ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Αφηγήματα ανεργίας


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.  Καλό Πάσχα. Προσοχή... επειδή αντιδρούμε σαν πρόβατα μπορεί κατά λάθος να βρεθούμε σε καμιά σούβλα.)

Μεγάλη εβδομάδα και ας ξεκινήσουμε με τα ευχάριστα. Η Γιάννα, η μεγαλοπρεπής, έγραψε ένα βιβλίο για να μας αποδείξει ότι πρώτον έχει μεγαλύτερο ΕΓΩ και από του Μπένι (δεν το πιστεύεις αλλά ισχύει…) και δεύτερον ότι είναι εξίσου καλός άνθρωπος με τον Μπένι.
 
Η Γιάννα, όπως όλοι γνωρίζουμε, πέρασε ένα δράμα με την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων. Έδωσε απίστευτο αγώνα για να γίνουν οι αγώνες με έναν λιτό τρόπο και με ελάχιστο κόστος.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και ο μοναδικός ικανός πολίτης της για να οργανώσει τους Ολυμπιακούς ήταν η Γιάννα.

 Στο βιβλίο της περιγράφει και για τον Σημιτάκο που γονατιστός την παρακαλούσε να οργανώσει τους Ολυμπιακούς.

Ο Σημίτης έκανε τον ταχυδακτυλουργό για να διασκεδάσει τα παιδιά μου, έγραψε η αυτοκρατόρισσα Γιάννα.

 Σημίτης. Ο άνθρωπος που παρίστανε τον λογιστή ενώ στην πραγματικότητα ήταν ταχυδακτυλουργός. Το καλύτερο του κόλπο ήταν με το έλλειμμα της Ελλάδας… κατάφερε να το κάνει αόρατο και να μας χώσει στο ευρώ.

 Η ανεργία έχει αρχίσει να φρενάρει, είπε ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης. Ναι, είναι στο 30%... και θα δυσκολευθεί λιγάκι να φτάσει το 31%.
 
Πάντως αν η ανεργία φτάσει στο 100% τότε θα φρενάρει στα σίγουρα… πόσο πάνω να φτάσει;

 Ο Πάγκαλος είπε

ότι αν πάει στο δικαστήριο θα κάψει τον Άκη. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει για τα εγκλήματα του Άκη.

 Υπόθαλψη εγκληματία λέγεται αυτό;
 
Αφού ξέρει γιατί δεν μιλάει; Φοβάται; Πληρώθηκε; Αδιαφορεί για την κλοπή δημόσιου χρήματος; Τι από όλα συμβαίνει;

 Τελικώς το «μαζί τα φάγαμε» αφορά και τις μίζες; Γιατί δεν τις εξαίρεσε στον λόγο του… δεν είπε «μαζί τα φάγαμε, εκτός από τις μίζες που τις έφαγε μόνος του ο Άκης».

 

Ασυμφωνία για το ξεπούλημα

 
Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα ήρθε και το νέο κόμμα του Λοβέρδου. Συμφωνία για Νέα Ελλάδα, λέγεται. Συμφωνία με κάτι είχε κάνει και η Κατσέλη. Τελικά οι πασόκοι από τις πολλές συμφωνίες που έκαναν με διάφορους για να κυβερνάνε απέκτησαν χούι…

Η Κατσέλη την συμφωνία της την έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρέας που θα χώσει την δική του;

 
Μην σκέφτεσαι πονηρά, αναγνώστη μου.

 Η Σπυράκη μας είπε ότι ο σφουγγαράκης  μας είπε ένα αφήγημα… αφήγημα ήθελε να μας πει και ο Μπενι… καλά ο πασοκοφώτης ένα «ναι» θα έλεγε έτσι κι αλλιώς.

Το αφήγημα είναι ένα λογοτεχνικό είδος, με όμορφες λέξεις και εικόνες… που όμως δεν είναι η πραγματικότητα.

 Πλέον δεν φτάνει που μας παραμυθιάζουν μας το λένε και κατάμουτρα. Αλλά και πάλι…

 Το 2010 ο ΟΠΑΠ είχε κέρδη 910 εκατομμύρια και το 2011 730 εκατομμύρια. Η τιμή πώλησης είναι περίπου στα 620 εκατομμύρια.

 Οπότε αν συμφωνεί η κυβέρνηση να τους πληρώσω μετά από  ένα χρόνο αγοράζω εγώ τον ΟΠΑΠ… και μάλιστα δίνω 10 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τους άλλους!

Αυτό βέβαια αγαπητέ μου αναγνώστη δεν λέγεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά μεταρρύθμιση και ανάπτυξη.

 Αλήθεια, γιατί δεν μας ρωτάνε αν συμφωνούμε να ξεπουλήσουν την περιουσία μας;
Θα μου πεις σε τι σε ρώτησαν για να σε ρωτήσουν τώρα;

Εξάλλου αν δούμε τις εκλογές ως ερώτηση… η απάντηση ήταν χειρότερη και από το ξεπούλημα. Είναι σαν να τους είπαμε «όχι μόνο ξεπουλήστε αλλά πάρτε μας και τα σώβρακα»… 
 
Μέχρι τώρα το επιχείρημα για το ξεπούλημα ήταν: μα είναι ζημιογόνα επιχείρηση να την δώσει το κράτος να την ξεφορτωθεί.

Για τον ΟΠΑΠ το επιχείρημα είναι: είναι κερδοφόρα επιχείρηση γι΄ αυτό και την ξεπουλάμε…
 
Διότι είμεθα εκσυγχρονιστές νεοδημαρίτες πασοκικού τύπου και δεν ανεχόμαστε να έχει κέρδη το κράτος διότι αν έχει κέρδη τι επιχείρημα θα έχουμε για να το διαλύσουμε;

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: