ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πλεόνασμα κοροϊδίας




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Φέτος η 1η Μάη πέφτει στις 7Μαΐου. Ζήσαμε να το δούμε και αυτό… κινητή απεργία!

 Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη ανεργία.

 Έξι χρόνια ονειρεύεται γιωργάκη στην σούβλα… ελπίζει ότι θα προλάβει να τον φάει πριν τους καταπιεί όλους η μαύρη τρύπα με την ονομασία πασοκ.
 
Θα μου πεις και να τον φάει τι θα καταλάβει; Στην ουσία τίποτα. Απλά θα ταΐσει λίγο ακόμα το υπερτροφικό εγώ του. 

Υπάρχει κίνδυνος να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ. Σε μεγάλο και μικρό ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο θα μετακινείται με ταξί και το μικρό με μοτοσικλέτα.

 Βάζει κάποιος σε λογαριασμό τραπέζης μιας επιχείρησης 5000 ευρώ για να αγοράσει εμπόρευμα. Η επιχείρηση με αυτά τα λεφτά θέλει να πληρώσει τους υπάλληλους της, τις πρώτες ύλες και να καλύψει και μια επιταγούλα. Όμως χρωστάει στο δημόσιο 4900 ευρώ. Τι ψήφισαν οι σωτήρες μας να γίνει;

Θα γίνει κατάσχεση του ποσού και ας πάει να κουρευτεί ο επιχειρηματίας, οι υπάλληλοι του, οι πρώτες ύλες και   ο βλάκας που πούλησε με επιταγή…

 Και μετά ήρθε η σαμαρική ανάπτυξη… που διαφέρει από την μπενική ανάπτυξη στον όγκο και πουθενά αλλού.
 
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί έχει

λέει πλεόνασμα 900 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο. Πέρυσι είχε 2,3 δις πλεόνασμα. Άρα πήγαμε καλύτερα…
 
Αν και έχει πλεόνασμα, δηλαδή της περισσεύουν χρήματα (λεφτά υπάρχουν ρε ρεμάλια)  μας λέει ότι αν δεν ψηφίζονταν το τελευταίο πακέτο εξαθλίωσης για να πάρουμε την δόση δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Βέβαια τα δάνεια που παίρνουμε πάνε εξ ολοκλήρου για να πληρωθούν προηγούμενα δάνεια και δεν δίνονται σε μισθούς και συντάξεις…

Ποιο δούλεμα ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

 

Μισθωτά πρόβατα

Ξαφνικά έπεσαν όλοι από τα σύννεφα. Τα προγράμματα για τους ανέργους, λέει, έχουν ανώτατο μισθό τα 490 ευρώ. Που για να τα πάρει κάποιος θα πρέπει να δουλεύει 25 ημέρες τον μήνα.
 
Όπου δεν υπάρχουν υπερωρίες, αργίες και άλλα τέτοια ενοχλητικά που μπορεί να αυξήσουν τον μισθό.

Μόνο, που πέφτουν από τα σύννεφα λίγο καθυστερημένα. Ήδη έχει τρέξει ένα τέτοιο πρόγραμμα… με την διαφορά ότι η οροφή ήταν τα 625 ευρώ. Όλα τα άλλα τα ίδια.
 
Και τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν θα έχουν οροφή τα 350 ευρώ. Γιατί η κατηφόρα δεν είναι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στην αμοιβή.

 Θα φρενάρουμε μόνο όταν οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσο και όταν θα θέλει ο εργοδότης και δεν θα αμείβονται παρά μόνο με ευχολόγια του κυρ πασοκοφώτη.

Επιτέλους, θα απελευθερωθούμε από τα δεσμά του μισθού.

 Σε λίγο δεν θα αφορά κανέναν μια νέα μείωση μισθού. Γιατί οι άνεργοι δεν έχουν μισθό…

 Σε ένα άρθρο ψηφίζονται τα μνημόνια και επειγόντως. Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία που αδίκως ταλαιπωρεί και τους αντιπρόσωπους του λαού, τους βουλευτές.
 
Ας κάνουν όλοι οι κυβερνητικοί μια εξουσιοδότηση στον Στουρνάρα και να μην ασχολείται η βουλή με τέτοιες λεπτομέρειες. Εξάλλου αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι σε μια διάταξη, ο Τόμσεν θα το αποφασίσει…

 Αντιρρήσεις φέρνει την τελευταία στιγμή η σαμαρική ανάπτυξη. Αρνείται να συνεργαστεί με τους υπουργούς που υπάρχουν και περιμένει να γίνει ανασχηματισμός ώστε να κοπιάσει από τα μέρη μας κουνιστή και γελαστή…
 
Επίσης η ανεργία που φρενάρει στον πάγο περιμένει τον ανασχηματισμό για να πάρει την κατιούσα…

 Ο λαός είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τα απανωτά μέτρα που μας παίρνουν οι υπάλληλοι της τρόικας που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Αν δεν ήταν ευχαριστημένος θα ήταν στους δρόμους…

 Αυτές τις μέρες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μπορεί να βρεθούμε σουβλισμένοι… κάποιοι αντί για αρνάκια προτιμούν τα πρόβατα.

  
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα