ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη της σκουριάς


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Πες ότι δεν ξέρεις τι γίνεται στην Χαλκιδική με το χρυσό. Και αναρωτιέσαι αν έχει δίκιο η εταιρία ή οι κάτοικοι που δεν θέλουν τα ορυχεία εκεί.

Ώσπου βλέπεις τον Πάχτα. Αφού ο Πάχτας είναι με το μέρος της εταιρίας υπάρχει περίπτωση να έχεις ακόμα αμφιβολίες ότι το δίκιο είναι με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται;

 Αλλά και ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είναι με την εταιρία. Για το περιβάλλον αδιαφορούν. Για το μέλλον της περιοχής αδιαφορούν. Για το μέλλον των παιδιών της περιοχής αδιαφορούν.
 
Μόνο για το δικό τους περιβάλλον νοιάζονται, γνωστότερο και ως κύκλο τους.

Τρώμε άλογα ως άλογα όντα που αφήνουμε τις τύχες μας να τις χειρίζονται αλόγιστα όνοι και εγκληματίες.

 Ο Ολάντ ρώτησε τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη για την όραση του. Λες και θέλει ερώτημα. Αφού ο άνθρωπος βλέπει ανάπτυξη και φως στην άκρη του τούνελ δεν καταλαβαίνεις ότι η ζημιά είναι μεγάλη;

Μέχρι και τον Στουρνάρα πετυχημένο υπουργό τον βλέπει.

 Τα χρήματα της αλληλεγγύης δεν χάθηκαν. Χρησιμοποιήθηκαν ως αλληλεγγύη στον στικάκια Παπακωνσταντίνου, τον μισθοφάγο Μπένι και τον πετυχημένο αιμοσταγή τεχνοκράτη Στουρνάρα.

Για αλληλεγγύη παρακρατήθηκαν για αλληλεγγύη χρησιμοποιήθηκαν. Στα έσοδα της τρόικας.

 Ερευνητής γενετιστής ισχυρίζεται ότι το ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο ηλίθιο. Μάλλον έκανε τις έρευνες του στον ελληνικό λαό.

 Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι θα έβαζε πρώτος υπογραφή για πρόταση μομφής εναντίον του Στουρνάρα. Μετά πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα καρεκλών στο πασοκ που είναι εδώ ενωμένο δυνατό και αποφάσισε να υπερψηφίσει όποιο νομοσχέδιο φέρει ο Στουρνάρας στην βουλή.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το Πάσχα.

 Δεύτερο ταξί αναγκάζεται να


ναυλώσει ο Μπένι καθώς γύρισαν στην στάνη 4 τέως αντιρρησίες του 3ου μνημονίου και φανατικοί οπαδοί των 2 πρώτων.
 
Πλέον το πασοκ βρίσκει ξανά τον προσανατολισμό του. Από τα σκάνδαλα στον Σκανδαλίδη και στον δρόμο που χάραξε η Γκερέκου.

 Μεγάλη στεναχώρια έχει πέσει στην κυβέρνηση. Μα να έχουμε τόσους ανέργους; Μόλις το έμαθαν έπαθαν σοκ. Ο Μπένι έπαθε πασοκ.

Η αύξηση της ανεργίας ήρθε ξαφνικά από τον ουρανό. Ξέρεις, η ανεργία είναι κάτι σαν τον καιρό. Ξαφνικά μια χρονιά μπορεί να έχουμε πολλές θεομηνίες.

Αλλά άμα ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης γίνει ποτέ πρωθυπουργός θα το λύσει αυτό το πρόβλημα. Ιδιαίτερα αν συγκυβερνάει με τίποτα υπεύθυνους αριστερούς.

 
Μαϊμού απεργίες

Να είναι καλά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κάναμε και τούτο το τρίμηνο την επανάσταση μας. Με τέτοια συχνότητα απεργιών και τέτοια μαζικότητα στην συμμετοχή είναι ζήτημα ωρών να πέσει η κυβέρνηση και οι συμβάσεις της μαζί…

 Ώρες – ώρες αναρωτιέμαι. Στους μισθούς θα γίνουμε Βουλγαρία. Στις λαϊκές αντιδράσεις θα γίνουμε;
 
Και ο πασοκοφώτης τι ρόλο θα έχει; Θα παραιτηθεί επειδή τα ΜΑΤ χτυπούν ή θα βγάλει μια ανακοίνωση λογοτεχνικού περιεχομένου όπου θα μας λέει ότι καταδικάζει την βία αλλά στηρίζει την τρόικα;

 Ρητορικό το ερώτημα.

 Το όνομα του έψαχνε ο στικάκιας Γιώργος στο cd με την λίστα Λαγκάρντ. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν κάτι… απλά του αρέσει να βλέπει τυπωμένο το όνομα του.

Και για ξεκάρφωμα έκανε ότι κοίταζε και άλλα ονόματα. Όπως το Παπανδρέου.
 
Οι κομμουνιστές έγιναν τραπεζίτες και μας παίρνουν τα σπίτια.

 Ρε παιδιά στείλτε και από εδώ την ανάπτυξη, μην την κρατάτε όλη εσείς. Τι, έχει πάει για καφέ στο Ζάππειο 69;

 Ο Βρούτσης αφού έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας μας είπε ότι πλέον η φράση «μαϊμού σύνταξη» θα είναι πλέον άγνωστη. Δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη.

 Κάτι μαϊμού πολιτικοί θα μας ξεμείνουν για να θυμόμαστε τις μαϊμουδιές. 

 Έξω έπεσαν τα έσοδα του Ιανουαρίου. Έξω πέφτουν και του Φλεβάρη. Άρα, αφού δεν έχουμε έσοδα θα κόψουμε έξοδα για να καταφέρουμε να πληρώσουμε και τα δάνεια.
 
Τι έξοδα έχουμε; Κάτι περιττούς μισθούς και κάτι περιττές συντάξεις. Α! και κάτι αρρωστημένους που θέλουν και φάρμακα. Κόψ΄ τους και αυτούς.

Μόνο κάτι επιδόματα βουλευτών και δικαστικών να αφήσουμε αφορολόγητα. Για να δείξουμε και το φιλολαϊκό μας πρόσωπο. Δεν διαλύουμε τα πάντα…

 Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε το facebook. Μήπως είναι λιγάκι μικρός για να έχει δικό του λογαριασμό;

Μικρός Φωκίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα