ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Της επιτροπείας η επιτροπεία.


(Το κείμενο που ακολουθεί δημσοσίευθηκε στο ΧΩΝΙ της περασμένης Κυριακής, πριν το eurogroup που μας έσωσε)

Τελικά μάθαμε πως είναι να ζεις υπό καθεστώς πτώχευσης. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πήραμε την δόση μας άρα από τις 16 του μήνα έχουμε πτωχεύσει.
 
Υπό το καθεστώς πτώχευσης λοιπόν έχουμε συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, έλλειψη φαρμάκων, υπολειτουργία των νοσοκομείων, χιλιάδες ανθρώπων να είναι σε ουρές συσσιτίων, αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, σχολεία να κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω κρύου, στάση πληρωμών από το κράτος, λουκέτα σε επιχειρήσεις και όλα αυτά που βλέπουμε όλοι μας να συμβαίνουν αυτές τις μέρες.

 Επιτροπεία θα κάνει η κυβέρνηση η οποία θα ελέγχεται από έλληνες επίτροπους οι οποίοι θα ελέγχονται από ξένους επίτροπους οι οποίοι θα έχουν διοριστεί από την τρόικα…

 Και που να βλέπατε τους επίτροπους της τρόικας.

 Να συμβιβαστεί λένε η Γερμανία με το ΔΝΤ για να θεωρηθεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Συγγνώμη αλλά, ή είναι βιώσιμο ή δεν είναι… τι συμβιβασμοί και αηδίες;

Τρία χρόνια τώρα με δημιουργική λογιστική μας έχουν πιει το αίμα. Κατά τα άλλα παριστάνουν ότι τους πείραξε η δημιουργική λογιστική του σημιτάκου.

 Ένα νερό ρε παιδιά! Δυσφόρησε ο Σαμαράς μόλις έμαθε ότι δεν πήραμε την δόση.

 Μετά πήγε στας Ευρώπας να του έφυγε το άγχος. Πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην γη που βλέπει έστω εξ αποστάσεως την Μέρκελ και ξεαγχώνεται.

 Λιγότερες προσλήψεις θα γίνουν και στην αστυνομία. Αλλά δεν τους πειράζει. Έχουν τα τάγματα ασφαλείας.
 
Άσε που θα παραδοθούμε


μόνοι μας να έχουμε ένα πιάτο φαΐ. Και που ξέρεις, μπορεί να περισσέψει και καπνιστός σολομός από το διπλανό κελί.

 
Απέραντη αφωνία

 Γιατί δεν μίλησε καθόλου ο Στουρνάρας στο euro group; Είχε μείνει άφωνος από την δημοσκόπηση του Πρετεντέρη.

Ο τίτλος της εκπομπής έχει τρεις λέξεις αλλά οι δύο είναι με αόρατα γράμματα. Ο ολοκληρωμένος τίτλος είναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΛΟΓΙΚΗΣ.
 
Έχεις 1.300.000 ανέργους. 900.000 ανθρώπους χωρίς κανένα εισόδημα. 1.000.000 ανθρώπους που εργάζονται μεν αλλά ο μισθός τους είναι εικονική πραγματικότητα.

 Σε αυτούς επιβάλλεις φόρους, ακριβά τρόφιμα, τους στερείς τα φάρμακα και την νοσηλεία και καπάκι τους κάνεις και μια αύξηση 30% στην ΔΕΗ. Αυτό κάποιος θα μπορούσε να το πει και γενοκτονία.

 Μετά από λίγο καιρό βλέπω να συζητάν ο σφουγγαράκης με τον Μπένι τον λαοφάγο και τον υπεύθυνο πασοκοφώτη και να λένε «Εκεί που έμαθε ο λαός να ζει χωρίς να τρώει, μας ψόφησε».

 Άσχετοι που παριστάνουν τους ξερόλες δημοσιογράφους απορούν πως θα τα βγάλουν πέρα οι 1.300.000 άνεργοι με το επίδομα ανεργίας που έχει πάει στα 360 ευρώ.

Να τους πληροφορήσουμε ότι το επίδομα το παίρνουν μέχρι ένα χρόνο… μετά πάπαλα. Οπότε αναρωτηθείτε πως τα βγάζουν πέρα με ανύπαρκτα εισοδήματα.

 Τελικώς πολύ πήδημα πέφτει σε τούτο το κυνοβούλιο. Άλλος κατεβάζει τα παντελόνια, άλλος έχει πηδήξει την μισή Αθήνα, οι 300 πηδάνε μονίμως 10 εκατομμύρια πολίτες… και μετά μας ενόχλησε η προσφορά φωτοτυπικού σε σχολείο από οίκο ανοχής.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο όργιο… θα έλεγε ο μακαρίτης οραματιστής της τσιμεντούπολης, που μας άφησε τον κουρασμένο ανιψιό  πεσκέσι.

 Ο Τατσόπουλος είπε ότι πήραν μια φράση από συνέντευξη του και την πλάσαραν (οι νεφελίμ;)
 
Αλλά είναι δυνατόν να λες κάτι τέτοιο και να μην γίνει η καζούρα της εβδομάδας;  Είναι σαν να βγει ο Σαμαράς και να πει ότι έτριξε τα δόντια στην Μέρκελ.

 
Μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. Προβοκάτορες ανθέλληνες που δεν θέλουν να πάρουμε την δόση ή ανυπόμονοι νέοι που δεν κάνουν υπομονή μέχρι την ανάπτυξη του Αντωνάκη;

 Δεν θέλει νέο κούρεμα ο Σόιμπλε. Μάλλον θα είναι ακριβός ο κουρέας… ο Σόιμπλε φημίζεται για την τσιγγουνιά του.

 Δημοκρατία είναι να αποφασίζει και να διατάζει η εκάστοτε κυβέρνηση και να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια βουλή, θεσμούς και άλλα τέτοια που εκνευρίζουν την τρόικα.

Θα μου πεις αν πέρναγε από την βουλή όλους αυτούς τους νόμους θα είχαμε δημοκρατία ή όλα θα ήταν ρόδινα και ανθηρά;

Φυσικά και όχι. Αλλά ετούτοι ξεπέρασαν και τον Βουλγαράκη. Ούτε νόμιμα ούτε ηθικά.

Μιας και είπα Βουλγαράκη. Τελικά όποια λίστα και να σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις. Τι γκαντέμης άνθρωπος…

 Ο Μανιτάκης λέει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Η τρόικα λέει ότι θα γίνουν. Ποιον πιστεύετε;
 
Μα φυσικά τον έλληνα υπουργό. Γιατί οι πολιτικοί μας δεν είναι σαν τους τρισάθλιους και ελεεινούς τεχνοκράτες. Μας λένε πάντα και μόνο την αλήθεια. Ο λόγος τους συμβόλαιο…

Όταν τον δίνουν στους ισχυρούς. Ρώτα και την Μέρκελ να δεν με πιστεύεις. Ότι της είχε υποσχεθεί ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής και ότι της υποσχέθηκε ο Μπένι ο λαοφάγος με τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη κατά γράμμα τηρήθηκε.

 

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα