ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ζωή την είχαμε…


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Σε νέο email η τρόικα δίνει νέες οδηγίες στην και καλά πελαγωμένη τρόικα εσωτερικού. Με το νέο email λύνονται όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων αλλά και των ανέργων.

 Πλέον οι μισθοί θα καθορίζονται μέσω τριών επιλογών που θα έχει ο εργοδότης. Η πρώτη επιλογή είναι να μην δίνει καθόλου μισθό. Η δεύτερη είναι να μην δίνει καθόλου μισθό. Και η τρίτη είναι να μην δίνει καθόλου μισθό.

 Εργασία και χαρά είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που έχουν μια δουλειά και να μένουν με την χαρά στο χέρι. Είναι πλεονασμός να θέλεις και δουλειά και λεφτά.

Στοιχειώδης δικαιοσύνη είναι να μοιράζονται τα βάρη. Την δουλειά ο εργαζόμενος και τα λεφτά ο εργοδότης.

 Είναι τελείως αντιπαραγωγικό να δουλεύουμε έξι μέρες την εβδομάδα. Θα πρέπει να δουλεύουμε και τις εφτά μέρες. Μην χάνουμε και την φόρμα μας.

 Όταν κάποιος εργαζόμενος απολύεται θα πρέπει να δίνει αποζημίωση στον εργοδότη. Για να τον απολύει ο εργοδότης σημαίνει ότι είναι ένας εργαζόμενος που προκαλεί ζημιά στην επιχείρηση. Οπότε πρέπει να αποζημιώσει τον εργοδότη.

Τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει; Να έχει για παράδειγμα μισθό. Ή να έχει παιδιά και να παίρνει επίδομα. Να θέλει τις Κυριακές να μην εργάζεται. Και άλλες πολλές τέτοιου είδους ζημιές.

Η αποζημίωση στον εργοδότη λόγω απολύσεως θα πρέπει να δίνεται το πολύ σε ένα μήνα. Και το ποσό θα εξαρτάται από τις ανάγκες του εργοδότη ο οποίος και θα καθορίζει το ποσό.

 Ο απολυμένος εργαζόμενος θα πρέπει να δίνει και το 20% του επιδόματος ανεργίας στον

εργοδότη καθώς σε αυτόν οφείλει το επίδομα αυτό (το οποίο δεν θα το έπαιρνε αν δεν τον απέλυε ο εργοδότης).

Το υπόλοιπο 80% του επιδόματος ανεργίας θα δεσμεύεται από το κράτος ώστε να δοθεί στους δανειστές για να συνεχίζουν να δανείζουν τις τράπεζες ώστε αυτές να χρεώνουν με νέο χρέος το δημόσιο.

 Αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και οι προϋποθέσεις. Πλέον θα χρειάζονται 75 χρόνια εργασίας για να μπορεί κάποιος να μπορέσει να βγει στην σύνταξη.
 
Παράλληλα θα πρέπει να είναι 87 ετών, να μην έχει χρεώσει με φάρμακα το ταμείο του και η οικονομική του κατάσταση να είναι τέτοια ώστε να οφείλεται σε θαύμα η ζωή του.
 
Η σύνταξη θα δίνεται για ένα εύλογο διάστημα, τόσο όσο χρειάζεται για να πει ένα τελευταίο αντίο σε τούτη την άχαρη ζωή. Δηλαδή για ένα μήνα. Αν θέλει να ζήσει περισσότερο είναι δική του η ευθύνη.

 
Μαύρη προπαγάνδα, φούξια αντιπολίτευση

 
Ο Μανώλης Καψής έκανε επίθεση στην Χαρούλα Αλεξίου για την γνωστή λίστα με τις φορολογικές δηλώσεις. Από το κράξιμο που έφαγε αποδεικνύεται ότι δεν του υπαγόρευσε κανείς το κείμενο. Μόνος του το σκέφτηκε.   

Δεν ξέρω αν πραγματικά φοροκλέβει η Χαρούλα. Ξέρω όμως την χοντροκομμένη προπαγάνδα του Μανώλη…

 Ο Τσίμας έχει ένα φυσικό κόμπιασμα όταν μιλάει. Ο Καψής επειδή προφανώς τον θαυμάζει έχει αρχίσει και αυτός να μιλάει με το ίδιο κόμπιασμα.

Θα νομίζει ότι το κόμπιασμα δίνει σοβαρότητα στον λόγο του… Σε λίγο όλοι στο δελτίο προπαγάνδας θα μιλάνε σαν τον Τσίμα.

 Διευκρινήσεις έδωσε το υπουργείο φορολόγησης υπέρ της τρόικας και των τραπεζών σχετικά με το τεκμήριο πτυχίου.
 
Θα λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου, η διαγωγή κατά την διάρκεια των σπουδών, ο χρόνος σπουδών, το χρώμα στυλό που είχε ο φοιτητής κατά το πρώτο και τρίτο έτος, το μήκος της κόμης, την συχνότητα αλλαγής ρούχων, την συχνότητα λουσίματος καθώς και η σεξουαλική ζωή κατά την διάρκεια της φοίτησης.

 Απέλαση των ξένων λέξεων τώρα. Αμάν πια με αυτές τις τούρκικες λέξεις: Χατίρι, ζόρι, καζάνι, ντέρτι, μαραφέτι, μπατίρισα, ντουνιάς κλπ

 Το μαύρο χαβιάρι διώκεται;

 Ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα ζητήσει εκλογές. Λογικό. Έχουμε μια τόσο καλή και φιλολαϊκή κυβέρνηση που δεν είναι να την αλλάζουμε.

Αυτό κύριε Τσίπρα δεν λέγεται υπεύθυνη αντιπολίτευση όπως προσπαθεί να σε πείσει ο Πρετεντέρης. Αυτό λέγεται αντιπολιτευόμενη προδοσία.

 
Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" έπαθε αμνησία και ξέχασε ότι αυτός υπέγραψε τα επώδυνα μέτρα που καλούνται να συναποφασίσουν τώρα τα τρία κόμματα...."

Η αμνησία μπορεί να είναι επιλεκτική ολική μερική ....ποιοι τα ψήφισαν τα μέτρα θυμάται κανένας;

ΥΓ

- Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;

«Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της». ...06/03/2011

Δεν φοβάμαι τίποτα καθώς θα επιμηκύνουμε την αναδιάρθρωση ισοδυναμώντας στις επικύψεις.

Γιατί το νέο δισκοπότηρο είναι η επιμήκυνση, καθώς αν επιτευχθεί θα καταργηθούν τα χαράτσια - θα εξαφανιστούν οι άνεργοι - θα έρθει η ανάπτυξη με 400 € μισθό ...όπως στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία, στο Ζάππειο- θα καταργηθούν μαζί με τις συνδικαλιστικές και οι τριπλές συντάξεις των βολευτών ... γιατί οι πιστοί έχουν αγιογραφίες οι πολίτες λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μήνας του μέλιτος;

Ο μήνας του βολέματος κολλητών και φίλων και εξόφλησης γραμματίων με επανατοποθετήσεις...από ΕΡΤ μέχρι ΔΣ και από επιχορηγήσεις μέχρι επιδοτήσεις....ξέχασα έκοψε τις ΜΚΟ...

Αααα: πουλήσαμε και την ΑΤΕ χωρίς να ανακοινώνεται το τίμημα.....
Αααα: θα κόψουμε αναπηρικές συντάξεις για να επιβαρυνθεί με 30+ δις το δημόσιο χρέος για να τα πάρουν ιδιωτικές τράπεζες ...μετά θα δώσουμε και το ΤΤ
Αααα: θα μειώσουμε μισθούς, επιδόματα αναπηρίας, επιδόματα ΑΜΕΑ, συντάξεις ...γιατί έτσι δεν θα έχουμε ύφεση και θα σωθούμε ...πάλι
Αααα: με το κούρεμα θάψαμε και τα ασφαλιστικά ταμεία ...και ο Σαμαράς διαφωνούσε το καλοκαίρι το 2011 (μαζί μας τότε ως αρματολός) μετά συμμετείχε και τώρα ...διοικεί. (ως μετανοημένος)

100 ημέρες και το μόνο που έχει γίνει είναι επιμήκυνση της επίκυψης.

Πολιτική σάτιρα