ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μαλακοκεφαλάκηδες και Κουφιοκεφαλάκηδες

 (Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ) 
Χειρότερα από όλα τα κάγκελα είναι αυτά που έχουμε βάλει στο μυαλό μας. Ακόμα και αν γκρεμίσουμε τα κάγκελα των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν θα τολμήσουμε να τα προσπεράσουμε.
 
Και δεν είναι τα δακρυγόνα που θα μας σταματήσουν… αλλά η πεποίθηση μας ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να τα περάσουμε. Εδώ είναι το πρόβλημα: Έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ζούμε.
 Τρία χρόνια μνημόνια, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, 3500 αυτοκτονίες, μισθοί πείνας, συντάξεις φιλοδώρημα, ανύπαρκτη υγεία και παιδεία… αλλά αποζημιωθήκαμε. 13% ΦΠΑ στην εστίαση.
 Δεν είναι και άσχημα. Την επόμενη τριετία αν συνεχίσουμε τις θυσίες θα έχουμε ως ανταμοιβή την μείωση του ΦΠΑ στους καναπέδες και δώρο μια πίτσα από τον άνθρωπο που γαμάει το κεφάλι του.
 Είναι μεγάλη πονηριά αυτή η μείωση του ΦΠΑ. Μας το είπε κατάμουτρα ο Πρετεντέρ. Αν δεν αυξηθούν τα έσοδα, δεν  παταχθεί η φοροδιαφυγή, δεν έρθει η ανάπτυξη θα φταίμε εμείς οι πολίτες.
 
Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η τρόικα, ούτε η ύφεση, ούτε ο καπιταλισμός, ούτε τα υπόλοιπα μέτρα. Για όλα τα δεινά θα φταίμε εμείς που δεν φροντίσαμε με τούτη την γενναιόδωρη μείωση να ξεπεράσουμε την κρίση.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την μοναδική ευκαιρία να κάνει τον λαό να πάει προς τις θέσεις του. Αντί αυτού απεμπόλησε τις θέσεις του πηγαίνοντας προς την πασοκική ιδεολογία. Αντί να γίνουν οι πολλοί ΣΥΡΙΖΑ και να το ψηφίσουν έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ.
  Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο θα
αυξάνει τα ποσοστά του γινόμενο περισσότερο ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ήττα του.

 Έτσι όπως πάει ο «ΣΥΡΙΖΑ πέρασα από την αντιμνημονιακή πρόταση» θα φτάσει στο σημείο όπου ο Αντωνάκης ο μαλακοσφουγγαράκης να μοιάζει αριστερός και ο Μπένι σοσιαλιστής.

 Ρήγμα, λέει, στο κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία»… είναι το κόμμα της Κατσέλη, η οποία ως μνημονιακή υπουργός του Γιωργάκη μας είχε σώσει με το πρώτο μνημόνιο και φιλοδοξεί τώρα να μας σώσει και με τον Τσίπρα.
 
Το κόμμα αυτό αποτελείται από δύο πρόσωπα… στο τέλος θα μείνει μόνο η Κατσέλη με την σφραγίδα, ώσπου να διασπαστεί και αυτή και να μείνει η σφραγίδα μόνη της.

 
Της πέμπτης εποχής

Τρεις και κούκος στην απεργία. Θα μου πεις είναι καλοκαίρι. Και πιο πριν άνοιξη που ανθίζουν τα λουλούδια. Και πιο πριν έκανε κρύο και έβρεχε… όσο για το φθινόπωρο, ανοίγουν τα σχολεία, δεν χρειαζόμαστε ακόμα πετρέλαιο, κάτσε να δούμε τον χειμώνα!

Μας λείπει η πέμπτη εποχή. Της επαναστάσεως.

 Βαριόμαστε σαν λαός. Περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι για εμάς. Ας πούμε, τώρα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνει ΣΤΗΡΙΖΑ μπας και μας σώσει. Ή θα περιμένουμε από τα μαύρα μεσάνυχτα να καθαρίσουν για πάρτη μας. Μόνο που αυτοί θα καθαρίσουν πρώτα εμάς…

Ο Σαμαράς διαψεύδει ότι η ΝΔ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι. Απλά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ενσωματωμένο θα κατέβει με την ΝΔ.

 Θα μας πάρουν λέει τα σπίτια οι τράπεζες…. Δεν ήξερα ότι οι τράπεζες είναι ΚΚΕ.

 Μεγάλες προσφορές κάνουν τα υπερκαταστήματα. 20% φθηνότερα, 25%, 30%, 40%, φθηνότερα. Τι μας λένε εμμέσως πλην σαφώς;

 Ότι όλα αυτά τα χρόνια μας έκλεβαν ασύστολα. Γιατί μην μου πεις ότι τώρα κάνουν φιλανθρωπικό έργο και δεν κερδίζουν;

 Απλά, πριν δεν κέρδιζαν απλώς. Μας ξέσκιζαν.

 Αναβάλλει την εξόρυξη χρυσού και στην Χαλκιδική η καναδική εταιρεία. Θα κινδύνευε η ανάπτυξη της χώρας και θα είχαμε αύξηση της ανεργίας. Αλλά ευτυχώς μειώθηκε ο ΦΠΑ εστίασης και θα ισοφαρίσουμε την ζημιά.
 
Και μετά θα έρθουν οι σφήκες.

 Έκανε και την βόλτα του ο Σόιμπλε στην αποικία του και ζήσανε αυτοί καλά και η Μέρκελ καλύτερα.

 
Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, άμα δεις σε λογαριασμό ταβέρνας μείωση του ΦΠΑ, πιες και μια μπύρα στην υγειά μου.

Εν τω μεταξύ, ως γυναίκα δεν δύναμαι να μην ασχοληθώ με τις εκπτώσεις. Πράγμα το οποίο δεν μου αποφέρει καμία χαρά. Διότι βλέπω π.χ. ένα φορεματάκι, μισοτιμής, αλλά δεν έχει στο νούμερό μου. Πάω παρακάτω, βλέπω ένα πεδιλάκι -60%, αλλά φευ, ούτε αυτό υπάρχει στο νούμερό μου. Τι διάολο γίνεται; Τα κρύβουν στις εκπτώσεις τα περισσότερα νούμερα;

Άντε, καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

mikros fokion είπε...

καλα τι σε νοιαζει που δεν εχει στο νουμερο σου; Για να δεις δεν πας στα καταστηματα (τωρα καιτις κυριακες); ή μηπως εχεις λεφτα για αγορες; Δεν μας τα εχεις πει αυτα...

Ανώνυμος είπε...

Έτερον εκάτερον!!!
Οφείλουν να έχουν νούμερα είτε ψωνίσω είτε όχι, αλλιώς είναι κοροϊδία!
Και ναι αγαπητέ, θα το ομολογήσω: Έχω 27 ευρώ για πέταμα και είχα βάλει στο μάτι ένα πεδιλάκι ίσιο, με λουράκι να δένει, της ηλικίας μου τέλος πάντων. Και ενώ τρεις μέρες προ εκπτώσεων είχε όλα τα νούμερα (το είχα τσεκάρει), με το που αρχίζουν αυτές ως δια μαγείας το 38 εξαφανίζεται! Είναι να μην αγανακτώ η μεσήλιξ;

Άσε που, γενικώς λεφτά υπάρχουν!!! Μην το ξεχνάμε αυτό!

Πολιτική σάτιρα