωστικό κοινό;

Πρώτον, μου έχουν μελοποιήσει ένα ποίημα, δεύτερον, άρεσαν σε δυο φίλους μου, τρίτον…. Τι είπες; Δεν είμαι διευθυντής προπαγάνδας;

Οπότε έχουμε και λέμε… άνεργοι, χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς μισθούς, οσονούπω χωρίς συντάξεις. Αλλά, όλα και όλα. Είμαστε στην ζώνη του Ευρώ.

Την οποία ζώνη μας την


έχει βάλει στο λαιμό η Νέα Πασοκρατία και θα την σφίξει ο νεοπασοκοσύριζα.

Ζαλιστήκαμε πια με αυτούς τους επώνυμους. Μια τους βάζουν στην φυλακή, μια τους βγάζουν μετά τους ξαναβάζουν… σε προπαγάνδα να βρισκόμαστε.

 Τώρα σε τι ακριβώς ελπίζουν αυτοί οι 58; Άντε να ενωθούν με τους 127 του πασοκ, τους 36 της δημαρ, τον Λοβέρδο και την γυναίκα του, τον Μπίστη, 7-8 νοσταλγούς του σημίτη… πες ότι θα παραπλανήσουν και άλλους δέκα!

Κεντροαριστερά των 500 θα την ονομάσουν…

Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας είπε ότι θέλει να φύγει η τρόικα και να μπούμε υπό τον έλεγχο θεσμικών ευρωπαίων… το άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, του λέει τίποτα;

Και σωτηρία και ευρώ και ευρώπη και μνημόνιο και εθνική κυριαρχία… ε, δεν γίνονται όλα μαζί. Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κανείς για να το καταλάβει…

Άκλαυτος ο ΕΟΠΥΥ… δίκιο έχει ο μπουμπούκος. Είναι όνομα αυτό για παροχή υπηρεσιών υγείας;

Και για να τελειώνουμε με τους λαϊκισμούς. Δεν έχεις λεφτά, δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, αρρωσταίνεις και από πάνω… τι θέλεις, να γιατρευτείς για να συνεχίσεις να ζεις σε τούτη την μίζερη ζωή ή να μην υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας και να απαλλαγείς από τα δεσμά αυτής της ζωής;

Ο Άδωνις μας συμπονά γι΄ αυτό φροντίζει για την ευθανασία μας. Να ήμασταν πλούσιοι να γιατρευτούμε….

Πως βελτιώνεις το σύστημα υγείας; Διώχνεις 4-5 χιλιάδες γιατρούς. Και γιατί δεν το κάνουμε τέλειο το σύστημα υγείας; Απλό είναι για να γίνει… διώχνουμε όλους τους γιατρούς.

Μετά θα πάμε νε βελτιώσουμε την παιδεία. Θα διώξουμε τους εκπαιδευτικούς.

Αλλά, ας ξεκινήσουμε με την βελτίωση του πολιτικού συστήματος.

Στο megalo κανάλι προπαγάνδας ο Πρετεντέρ ήταν πυρ και μανία με τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο. Μάλιστα ανακάλυψε ότι πληρώνουμε και προκαταβολή φόρου. Είναι πλέον σίγουρο, ο συριζα προηγείται τουλάχιστον με 5%.

Αν σκεφτείς ότι την κυβέρνηση την έπιασε και μια καούρα να δείξει ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες, ίσως το 5%να είναι λίγο.

Με δίκαιο τρόπο θα γίνουν οι πλειστηριασμοί λέει το ΔΝΤ. Και όταν χάσουμε όλοι τα σπίτια μας θα μας πουν ότι δεν είχαν υπολογίσει καλά κάτι πολλαπλασιαστές και τους ξέφυγαν κάτι νουμεράκια.

Είδηση: Απατεώνας έταζε ανύπαρκτες δουλειές σε ανέργους και τους έκλεβε. Έλα αναγνώστη μου, μην λαϊκίζεις… δεν εννοώ τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη. 

Στην φυλακή και ο Τσάκας. Και τώρα ποιος θα μας φέρνει άραβες επενδυτές; Εκεί είχαμε ελπίσει. Μετά την σωτηρία του Παναθηναϊκού να ερχόταν και η σωτηρία της Ελλάδας.

 Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όχι τίποτε άλλο, μα χωρίς ρεύμα πως θα φανεί και το φόρεμα κοκτέιλ που ράβω για να υποδεχτώ την ανάπτυξη!

mikros fokion είπε...

γι΄αυτο καθυστερει η αναπτυξη να ερθει η ανοιξη να μεγαλωσει η μερα να βλεπόμαστε

καλησπερα

Πολιτική σάτιρα