ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Μηδενική ανεργία


Κρίμα που δεν πρόλαβε ο υπεύθυνος αριστερός να πάει στην Κύπρο για να τους εξηγήσει ότι θα έπρεπε να έλεγαν "ΝΑΙ" ώστε μετά να είχαν την ευκαιρία της απαγκίστρωσης.

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ).

Εξακόσια ευρώ νερό πλήρωνε ο Άκης για νερό. Ο γείτονας είπε ότι η Βίκυ έπλενε κάθε μέρα σεντόνια. Ο καημένος ο γείτονας μπερδεύτηκε. Ο Άκης ήταν, που ξέπλενε τις μίζες.

 Για πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με 700 χιλιάδες θέσεις εργασίας, μίλησε ο Μπένι ο μισθοφάγος. Κοίτα να δεις που ο Μπένι θα κάνει το θαύμα των θαυμάτων. Μέσα σε μία νύχτα η ανεργία από το 30% θα πέσει στο 15%...

 Δεν φτιάχνει ένα πρόγραμμα και για μια δεύτερη νύχτα να μηδενίσουμε το κοντέρ;

 Βέβαια δεν μιλάμε για νέες θέσεις. Αυτές θα είναι 200 χιλιάδες. Σύμφωνα με το φιλόδοξο πρόγραμμα. Και για πέντε μήνες…
 
 Ας φροντίσουν οι άνεργοι να κάνουν οικονομίες από τους φοβερούς μισθούς των 425 ευρώ το μήνα για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
 
Αν δεν τα καταφέρουν δεν φταίει ο Μπένι.

 Ο μπουμπούκος είπε ότι είναι μικρή η αύξηση των αυτοκτονιών. Να προσπαθήσει βρε η κυβέρνηση να είναι μεγαλύτερη η αύξηση…

Και πρέπει να το ομολογήσουμε. Οι προσπάθειες της πιάνουν τόπο.

 Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το «Ελ. Βενιζέλος». Εγώ λέω να τους χαρίσουμε τον Ευάγ. Βενιζέλο. Βενιζέλο θέλουν, Βενιζέλο θα


τους δώσουμε. Πακετάκι με Φώτη και Αντωνάκη.

 Η τρόικα θέλει το χαράτσι να πληρώνεται μέσω ΔΕΗ. Η κυβέρνηση θέλει να πληρώνεται μέσω εφορίας. Τελικά για να μην στεναχωρηθεί κανένας θα το πληρώσουμε και μέσω ΔΕΗ και μέσω εφορίας.

 
Τα σκουπιδόσημα

 Θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικώς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή θα ήταν μια σωστή πρόταση αν περιέγραφε την πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα ξεφτιλίζει θεσμούς, πρόσωπα, ψηφοφόρους, μια χώρα.

 Η πρόταση η σωστή είναι: Θα θέλαμε για επικοινωνιακούς λόγους να μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση. Ήταν μια δέσμευση κάποιων ανθρώπων που έχουν υπογράψει ότι θα κάνουν ότι τους πει η τρόικα και όχι ότι είναι σωστό. Η δέσμευση ήταν και του Αντωνάκη του σφουγγαράκη που παριστάνει τον πρωθυπουργό στην αποικία της Μέρκελ. Επειδή όμως η τρόικα θέλει την απόλυτη καταστροφή ο ΦΠΑ δεν θα μειωθεί και ο Αντωνάκης φορώντας το καπελάκι του θα κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα από αυτές που τον έκαναν διάσημο και αγαπητό στο αφεντικό του.

Πιο τίμια πρόταση, δεν συμφωνείς αναγνώστη μου;

 Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους αναζητούν τροφή στους κάδους σκουπιδιών. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται καθώς με αυτήν την ενέργεια υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στους κάδους και στα σούπερ μάρκετ ενώ με την κίνηση τους αυτή μειώνονται τα έσοδα του κράτους αφού τα καταστήματα έχουν μικρότερα κέρδη άρα και λιγότερους φόρους.

 Ο Μπένι πρότεινε να μπει ένας φόρος, το σκουπιδόσημο, που θα επιβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που γειτνιάζει με κάδους. Στην πρόταση του αυτή ο Μπένι σημειώνει ότι μετά από δύο χρόνια θα θεωρεί ότι αυτό το μέτρο είναι άστοχο και άδικο.

Ο υπεύθυνος αριστερός είπε ο φόρος αυτός να πληρώνεται από περισσότερους ανθρώπους για να είναι πιο δίκαιος. Έτσι τον φόρο αυτόν θα το πληρώνουν και όσοι είναι άστεγοι.

 Πληρώνεις τρία κόμματα για να παριστάνουν τους κυβερνήτες, άλλα τόσα να παριστάνουν την αντιπολίτευση, δεκάδες δημόσιους που παριστάνουν τους υπουργούς και υφυπουργούς, χιλιάδες γραμματείς και φαρισαίους, συμβούλους και παρασυμβούλους, βουλευτές, υπάλληλους της βουλής… και όλα αυτά για να αποφασίσει τελικά η Μέρκελ για το τι θα γίνει.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: