ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η βία της διαθεσιμότητας


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Το νέο παραμύθι λέγεται «κούρεμα χρέους». Το οποίο θα έχει την ίδια επιτυχία με το psi του Μπένι. Το περισσότερο που θα μας κουρέψουν, αν το κάνουν, είναι 60 δις.

Δηλαδή από τα 380 δις χρέους θα πάμε στα 320 δις. Και έτσι σωθήκαμε… Απλά θα φορτωθούμε ένα επιπλέον μνημόνιο εξόντωσης.

Ο Κυριάκος της οικογένειας δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Γι΄ αυτό μετράει απολυμένους. Κατά μία έννοια είναι ακριβώς το ίδιο με το να μετρούσε προβατάκια.

Από την ακροδεξιά του πασοκ μέχρι την ακροδεξιά της νέας πολιτικής άνοιξης με το προσωρινό ψευδώνυμο «νέα δημοκρατία» προσπαθούν να πείσουν τον ηλίθιο και ευκολόπιστο λαό ότι για τα δεινά της χώρας δεν έχουν ευθύνη τα δύο κόμματα που κυβερνάν σχεδόν 200 χρόνια τώρα αλλά η αριστερά…

Πέρασε και τούτος ο έλεγχος της τρόικας, ρίχνουμε στον Καιάδα καμιά 25αριά χιλιάδες ανθρώπους με αντάλλαγμα μια δόση χρόνου. Γιατί μόνο χρόνο κερδίζει ο Αντωνάκης με τον Μπένι… η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα.

Μεγάλη κίνηση του Αντωνάκη του σφουγγαράκη να κάνει υπουργούς τον μπουμπούκο και τον Κυριάκο της οικογένειας.

Ασχολούμαστε με αυτούς τους δύο (συν τον Πλεύρη) και ξεχνιόμαστε. Ούτε Άρλεκιν να ήταν.
 
Από την πολύ κινητικότητα έπεσα στην ανεργία.

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη. Αυτό που δεν

μπορεί κανείς να το πιστέψει. Το πρωτόγνωρο: Η ύφεση για το 2013 θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε προβλεφτεί.

Αλλά ας τους συγχωρέσουμε. Είναι απλά η χιλιοστή φορά που πέφτουν έξω οι προβλέψεις τους. Που θα πάει… θα προσλάβουν κανέναν μαθητή δημοτικού να τους κάνει τις πράξεις και θα πέφτουν μέσα….

Μπενοσαμαρική δημοκρατία

Με αισθητική Σαμαρά και κουτοπονηριές αλά πασοκ η ΕΡΤ έγινε ΕΔΤ. Πριν καταλήξουν σε αυτό το εύηχο όνομα είχαν δοκιμάσει και τα εξής: ΕΓΤ, ΕΖΤ, ΕΘΤ, ΕΚΤ, ΕΛΤ, ΕΜΤ, ΕΝΤ, ΕΞΤ, ΕΠΤ, ΕΣΤ, ΕΤΤ, ΕΦΤ, ΕΧΤ, ΕΨΤ.

Και χαϊδευτικά η ΕΔΤ γράφεται  ΔΤ. Το γράμμα «Ε» αφαιρέθηκε καθώς δεν υφίσταται Ελλάδα, οπότε ούτε ελληνική τηλεόραση.

Τα γραφικά είναι όλα τα λεφτά. Πιο κιτς πεθαίνεις. Ο Στουρνάρας το σκέφτηκε ή μπήκε στον κόπο ο ίδιος ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης;

 Το «σκέφτηκε» είναι σχήμα λόγου. Μια αντιγραφή είναι όλη η ιστορία…

Απορώ γιατί απόρησαν κάποιοι που η ΕΔΤ κατοικοεδρεύσει στα παλιά στούντιο του mega. Των ίδιων συμφερόντων δεν είναι και τα δυο κανάλια;

Ευτυχώς που πριν ένα χρόνο είχαμε ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, να μην περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να υπάρχει ανάπτυξη (σαμαρικού τύπου), να μειωθεί η ανεργία και φυσικά να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς χαράτσια μέσω ΔΕΗ.

Η παραμονή μας στο ευρώ μας βοήθησε ώστε να έχουμε πετρέλαιο, σχολεία, υγεία… με δυο λόγια να είμαστε καλά να τα θυμόμαστε.

 Η κρατική βία όσο πάει και δυναμώνει… με σπόνσορες τα μέσα μαζικής προπαγάνδας…

Ο σκοπός της κρατικής βίας είναι ο εκφοβισμός και η αδρανοποίηση των πολιτών. Και το σαφέστατο μήνυμα: Μην αντιδράτε, έτσι κι αλλιώς είστε τελειωμένοι.

ΕΡΤ, διαθεσιμότητες (δηλαδή απολύσεις), Ιερισσός, Σακκάς, ξυλοδαρμοί από αστυνομικούς άνευ λόγου, δακρυγόνα, συλλήψεις … το σύνταγμα ούτε καν κουρελόχαρτο. Η Μπενοσαμαρική δημοκρατία στο μεγαλείο της.

Και όσο η καταστροφή θα μεγαλώνει τόσο η κρατική βία θα γιγαντώνεται.

 
Μικρός Φωκίων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είναι εμφανέστατο ότι το σήμα της ΕΔΤ ή ΔΤ ή όπως αποφάσισαν να την λένε τέλος πάντων αυτή την τηλεόραση, φτιάχτηκε πριν αποχωρήσει ο κ. Φώτης, γι' αυτό και τα τρία χρώματα (μπλε, πράσινο, κόκκινο). Όχι;

Κλεισθένης είπε...

Αναρτήθηκε στην "Ιδεοπηγή".

mikros fokion είπε...

Αθηνα,
τα τρια χρωματα παραπεμπουν στο που μας εχουν γραμμενους (συγγνωμη παρασυρθηκα και ξεφυγα)... αυτα τα χρωματα δεν ειναι και της πολαν;

@Κλεισθενη,
καλο απογευμα

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό! Είναι τα χρώματα της ΠΟΛ.ΑΝ. Μάλλον του έχει μείνει απωθημένο.
Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκεφτεί ούτε την πρώτη εκδοχή που κι αυτή είναι σωστή, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των χρωμάτων, μα δεν θα επεκταθώ κι εγώ διότι ως κιουρία που είμαι δεν αρμόζει να παρεκτραπώ!

Καλή εβδομάδα!

Πολιτική σάτιρα