ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Το παραμύθι των μικρόψυχων(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα το ΧΩΝΙ)


Το αγαπημένο τραγούδι του Παπακωνσταντίνου είναι το καταρρέω;

 Οι σωτήρες μας φοράνε τα καλά τους ρούχα και ξεσκονίζουν τις κόκκινες γραμμές τους για να υποδεχθούν την τρόικα. Ο πασοκοφώτης έχει ένα πρόβλημα. Η υπεύθυνα αριστερή του γραμμή είναι λιγάκι τσαλακωμένη από τις προηγούμενες χρήσεις.

 Μετά από τρία χρόνια το ΔΝΤ λέει αυτό που λέγαμε κάτι ανθέλληνες, προδότες, καταστροφείς της χώρας που θέλαμε το κακό της… ότι το πρόγραμμα ήταν λάθος και ότι έπρεπε η χώρα εξαρχής να κηρύξει πτώχευση (το κούρεμα είναι χρεοκοπία με ωραία λέξη)….

 Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τον Μπένι Μπένι, έπρεπε να γυρνούσαμε σε εθνικό νόμισμα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το ευρώ γεννάει προβλήματα και χρέη.

 Αν τότε ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής  είχε προχωρήσει στο κούρεμα που ήρθε επί Παπαδήμιου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Αλλά τότε θα την πλήρωναν οι τράπεζες, η Γερμανία… όχι οι Έλληνες πολίτες.
 
Όλα αυτά που μας λέει το ΔΝΤ τα ξέρανε από την πρώτη στιγμή. Το έχω πει τόσες φορές… ακόμα και ένα παιδάκι δημοτικού που ξέρει πρόσθεση και αφαίρεση μπορούσε να καταλάβει ότι όλα αυτά που έλεγαν στο μνημόνιο ήταν απίθανο να συμβούν.

Ήξεραν και με σχέδιο μας έχωσαν σε μνημόνια.  Μην μασάς αναγνώστη μου από τα δάκρυα του ΔΝΤ. Συνεχίζουν το έργο τους… τίποτα δεν αλλάζει.

Υποτίμησαν λέει το αποτέλεσμα της λιτότητας. Λες και το ΔΝΤ πρώτη φορά καταστρέφει χώρα… Λάθος θα ήταν στην πρώτη κατεστραμμένη χώρα. Δόλος και σχέδιο είναι όταν εφαρμόζεται η ίδια καταστροφική συνταγή σε όλες τις χώρες.
 
Αλλά ας είμαστε υπερήφανοι. Σώσαμε τις

τράπεζες, την Γερμανία, την Ευρώπη, έχουμε ευρώ (σε φωτογραφία)… τι άλλο θέλετε βρε μικρόψυχοι; Την Λαγκάρντ και την Μέρκελ στο κρεβάτι; 

Γνωρίζοντας πλέον και με επισημότητα ότι πριν τρία χρόνια έγινε ένα έγκλημα οι αυτουργοί θα την βγάλουν καθαρή; Και οι συνεχιστές αυτού του εγκλήματος αθώοι;

Τότε το κούρεμα θα ήταν μία απλή πολιτική απόφαση επικυρωμένη από την ελληνική βουλή. Τώρα το κούρεμα (που δεν θα δώσει και λύση) θα είναι με νέα επιδρομή στην χώρα από τους δανειστές που προστατεύονται από το αγγλικό δίκαιο και τα δάνεια που μας έχουν δώσει έχουν υποθήκες.

Και αυτό έγινε με την ψήφο βουλευτών… για να μην ξεχνάμε τους σωτήρες.


Κατάρρευση πολιτών

Θα ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία;
Αφού το έχει ζητήσει η τρόικα υπάρχει περίπτωση να μην γίνει το ξεπάγωμα;

Απλά, θα γίνει όταν πλέον θα είναι έτοιμα τα λαμόγια να πάρουν τα σπίτια. Ένα λογικό σχέδιο είναι να τα πάρουν οι τράπεζες και μετά να μας τα νοικιάσουν για λίγα χρόνια…

Οι κατασχέσεις θα ξεπαγώσουν και οι πολίτες θα παγώσουν.

Βέβαια μας καθησύχασαν ότι μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα γίνουν κατασχέσεις. Μετά, όπως είπε και η Ασημακοπούλου, έχει ο Θεός.

Ο Θεός θα έχει… οι πολίτες δεν θα έχουν.

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες… αφού όλα τα περιμένουμε από τον Θεό, την Παναγία και τους αγίους, τι στο διάολο θέλουμε τους πολιτικούς;

Η επίσημη δικαιολογία για τις κατασχέσεις είναι ότι πρέπει να γίνουν για να μην καταρρεύσουν οι τιμές αν τα προς κατάσχεση σπίτια γίνουν απίστευτα πολλά.

Για την κατάρρευση των πολιτών που θα μείνουν άστεγοι ουδείς ενδιαφέρεται. Εξάλλου εμείς έχουμε συνηθίσει να καταρρέουμε… μια κατάρρευση πάνω, μια κατάρρευση κάτω, δεν χάλασε ο κόσμος.

Μας έπρηξαν με τα Story. Χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, με κουτσουρωμένη σύνταξη, άστεγοι… και μας μάραναν τα Story.

Και μας το λεν στα αγγλικά για να μας μπερδέψουν. Παραμύθια είναι η σωστή λέξη. Σενάρια για παραμύθια.

Τελευταία κυκλοφορεί ότι η γλουτένη που έχουν τα προϊόντα σίτου κολλάει τους νευρώνες και κάνει το μυαλό μας να υπολειτουργεί.

Από την μια μας ψεκάζουν από την άλλη τρώμε ψωμί και μακαρόνια… αποβλακωθήκαμε τελείως.
Θες και απόδειξη; Δες ποιους έχουμε ψηφίσει.

Τι βροχές είναι αυτές καλοκαιριάτικα στην περιοχή που μένω; Βρε, λες να ξεπούλησαν το καλοκαίρι στην τρόικα και δεν μας έχουν πει τίποτα;

Ναι, λες και μας έχουν πει για όλα αυτά που έχουν ξεπουλήσει… καημένε! Αυτά που έχεις στα πόδια σου δεν είναι κοσμήματα… αλυσίδες είναι!
 
Μικρός Φωκίων

4 σχόλια:

Κλεισθένης είπε...

Αναρτήθηκε στην "Ιδεοπηγή".

mikros fokion είπε...

κλεισθενη καλημερα... ευχαριστω

sak tsak είπε...

Την καλησπέρα μου! Καλή δύναμη!

mikros fokion είπε...

@sak tsak
καλησπερα... καλη δυναμη σε ολους μας... θα την χρειαστουμε για να αντεξουμε