ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλειμματικό πλεόνασμα


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα το ΧΩΝΙ)
 
Το πρόβλημα της Νέας Πασοκοκρατίας σχετικά με τον Τσίπρα είναι το ακριβό πουκάμισο του. Το δικό μου είναι η φθηνή μνημονιακή πολιτική που προτείνει.
 
Τώρα που ο Τσίπρας έγινε σαν τα μούτρα του Σαμαρά θα τους αρέσει;

Φαντάζομαι ότι πλέον το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Τσίπρα θα είναι το «χέρι της Παναγιάς».

Αν και μεταξύ μας, μόνο το χέρι του Θεού είναι αποτελεσματικό… ρώτα και τον Μαραντόνα να σου πει!

 Σου λέει ο πρώην αριστερός και νυν νεοπασόκος Τσίπρας: Ο Σφουγγαράκης με την βοήθεια της Παναγιάς παριστάνει τον πρωθυπουργό… γιατί όχι και εγώ;

 Ένα αγοράκι, λέει, γέννησε ένας Γερμανός άντρας. Θα τον γκάστρωσε με την συνεχή λιτότητα η Μέρκελ.

 Νεκρή γλώσσα χαρακτήρισε η Ρεπούση τα αρχαία ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι η γλώσσα εξελίσσεται και δεν μιλάμε όπως ο Πλάτωνας. Μάλιστα τα νέα ελληνικά είναι η εξέλιξη της αλεξανδρινής.

 Όμως δεν παύει να είναι η ρίζα της γλώσσας μας. Και η γνώση της προσφέρει πλούτο. Μπορεί η στείρα παπαγαλία, η λάθος διδασκαλία να προκαλεί μια δυσφορία (πως λέμε συνωστισμός; Έτσι)… αλλά γι΄ αυτό δεν ευθύνεται η γλώσσα.

Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα νέα ελληνικά. Ακόμα και μία επιπλέον λέξη να έχουν σο μυαλό τους θα έχουν ένα όπλο ακόμα για να σκεφτούν.

 Αλλά έχω και μια απορία. Πόσοι από



όλους αυτούς που φωνάζουν για τα αρχαία ξέρουν να διαβάζουν έστω και μια φράση;

 Ρε παιδιά, απογειωθήκαμε; Ας μου πει κάποιος γιατί με είχε πάρει ο ύπνος και έχασα τις εξελίξεις.
 
Λόγω του μεγάλου πλεονάσματος η Ελλάδα θα χρειαστεί 2-3 μνημόνια ακόμα… γιατί μπορεί να έχουμε πλεόνασμα αλλά παράλληλα έχουμε έλλειμμα.

 Αυτές είναι εξισώσεις που μόνο ένας Μπένι και ένας Σαμαροστουρνάρας μπορεί να λύσει και να κατανοήσει.

Φθηνά επιχειρήματα

 
Για λίγες μέρες ο Σαμαράς θα τρίζει τα δόντια στην τρόικα, θα διαπραγματεύεται σκληρά, θα απειλεί, θα τρώει σίδερα… μετά θα έρθει η τρόικα. Θα μαζέψει τα σκισμένα καλσόν και θα κάνει ότι του πουν.

 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πρόβλημα δεν είναι το πουκάμισο του Τσίπρα. Τα λεφτά του Αλαβάνου, το κολέγιο της κόρης της Παπαρήγα ή οι 1600 ψήφοι της Ρεπούση (δηλαδή μια χαρά μας κάθονται οι σαμαρομπενοφώτηδες με 2000000 ψήφους;)…

Το θέμα είναι οι πολιτικές τους και εκεί να σταθούμε. Δεν με νοιάζει αν το πουκάμισο το θαλασσί είναι ακριβό ή φθηνό αλλά αν τελικά αυτός ο πολιτικός προτείνει κάτι καλό για τον τόπο και τους πολίτες…

 Κατά την ΔΗΜΑΡ τα πάντα είναι λάθος και χάλια (που είναι)  Εκτός από το φωτεινό διάλειμμα που συμμετείχε στην κυβέρνηση, όπου τα πάντα έγιναν σωστά.

 Να ΄σαι καλά πασοκοφώτη που μας έσωσες… αλλά γιατί μας άφησες στα δεξιά χέρια του Μπενοσαμαρά;

Μόνο με προγραμματική συμφωνία θα συμμετέχει ξανά σε κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος. Η ΔΗΜΑΡ τηρεί τις προγραμματικές της συμφωνίες. Το είδαμε και στην τρικομματική…

 Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά υπεύθυνα αριστερή φρασεολογία η ΔΗΜΑΡ γίνεται αριστερή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Κατά την απογευματινή απογείωση της χώρας σημειώθηκαν: 3 αυτοκτονίες, 1500 νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, 2300 νέες καταθλίψεις… Ζήτω η ανάπτυξη.

 Η βραδινή απογείωση αναβάλλεται γιατί ο Μπένι ψάχνει τους ψηφοφόρους του στην Α΄Αθηνών. Όπου προσφέρει το νέο διαιτητικό πασοκ με 0% ψηφοφόρους.

 Άντε και στα δικά σου Αντωνάκη.

 Πως είναι τα σοβαρότερα μαύρα μεσάνυχτα; Με γραβάτα και την φάτσα του κυρ Μπάμπη; Θα δέρνουν και θα σκοτώνουν όσους είναι διαφορετικοί φορώντας παπιγιόν;

 ΥΓ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου πάντρεψε την κόρη της. Αφού δεν είμαι εγώ ο γαμπρός τι με νοιάζει;

  
Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώην αριστερός, νυν νεοπασόκος και οσονούπω Σαμαρικός ο Αλέξης.
Δεν είδες; Αναδιάρθρωση του χρέους και πρόγραμμα ανάπτυξης λέει κι αυτός.
Όσο για τη Γιάννα, τι να πω; Αν δεν χτίσεις σπίτι κι αν δεν παντρέψεις παιδί, δεν έχεις καταλάβει τι θα πει ζωή!

mikros fokion είπε...

καλησπερα (και ας αργησα)

Ανώνυμος είπε...

Ουπς! Καλώς τονε κι ας άργησε!!!

Πολιτική σάτιρα