ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα καλσόν στις στάνες



(To κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


360 χιλιάρικα για να πηγαίνεις δυο φορές το χρόνο να παρακολουθείς την παρέλαση δεν είναι και άσχημα.
 
Μπορώ να κάνω εγώ αυτήν την δουλειά και μάλιστα με τα μισά λεφτά.
 
Οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα όλων των Ευρωπαίων πρωθυπουργών. Εκτός των Ελλήνων… αυτοί τα μαρτυρούσαν όλα από μόνοι τους.

Άσε που δεν υπήρχε και λόγος να τους λάβουν υπόψη… πάντα άλλοι αποφάσιζαν αντί αυτών.

Εντάξει την Μέρκελ μπορώ να φανταστώ γιατί την παρακολουθούσαν οι Αμερικάνοι. Τον Κωστάκη τον κουρασμένο γιατί τον παρακολουθούσαν; Για να μάθουν σε πόσο χρόνο περνάει μια πίστα ή για να μάθουν ποιος φτιάχνει το καλύτερο σουβλάκι;

Ο Πάγκαλος είπε ότι και η ΕΥΠ παρακολουθούσε αμερικάνους αλλά τους κατάλαβαν.

Μάλλον θα ήταν επικεφαλής ο Θόδωρος και θα τον πρόδωσε το σουλούπι του.

Δεν θα πάρουν επίδομα θέρμανσης οι φοιτητές. Νέοι είναι ας κάνουν επιτόπιο τροχάδην.
 

Απαλλάσσονται τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την φορολογία ακίνητης περιουσίας καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μαντριά. Τα πρόβατα που ζουν εντός τους από την χαρά τους θα ψηφίσουν «ΝΑΙ».

Αφού ψηφίζουμε σαν πρόβατα τα σπίτια μας δεν είναι στάνες;

Πολλές αντιδράσεις για τον φόρο στα αγροτεμάχια. Με τέτοια



μέτρα η ΝΔ θα φτάσει στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, λένε βουλευτές της ΝΔ και νεοδημοκράτες.

Για την χώρα και τους πολίτες της σκασίλα τους. Το κόμμα μην εξαφανιστεί και αυτοί μαζί του. Γιατί στους συνταξιούχους και στους αγρότες στηρίζονται οι νεοπασοκράτες.

 
Λαϊκίζοντας

 
Δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα είπε ο Μανώλης Γλέζος. Και η αλήθεια είναι ότι γενικώς το μεταλλαγμένο σε νεοδημοκρατικό αλά ΔΗΜΑΡ πρόγραμμα του δεν έχει ζωή.

Τα πράγματα σε πρώτη φάση είναι απλά: ευρώ και σε σέρνουν ή εθνικό νόμισμα και δημιουργείς ένα μονοπάτι διαφυγής. Από εκεί και πέρα είναι η πολιτική που επιλέγεις, αν δηλαδή θα είναι προς το συμφέρον των πολλών με τα λίγα ή των λίγων με τα πολλά.

Θα γίνω περισσότερο λαϊκιστής από ότι είμαι. Λοιπόν, για να κάνω πως δέχομαι ότι οι πολιτικοί μας μας σώζουν και αυτά που κάνουν είναι η μοναδική επιλογή θα πρέπει να υποστούν και αυτοί τις ίδιες συνέπειες.

Θα δημευτεί η περιουσία τους υπέρ του κράτους για να το βοηθήσουμε σε τούτες τις δύσκολες στιγμές και η αμοιβή τους θα είναι ίση με το κατώτατο μισθό. Με αυτά θα πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό κλπ…

Για όσους δεν μπουν στην βουλή στις επόμενες εκλογές να προβλέπεται υποχρεωτική διαθεσιμότητα για τρία χρόνια χωρίς καμιά αμοιβή, για να νιώσουν λίγο και τον μακροχρόνια άνεργο. Φυσικά θα βάλουμε τον Στουρνάρα να τους φορολογήσει καταλλήλως, ξέρει αυτός.

Μόνο αν ζήσουν όπως ζει σήμερα το 30% του λαού θα με πείσουν ότι πράγματι πιστεύουν ότι η καταστροφή είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει.

Όλη την εβδομάδα ο Μπένι έκανε πρόβες για το πώς θα συγκρατήσει τον Αντωνάκη που θέλει να δείξει το σκληρό του πρόσωπο στην τρόικα.

Το πρώτο βήμα που έκανε ήταν να κρύψει τα καλσόν για να μην σκισθούν.

Τρόμαξε και η τρόικα και το σκέφτονται για το αν θα έρθουν. Ξέρεις τι είναι να σε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης…

Τελικά μπήκε ο Σεπτέμβριος ώστε να απογειωθούμε ή πάλι θα φάμε success story;

Αυτές τις μέρες βρέθηκα ανάμεσα σε δύο πυρά. Την Ημέρα αποταμίευσης και τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή.

Έτσι είπα να συγχωνεύσω τις δύο περιπτώσεις και να έχω μια καλή δικαιολογία: δεν θα κάνω αγορές την Κυριακή γιατί αποταμίευσα τα χρήματα μου. Τώρα μένει να πείσω και τον Στουρνάρα ότι τα χρήματα ήταν από το Monopoly και να μην μου επιβάλλει έκτακτη φορολόγηση.

Αν και αυτός είναι ικανός στον ενιαίο φόρο ακινήτων να προσμετρήσει και τα ακίνητα του παιχνιδιού.
 
 
Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, μια φίλη μου σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του να βρει τσέλιγκα να νυμφευθεί!

mikros fokion είπε...

@Αθηνα,
μπορει να επεσαν οι τιμες στο γαλα αλλα τουλαχιστον θα τρωνε αρνακι ασπρο και παχυ της μανας του καμαρι...
λες να ψαξω και εγω για κανεναν τσελιγκα;

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια από τους τσέλιγκες μικρέ Φωκίωνα! Θα ψάξω να σου βρω τσελιγκοπούλα!

Πολιτική σάτιρα