ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μια προδοσία δρόμος


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη (και δευτεριάτικη) εφημερίδα το ΧΩΝΙ)



Ήμουν έτοιμος να γράψω κάτι ακραίο για να σατιρίσω τον Άδωνι. Ας πούμε να τον βάλω να λέει ότι αυτός είναι που απολύει και να μην του κλέβει την δόξα ο Τόμσεν… και ο άτιμος μπουμπούκος μου πήρε την σάτιρα μέσα από το στόμα. Παραιτούμαι…

 Φασιστάκο αποκάλεσε τον Άδωνη η Ραχήλ Μακρή και του έκανε τα μούτρα κρέας. Αν θες να του την πεις ή να τον στεναχωρήσεις πες τον αντιμνημονιακό… άκου φασιστάκο! Έτσι υποκοριστικά που τον αποκάλεσες ο Άδωνης το έλαβε σαν να τον έλεγες μπουμπούκο.

 Η αλήθεια είναι ότι ο μπουμπούκος δεν έδωσε και μεγάλη σημασία σε αυτό. Ήταν πολύ χαρούμενος γιατί θα υπέγραφε τις απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

 Βιάζεται κιόλας μην και τυχών τον προλάβει ο Τόμσεν… θα ήταν πισώπλατη μαχαιριά αν τον προλάβαινε ο Τόμσεν και του ζητούσε απολύσεις. Ο μπουμπούκος καταστρέφει πριν από αυτούς για αυτούς. Άσπρος σίφουνας ο άτιμος.

 Θα μου πεις ότι είχε βάλει στοίχημα και έλεγε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Αυτή είναι μια κωλοτούμπα της σειράς. Δεν τον δυσκολεύει καθόλου.

 Με την νέα χρονιά θα ξαναρχίσουν τα μεγάλα οδικά έργα. Ναι είναι αυτά που είχαν ξεκινήσει πριν από μήνες τότε που ο σφουγγαράκης είχε φωτογραφηθεί με φόντο τις μπουλντόζες και τον Μπένι…
 
Όχι, δεν ήταν κοροϊδια. Απλά τα έργα αυτά δουλεύουν με χρονοκαθυστέρηση.

 Ο Γιωργάκης φύτεψε ένα δέντρο με την γλάστρα του. Και όλοι άρχισαν να σχολιάζουν το πνευματικό του επίπεδο. Ξεχνώντας ότι πρόκειται για έναν από τους 100 καλύτερους στοχαστές του κόσμου…

 
Απλά ο άνθρωπος ήθελε να

κάνει ένα πείραμα. Να δει αν οι ρίζες μπορούν να σπάσουν την γλάστρα… ώστε μετά να στοχαστεί περί του μάταιου αγώνα ανάμεσα στο δέντρο και την γλάστρα.

 
Μονομάχος Μπένι

 Ο Ερντογάν είπε ότι δεν γνωρίζει καμιά Κύπρο… όταν το έμαθε ο Μπένι έκανε τρία πράγματα. Ρώτησε αν ο Ερντογάν γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ή όχι (το όχι θα ήταν ανησυχητικό), έβγαλε ανακοίνωση προκαλώντας τον Τσίπρα σε μονομαχία και παρήγγειλε να φάει ένα υποβρύχιο.

 Η Τζάκρη ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής και άρχισαν να σχολιάζουν το ακριβό της ντύσιμο. Λες και το πρόβλημα με την Τζάκρη είναι το ντύσιμο της και όχι το δούλεμα της.

 Ένα χρόνο πριν είχε μπερδέψει το πιστολάκι με το πιστόλι και είχε ψηφίσει τα τότε νέα μέτρα σωτηρίας. Και πριν από αυτό είχε ψηφίσει τα πάντα…

 Πόσο κουτόχορτο να φάμε για να πεισθούμε για τις αγαθές της προθέσεις; Ξάφνου διαπίστωσε το έγκλημα; Και αφού το διαπίστωσε γιατί δεν αυτοχαστουκίσθηκε δημοσίως, να παραδεχθεί ότι είναι μειωμένης πολιτικής (για να μην πω γενικώς) αντίληψης, να επιστρέψει ότι χρήματα έχει εισπράξει από την πολιτική της καριέρα και να μας απαλλάξει από την παρουσία της;

 Γιατί, απλά, βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε ως συνιστώσα της ΝΔ δεν θα υπάρχει και ψάχνει νέα θέση για νέες σωτηρίες.

 Και ξέρει που απευθύνεται… σε ψηφοφόρους.

 Πάνω από 8 χιλιάρικα το μήνα και επιπλέον ένα κάρο παροχές για να μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, να εξαφανίζουν υγεία, παιδεία να χαρίζουν τα σπίτια μας στα κοράκια, να ξεπουλάν την χώρα.
 
Και όλα αυτά άκοπα: δυο τρεις φορές στην βουλή ίσα ίσα για να ψελλίσουν ένα ΝΑΙ σε όλα.

Μαζί με αυτούς και οι υπόλοιποι που παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους.

 Μεγάλη στεναχώρια έχει πέσει στην δημαρ, και ιδιαίτερα στον Ψαριανό. Να μην μπορέσει και αυτός να κάνει τον σωτήρα παριστάνοντας τον μπουμπούκο; Συγγνώμη, τον υπουργό ήθελα να πω…

 Πολυτεχνείο – Βρυξέλλες μια προδοσία δρόμος. Στην υγειά μας….


Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω με ποιους θα προτιμήσει να πορευτεί από εδώ και στο εξής η Τζάκρη. Αυτή η γυναίκα είναι κατηγορία από μόνη της.

Αλλά άσε με να ξεκατινιαστώ λίγο. Και να σχολιάσω κι εγώ το ντύσιμό της: Έμαθε τα Louboutin και τα Valentino, η βλαχάρα!

Ουφ, το είπα και ξεθύμανα!

mikros fokion είπε...

συριζα συριζα τον καημο μου τον μετραω και πονω... οσο για το ντυσιμο θα παει ασορτι με το πουκαμισο του αλεξη (μπορω και εγω να γινω κατινα αμα θελω)

Πολιτική σάτιρα