ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Φτερωτή υπεξαίρεση


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
  Φτερά έκαναν κάτι εκατομμύρια από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Κάποια τα είχε βουτήξει ο φτερωτός δήμαρχος. Πίσσα και πούπουλα.
 Εδώ πρέπει να παραδεχθώ τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη ο οποίος έλεγε ότι ο φτερωτός κλέφτης ήταν ένας τίμιος πολιτικός. Άμα ο άλλος είναι ηγέτης φαίνεται και από τις σωστές εκτιμήσεις που κάνει.
Και αυτό δεν το έλεγε πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Το 2011 το έλεγε…
 Η ΝΔ λέει ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει ληστές τραπεζών να κατηγορεί τον Σαμαρά που στήριξε κλέφτη δημοσίου χρήματος.
Η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξεως «Ναι, αλλά και εσείς βασανίζατε τους μαύρους». Αλλά για την οικονομία της συζήτησης να δεχθώ την παπαριά.
Εγώ που δεν έχω στηρίξει κανέναν ληστή μπορώ να πω ότι ο Παπαγεωργόπουλος ήταν σημαντικό στέλεχος της ΝΔ και ο Σαμαράς ακόμα και την τελευταία στιγμή τον στήριζε χωρίς καμία επιφύλαξη;
 Και να επισημάνω και μια ποιοτική διαφορά, άλλο κλέβω τράπεζα που «κλέβει» δημόσιο χρήμα μέσω της σωτηρίας της χώρας και άλλο κλέβω δημόσιο χρήμα.
 Πάντως αυτοί οι Θεσσαλονικείς έκαναν επιλογές μία και μία. Από τον καταδικασμένο νομάρχη μέχρι τον ισοβίτη φτερωτό δήμαρχο.
Να τους εμπιστευόμαστε στις πολιτικές επιλογές τους.
 Δηλαδή δεν φτάνει που έκλεψαν τόσα εκατομμύρια ευρώ θα τους ταΐζω και από πάνω, ο άνεργος;
  Δεν μασάει απειλές

ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Τις καταπίνει αμάσητα. Ρώτα και την Μέρκελ.

 Ο Πολύδωρας τα έβαλε με την τρόικα και τα μνημόνια. Ναι αυτά που ψήφισε… συμβάλλοντας και αυτός με τις δυνάμεις του στην σωτηρία της χώρας ή για να το πούμε με τα δικά του λόγια στο νέο είδος αποικιοκρατίας.

 Πρώτο μάθημα μυθολογίας: στηρίζουμε τον εργάτη, τον αγρότη, τον μισθωτό. Αγωνιζόμαστε μαζί του για καλύτερες συνθήκες.

Δεύτερο μάθημα μυθολογίας: είμαστε αντισυστημικοί, χριστιανοί, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους.

 
Άχρηστος λαός

 Ο Γκρίλο έχει προτείνει  δημοψήφισμα για το ευρώ. Μάλλον στην Ιταλία δεν έχουν Πρετεντέρη ώστε ο Γκρίλο να λέει απόψεις που θα είναι αρεστές στην μεγάλη προπαγάνδα.

 Το θετικό με τις εκλογές στην Ιταλία είναι ότι ο τραπεζίτης καταποντίστηκε. Το αρνητικό είναι ότι ο Μπερλουσκόνι αποτελεί πολιτική επιλογή.

 Το ζητούμενο και στην Ιταλία είναι η απαγκίστρωση (για να χρησιμοποιήσω την κουβελική διάλεκτο) από την στήριξη ενός συστήματος που έχει ως ρόλο την προστασία των τραπεζών και των πολυεθνικών.

 Ο Ιταλός πρόεδρος άφησε νηστικό τον Γερμανό Στάινμπουργκ που είπε κλόουν τον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο. Φαντάσου τώρα να είχε πει κλόουν κανέναν Έλληνα αρχηγό κόμματος τι θα έκανε ο δικός μας πρόεδρος.

Στην αρχή θα ζητούσε συγγνώμη επειδή οι Έλληνες πολιτικοί χαλάνε την αισθητική των Γερμανών και στην συνέχεια όχι μόνο θα τον τάιζε αλλά θα τον κέρναγε και τσίπουρο από την πατρίδα του.

Επειδή είμαστε φιλόξενοι… μην πάει ο νους σας σε τίποτα άλλες σκέψεις. Εξάλλου ο πρόεδρος θα υπενθύμιζε ότι το 1940 είχε κάνει αντίσταση.
 
Βρε να πούνε τον υπεύθυνο πασοκοφώτη ανεύθυνο; Τον κυρ Φώτη πες τον όπως θέλεις. Κωλοτούμπα, πουλημένο, φιλοπασοκονεοδημοκράτη, νεοφιλελεύθερο, ότι σκεφτείς. Μόνο ανεύθυνο μην τον πεις…
 
Τρελαίνεται. Και φτάνει μέχρι του ακραίου σημείου να βγάζει ανακοίνωση.

 Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Απλά, από την υπερβολική κινητικότητα μπορεί κάποιος να βρεθεί εκτός. Δεν είναι θέμα πολιτικής. Είναι θέμα στατιστικής και τυχαιότητας.

 Παρακολούθησα το after του Λαζόπουλου και πραγματικά απογοητεύτηκα. Μια κοινωνία ελπίζει στους νέους για να προχωρήσει. Και τους νέους τους έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας.

Οι φοιτητές αντί να ενωθούν όλοι μαζί κάθονται και κοιτάζουν μόνο το δικό τους σπίτι. Εμείς να μην φύγουμε και από εκεί και πέρα ας γίνει ότι θέλει.

 Και καμιά διάθεση για δυναμική σύγκρουση. Δεν έχουν καταλάβει ότι τις μνημονιακές πολιτικές δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις ούτε με την λογική, ούτε με παρακάλια.

 Και φυσικά δεν έχουν καταλάβει ότι το θέμα είναι πιο μεγάλο. Ξεπερνά  μια συγχώνευση, μια αλλαγή στο πεδίο σπουδών με καταργήσεις τμημάτων, μια μετακίνηση σε άλλη πόλη.

Όχι μόνο δεν θα υπάρχει παιδεία, αλλά είναι δεδομένο… δεν υπάρχει και μέλλον. Και αυτά τα παιδιά πρέπει να διεκδικήσουν το μέλλον. Να γίνουν μπροστάρηδες στην ανατροπή και του σάπιου συστήματος και της σάπιας νοοτροπίας.

Αντί αυτού στέκονται ως συντεχνίες που θα δώσουν μια μάχη εφάμιλλη της ΓΣΕΕ.
 
Είμαστε ένας άχρηστος λαός που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι ή ένα ρουσφετάκι ή μια ολοκληρωμένη υποδούλωση.

Πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα