ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Σκασμένα μπουμπούκια


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Σκασμένος είναι την τελευταία εβδομάδα ο Άδωνις. Τι τα γεννόσημα προωθεί (με τρία βιβλία της ελληνικής γραμματείας δύο φάρμακα δώρο), τι βγάζει τα σωληνάκια από τους ασθενείς για να κάνει οικονομία, τι ουρλιάζει στους θαλάμους των καρδιοπαθών, τι δείχνει φωτογραφίες του με την Μπουμπούκα…

Οι τροϊκανοί στον Κυριάκο της οικογένειας έδωσαν συγχαρητήρια.

Αυτό που δεν ξέρει ο Άδωνις είναι το κρυφό όπλο του Κυριάκου.  Έβαλε την Ντόρα να πει στους τροϊκανούς ότι θα πάει ο επίτιμος να τους εξηγήσει γιατί ο Κυριάκος είναι πετυχημένος…

Ε, κάτι τέτοιες κακοτοπιές (συναντήσεις με τον επίτιμο) είναι να τις αποφεύγει κανείς.

Πεθαίνουν, λένε, στην Γαύδο, γιατί δεν έχουν γιατρό. Απαράδεκτοι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται. Εδώ έχουμε ανάπτυξη και αυτοί εκεί στην γκρίνια τους. Να φύγουν από το νησί αυτό και να πάνε να ζήσουν αλλού. Τόσα μέρη έχει η Ελλάδα, στην Γαύδο πρέπει να ζήσουν;

Άντε, γιατί πολύ στεναχωρούν κάτι τέτοια τον Σφουγγαράκη και θα βγάλει πάλι κανένα διάγγελμα.

Ο πρόεδρος Παπούλιας τις τελευταίες μέρες έπαθε υπερκόπωση. Τόσες μαζεμένες συναντήσεις… είπαμε να δουλέψει, αλλά όχι και τόσο.

Και τι θα κάνει ο Παπούλιας για τον φασισμό; Ότι έκανε και για το ξεπούλημα της Ελλάδας. Θα μας θυμίσει τον αντιστασιακό του αγώνα (τότε που ήταν μικρό παιδάκι, 12 ετών) και έτερον ουδέν.

Απορία: Γιατί οι αγανακτισμένοι πολίτες που πετάν πέτρες σε διαδηλωτές και γενικώς αγανακτούν


με κάθε διεκδίκηση είναι πάντα ακροδεξιοί;

Η κόρη μου έγραψε μια επιστολή στο τετράδιο της αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της…

 
Ελπιδοφόρος λαός

 
Ρωτήθηκε  βουλευτίνα της ΝΔ για το αν το κόμμα της θα καλούσε τους ψηφοφόρους της στην αντιφασιστική διαδήλωση. Η απάντηση της ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο ούτε καν για συμβολικούς λόγους.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν είναι στην κουλτούρα της ΝΔ οι διαδηλώσεις, οι συλλογικότητες, το γενικό καλό. Καθένας την πάρτη του.

Και η συμμετοχή σε μια συλλογικότητα, βασικά μόνο στο κόμμα ή σε κάποιο συνδικαλιστικό χώρο γίνεται για το ατομικό συμφέρον του συμμετέχοντα και όχι γιατί είχε καμιά καούρα για το σύνολο.

Τα ίδια ισχύουν για όλα τα δεξιά κόμματα… δεν τα αναφέρω, το καθένα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του εκεί και εμείς τα αναγνωρίζουμε όλα.

Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Πλέον, όχι μόνο δεν τα βγάζουμε πέρα αλλά ούτε καν δώθε.

Παρόλα αυτά στις δημοσκοπήσεις η Νουδούλα προηγείται… τώρα ή μαϊμουδιάρικες οι δημοσκοπήσεις ή ζούμε σε εποχές απίστευτου μαζοχισμού.

Θα ήθελα να αποκλείσω τον μαζοχισμό αλλά η χλιαρή αντίδραση του λαού σε όσα του έχουν κάνει και σε όσα σχεδιάζουν να του κάνουν δεν με αφήνει.

Για κάθε πανεπιστήμιο που κλείνει η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις. Για κάθε επιπλέον χαράτσι η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα. Για κάθε εισιτήριο Μπουμπούκου η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα…

Αυτός ο λαός είναι πράγματι η ελπίδα αυτού του τόπου…

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους καθηγητές και στους φοιτητές να κλείσουν τα πανεπιστήμια. Και έτσι τα έκλεισε αυτή.

Μετά τι τα θέλουμε τα πανεπιστήμια; Για να βγάζουμε επιστήμονες, να μένουν άνεργοι και να φεύγουν για την Γερμανία;

Θα δουλεύουμε εμείς για το καλό της Μέρκελ; Όχι και πάλι όχι.

Έσκασε μύτη και ο Μαυροτζαφέρης. Η σοβαρή πλευρά της ακροδεξιάς. Ο οποίος καλείται να ξεπλύνει την ακροδεξιά, όπως έκανε με τον Βορίδη, ώστε να αποτελέσει πάλι το αποκούμπι μιας κυβερνητικής συνεργασίας.

Τα ποντίκια κρύβονται στα μαύρα μεσάνυχτα. Εμείς βάλαμε το τυρί μα ξεχάσαμε την φάκα.

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: