ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Βρώμικη Λίτσα


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Τελικά αυτό το στικάκι με την λίστα που έδωσε η Λαγκάρντ στον Παπακωνσταντίνου φανέρωσε το πόσο ανώτεροι άνθρωποι είναι οι πολιτικοί μας και οι επικεφαλείς του ΣΔΟΕ και πόσο επιρρεπής στην ανομία είμαι εγώ ο φτωχός και μικρός Φωκίων.
 Φαντάσου τώρα αναγνώστη μου να σου δίνει η Λαγκάρντ ένα στικάκι με ονόματα πιθανών φοροφυγάδων και εσύ να μην έχεις ούτε καν την περιέργεια να το ανοίξεις για δεις τα ονόματα.
 Του Μπένι του λαοφάγου ούτε καν που του πέρασε από το μυαλό να το ανοίξει. Τι λες τώρα; Να έβλεπε παράνομο υλικό; Μόλις του έδωσαν το στικάκι το έβαλε σε μια περίοπτη θέση στο γραφείο του ως διακοσμητικό.
 
Είμαι σίγουρος ότι ο Μπένι μέχρι τα 18 του χρόνια δεν θα είχε δει  ούτε καν μια φωτογραφία με γυμνή γυναίκα. Αφού ήταν ακατάλληλη για ανηλίκους και ο Μπένι δεν κάνει ποτέ τίποτα το παράνομο.
Φαντάσου την έκπληξη του όταν θα είδε για πρώτη φορά γυναικείο σώμα…
 Εντάξει, μπορεί να παίρνει κάτι αντισυνταγματικές αποφάσεις αλλά αυτό το κάνει για να μας σώσει.
 Το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας τα πάει μια χαρά. Τρεις στους τέσσερις του εργατικού δυναμικού έχει ακόμα δουλειά.
 
Πληρώνονται αυτοί; Οι τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους πληρώνονται.
Στην ώρα τους; Από αυτούς που πληρώνονται οι 3 στους 4 πληρώνονται κοντά στην ώρα τους.
  Και ο μισθός τους είναι πάνω από 300 ευρώ; Από αυτούς που πληρώνονται κοντά στην ώρα τους οι τρεις στους τέσσερις αμείβονται


με πάνω από 300 ευρώ το μήνα.

 Αυτοί που αμείβονται με πάνω από 300 ευρώ το μήνα τι ποσό παίρνουν σε σχέση με το παρελθόν; Ο μισθός τους είναι στα τρία τέταρτα σε σχέση με το παρελθόν.

 Με τα δόντια προσπαθεί η Ισπανία για να μην μπει σε πρόγραμμα διάσωσης. Μα τόσο κακό είναι να σε σώσουν;
 
Ας ρωτήσουν και εμάς που ανά τρίμηνο μας σώζουν οι τρόικες…

 
ΣΥΡΙΖΑ στο ανάχωμα

 Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑΣ; Μην είναι ΠΑΣΟΚ; Μην είναι ΝΔ; Μην είναι ΔΗΜΑΡ; Όλα αυτά είναι και πολλά άλλα.

 Από τις εκλογές τα λέμε αλλά η επανάληψη είναι η μητριά της παπαγαλίας.

Για να καταλάβουμε πόσο αντισυστημικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑΣ και πόσο διαφορετικός από τους πανάθλιους που παριστάνουν την κυβέρνηση της χώρας ας δούμε την απάντηση σε μια ερώτηση.
 
Ερώτηση: Τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση;

Απάντηση: Θα πηγαίναμε και θα τους λέγαμε πόσο κακό είναι το μνημόνιο, ότι προκαλεί ύφεση, ότι έχουμε ανεργία, ότι δεν βγαίνει, θα προσπαθούσαμε να τους πείσουμε για το δίκιο μας και άλλα τέτοια ωραία και πρωτότυπα.

 
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑΣ μας λέει ότι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ολάντ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ έχουν πλήρη άγνοια. Καλοπροαίρετα μας έχουν φορέσει ένα πρόγραμμα και δεν ξέρουν το αποτέλεσμα του και περιμένουν κάποιον (κατά προτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ) για να τους πει τα λάθη τους  και με τον ίδιο καλοπροαίρετο τρόπο να αλλάξουν το πρόγραμμα.

 Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑΣ μας λέει ότι θα κάνει ότι και ο σφουγγαράκης, ο Μπένι ο λαοφάγος και πασοκοφώτης. Μια τρύπα στο νερό.

Όσο δεν λες ότι εγώ θα φύγω από αυτήν την κατάσταση, από το ευρώ, από την ΕΕ, από τα προγράμματα τους κλπ τότε δεν έχεις παρά να υποκύψεις στην τρόικα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑΣ έχει μεταμορφωθεί σε Νεοδημοκρατικό Πασοκοφώτη. Και δεν προτείνει λύση πέρα από αυτές που προτείνουν και οι υπόλοιποι. Είναι το πρώτο ανάχωμα, όπως έχει πει χωρίς να κοκκινίζει, και ο ίδιος ο Τσίπρας.

 Ανάχωμα του συστήματος, φυσικά. Το οποίο δεν θα έχει και πολλά ψωμιά. Και το δεύτερο ανάχωμα θα είναι πολύ πιο σκληρό. Είναι φασιστικό.

 3,8% ύφεση για το 2013 προβλέπει η ντόπια τρόικα. 5% η τρόικα εξωτερικού. Θα μου πεις τι σημασία έχει; Αφού πάλι έξω θα πέσουν. Απλά μπορούμε να προσεγγίσουμε τον πραγματικό αριθμό βασιζόμενοι στις προηγούμενες αποκλίσεις. Οπότε ας περιμένουμε μια ύφεση 9%-14%...

 
Ντου έκαναν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργαζόμενοι στα ναυπηγία Σκαραμαγκά. Είναι αδικαιολόγητοι.
 
Διαμαρτύρονται λέει γιατί έχουν έξι μήνες απλήρωτοι. Μα δουλεύουν δεν τους φτάνει;

Και μετά δουλεύουν εκ περιτροπής. Μία μέρα την εβδομάδα. Τυχεροί άνθρωποι. Και δουλεύουν και έχουν έξι μέρες αργία…

Και διαμαρτύρονται από πάνω…

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα