ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αξιοπρεπής και αξιόπιστος


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ. Σιγά, σιγά θα μπούμε και στους κανονικούς ρυθμούς...)


Κόβονται τα δώρα στους συνταξιούχους. Σωστό και αναμενόμενο. Δώρα δίνουμε σε αυτούς που αγαπάμε… φίλους έστω και κομματικούς, αδέρφια, κουμπάρους, παιδιά. Όχι σε όποιον λάχει.
 
Από πού ως που θέλει ο πάσα ένας ηλικιωμένος να του δίνουν και δώρο; Λοιπόν, τέλος τα δώρα και θα κάνουμε και μια μεταρρύθμιση στην σύνταξη. Θα αφήσουμε ένα υπόλοιπο, τόσο όσο να μην μπορεί να πληρώνει τα φάρμακα του.

Δεν μπορεί κύριε το κράτος να είναι φιλανθρωπικό σωματείο και να πληρώνει την αρρώστια σου. Τον γιατρό σου.

 Θα μου πεις ότι έδωσες εισφορές. Καλέ μου άνθρωπε οι εισφορές δεν είναι για να πάρεις σύνταξη ή φάρμακα. Είναι για να μπορεί το κράτος να έχει αυτά τα χρήματα, να τα κάνει δομημένα ομόλογα και ότι περισσέψει να τα κουρέψει για να μας σώσει ο σαμαρομπένι με κανένα PSI.
 
Θα σώσουμε όμως τα 30 ευρουλάκια από τις συντάξεις του ΟΓΑ. Αυτά τα έχουμε καβάντζα για το επόμενο πακετάκι. Που μπορεί να έρθει σε κάνα μήνα, για να κλείσει ο προϋπολογισμός.
 
Μα ο αξιόπιστος σωτήρας, ο ισοδύναμος σφουγγαράκης  είπε ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα. Για τον Αύγουστο. Και αυτό γιατί ο Αύγουστος έχει 31 μέρες. Ας είχε παραπάνω μέρες και θα έβλεπες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω από δύο χρόνια το κάθε πακέτο είναι το τελευταίο. Και το τελευταίο φαίνεται δεν έχει τέλος.

Ανακοίνωση έβγαλαν οι δικαστικοί και είπαν ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί τους γιατί πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια.

Τα ίδια έλεγαν και οι βουλευτές.

Σε τούτη την χώρα με αξιοπρέπεια πρέπει να ζουν μόνο οι δικαστικοί και οι βουλευτές. Οι υπόλοιποι ας πάνε να κουρευτούν.

Είσαι

μισθωτός, συνταξιούχος, άνεργος; Και θέλεις και αξιοπρέπεια; Άντε κατακαημένη Αράχωβα…

Γίνει δικαστικός. Βουλευτής. Έστω τέκνο του βουλευτή. Ανίκανε και αχάριστε. Που σου επιτρέπουμε να αναπνέεις από τον πολύτιμο αέρα μας. Και δεν έχουμε βάλει ακόμα τέλος αναπνοής… (ουπς, δίνω ιδέες…)

Τέλη χωρίς τέλος

 
Το μόνο δίκαιο τέλος θα ήταν αυτό του ηλίθιου ψηφοφόρου. Που με το χέρι του ψήφισε την απόλυτη καταστροφή.

Έμεινες χωρίς λεφτά; Χωρίς δουλειά; Δεν βρίσκεις ούτε καν σκουπίδια να φας; Έκλεισες την επιχείρηση σου; Δεν θα έχεις θέρμανση το χειμώνα; Δεν μπορείς να αγοράσεις τρόφιμα ή πετρέλαιο;

Συγχαρητήρια. Είσαι ένας ακόμα που βοήθησε να έχουμε ευρώ.

Ο πασοκοφώτης είναι τόσο αριστερός όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑΣΟΚ. Και όσο αξιόπιστος είναι ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης.

Αντωνάκης. Ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει Γιωργάκης πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός. Καημένε Αϊνστάιν. Πέθανες νωρίς. Θα είχαμε τώρα την Ειδική θεωρία της ασχετικότητας.

Θέλουν, λένε, να κάνουν τα εργασιακά σαν της Κίνας με μισθούς Βουλγαρίας. Μετά θα διαπραγματευτεί η τρόικα εσωτερικού και οι μισθοί θα δίνονται σε ελληνικά ομόλογα τα οποία θα κουρεύονται αυτομάτως κατά 99%.

Αλλά για να νιώθουμε Ευρωπαίοι θα συνεχίζουμε να έχουμε τιμές Βρυξελλών.

Τεκμήριο ενοικίου θα έχουν όσοι είναι ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από το ότι θα αυξηθεί το τεκμαρτό εισόδημα θα μπει και ένας φόρος για τα ενοίκια που θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να εισπράξει από τον εαυτό του.

 Σε νέα αποστολή βρίσκεται η ΕΥΠ. Ψάχνει να βρει κάτι κοκκινόμαυρες γραμμές. Χάθηκαν κάπου μεταξύ Ζάππειου, ισοδύναμων και του τρίγωνου της διαπραγμάτευσης.

Γέλασαν οι βουλευτές όταν ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ζήτησε άδεια για να βγει από την χώρα. Το κακό όμως είναι όταν γελούσαν την ώρα που έφερνε πακέτα προς ψήφιση στην βουλή, όπως και με τα γέλια που θα κάνουν με τα πακέτα του Αντωνάκη του σφουγγαράκη.

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Κεφαλογιάννης. Άντε βρε και έλεγα γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ τόσο καιρό.

Αφού πρώτα έκοψαν τις συντάξεις για να σωθούν τα δώρα, τώρα κόβουν τα δώρα για να μην  μειωθούν πολύ οι συντάξεις. Μετά θα καταργήσουν και τις συντάξεις για να μην ανέβουν τα ηλικιακά όρια για την συνταξιοδότηση…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα