ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Αθέατες ευθύνες


Ο Αθέατος κόσμος του Χαρδαβέλα αφήνει μισάνοιχτες της πύλες του ανεξήγητου μπας και μπορέσει από εκεί να ξεφύγει από την σκιά της στήριξης μνημονιακών πολιτικών.

Αναφέρομαι στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο τυχαία, υπάρχουν και άλλοι σαν αυτόν, απλά έτυχε τελευταία να ακούσω τον Χαρδαβέλα…

Ο ίδιος λέει τα εξής περίεργα και αντιφατικά, πιστεύοντας ότι θα μας μπερδέψει:

Στήριξε την μνημονιακή πολιτική και προέτρεπε βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των καταστροφικών μέτρων γιατί τότε η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν την έξοδο της από το Ευρώ.

Αυτό το παραμύθι το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, συγκεκριμένα ανά τρίμηνο που ερχόταν η τρόικα και έφερνε νέο πακέτο μέτρων. Μόνο το τελευταίο διάστημα δεν το λένε γιατί υπάρχουν οι γερμανικές εκλογές και το success story.

Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος κατακρίνει τα μέτρα και την πολιτική αυτή… ναι την πολιτική που ο ίδιος είχε με πάθος στηρίξει.

Και δεν στέκει να λέει ότι έλεγε ναι στα μέτρα αλλά όχι στις συνέπειες των μέτρων… είναι αλληλένδετα. Αρκετά με την λογική της αντιπολιτευόμενης διακυβέρνησης.

Αν τελικώς βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ και η χώρα ανασάνει ο Χαρδαβέλας θα μας πει ότι πάντα αυτό υποστήριζε απλά ο αθέατος κόσμος του ανεξήγητα έδινε άλλη εικόνα και άλλες προτάσεις.

Πάμε τώρα και στο θέμα της δανειακής σύμβασης και του αγγλικού δικαίου.
 
Ακροατής του τον ψέγει και

τον προκαλεί να μιλήσει για το αγγλικό δίκαιο και για το τι σημαίνει η μετατροπή των δανείων από το ελληνικό δίκαιο στο αγγλικό.

Ο μέγας δημοσιογράφος σχεδόν ως άλλος Χρυσοχοΐδης κάνει τον ανήξερο. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει και να βρούμε έναν ειδικό να μας μιλήσει (και μια βδομάδα δεν βρίσκει κανέναν) και να δούμε τι είναι κλπ.

Όμως ο ίδιος στήριξε αυτήν την δανειακή σύμβαση. Χωρίς να ξέρει τι είναι; Έγκλημα!!!

Είναι διαμορφωτής της κοινής γνώμης. Αν δεν γνωρίζει να μην μιλάει.

Και ας του το πούμε με απλά λόγια…. Τα δάνεια που είχε η Ελλάδα μέχρι το 2010 ήταν με βάση το ελληνικό δίκαιο, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας με μια απλή απόφαση της βουλής μπορούσε να κουρέψει τα δάνεια αυτά χωρίς καμιά συνέπεια για την χώρα.

Με το αγγλικό δίκαιο τι γίνεται; Το αγγλικό δίκαιο, με την αποικιοκρατική νοοτροπία, «δικαιώνει» τους δανειστές και επιπλέον τα δάνεια μας είναι υποθηκευμένα. Δηλαδή αν η χώρα μας προβεί σε κούρεμα οι δανείστριες χώρες θα κάνουν κατάσχεση στην δημόσια περιουσία (πάνε τα πετρέλαια Κώστα!) καθώς έχουμε παραιτηθεί και από την εθνική μας κυριαρχία.

Αν θέλεις περισσότερη ανάλυση να στην δώσουμε… αλλά αυτά έχεις στηρίξει στο παρελθόν.

Αν δεν ήξερες και στήριζες είσαι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος πολίτης που προτρέπει πολιτικούς να κάνουν πράξεις που αγνοείς τις συνέπειες τους.

Αλλά η άγνοια δεν συγχωρείται, μάλιστα από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο. Ήδη από την πρώτη στιγμή που μας κατσικώθηκε η τρόικα όλα αυτά κυκλοφορούσαν και ήταν γνωστά σε όσους ήθελαν να μάθουν. Ακόμα και η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία.

Αν πάλι ήξερες τι ήταν αυτό που πρότεινες να κάνουν οι βουλευτές μην το παίζεις οσία παρθένα τώρα.

Λοιπόν… δεν μπορείς να μιλάς για την σωτηρία της χώρας καθώς τα τροϊκανά προγράμματα σαφέστατα δεν έβγαιναν και αυτό το έβλεπε και ένα παιδάκι του δημοτικού. Πόσο εσύ. Εξάλλου το μαρτύρησε ο Πρετεντέρης. Ήξερε λέει άλλα λόγω εντολών έκανε πως όλα πάνε καλά και πως οι αποφάσεις αυτές ήταν μονόδρομος.

Ήσουν σαν τον Πρετεντέρη ή είσαι ένας ανίκανος δημοσιογράφος που δεν ψάνχει να βρει την αλήθεια;

Πονάει να σε λένε ανίκανο μετά από 40 χρόνια δημοσιογραφίας, αλλά αν δεν είσαι ανίκανος είσαι «Πρετεντέρης», δηλαδή εν γνώσει σου παραπλανούσες τους πολίτες και έχεις το μερίδιο της ευθύνης για αυτά που έχουν συμβεί.

Ξεκαθάρισε μας πάντως: είσαι ένας αφελής που αναπαράγεις αμάσητα ότι ακούς οπότε δεν ξέρεις τι είναι το αγγλικό δίκαιο (που ακόμα και στην βουλή έχει γίνει χαμός) ή ένας αδίστακτος καθοδηγητής της κοινής γνώμης προς το συμφέρον των τραπεζιτών;

Τα ψάχνεις τα θέματα ή άρτζι μπούτζι και λουλάς;

ΥΓ Αν το παρών κείμενο πέσει στην αντίληψη σου και θέλεις να απαντήσεις με χαρά να αναρτήσω και την δική σου άποψη, είναι υποχρέωση μου θα έλεγα.

Φιλικά
Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός!!!

Πολιτική σάτιρα