ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Το χαράτσι είναι ευλογία



Με λάθος πήγε να ξεκινήσει η τρικυβέρνηση εθνικής μπουρδολογίας αλλά ευτυχώς η τρόικα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία.

Έτσι το λάθος της αποδέσμευσης του χαρατσιού για τα ακίνητα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα πραγματοποιηθεί. Το χαράτσι θα το πληρώσουμε όπως ξέρουμε…

Μάλιστα,  και χωρίς δόσεις…

Θα ήταν μεγάλη προσβολή για το έναν εκ των τριών σωτήρων να έβγαινε το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τόσο κόπο, τόση σκέψη… έτσι στον βρόντο; Μην ξεχνάμε ότι ο Μπένι ο λαοφάγος είχε χαρακτηρίσει το χαράτσι σαν ένα δίκαιο μέτρο και τα δίκαια μέτρα δεν είναι να αλλάζουν. Μάλιστα η εφάπαξ πληρωμή το κάνει πιο δίκαιο από δίκαιο.

Πολλές φορές σκέφτομαι, μα είναι δυνατόν να υπήρξε έστω ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πίστεψε ότι ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης θα έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε ήδη υπογράψει;

Δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί που τον πίστεψαν. Εδώ, βρέθηκε και ένας που πίστεψε ότι θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση και ο Μπένι.

Τέλος πάντων. Αφού πληρώσουμε το χαράτσι για να δείξουμε ότι είμαστε καλοί πολίτες θα πάμε στους τρεις καμπαλέρος για να το διαπραγματευτούμε. Θα το πληρώσουμε εφάπαξ αλλά θα ζητήσουμε μια επιμήκυνση για το επόμενο χαράτσι. Το οποίο μπορεί να το ξαναπληρώσουμε εφάπαξ αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή μπορεί και να το πληρώσουμε σε δόσεις.

Το να μην το πληρώσουμε καθόλου δεν το συζητάμε.

Διακοπές θέλουν οι βουλευτές. Δίκιο έχουν. Είναι τόσες μέρες που έχουν ορκιστεί. Δεν λέω τόσες μέρες που έχουν δουλέψει γιατί η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να δουλεύουν εμάς.
 
Πλήρωνε εσύ πολίτη για να

λειτουργεί η τροϊκανή τρομοκρατία με επίφαση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…

Διαδηλώσεις γίνονται στην Ισπανία για τα μέτρα του Ραχόι. Εκεί μάλλον δεν έχουν καλοκαιρινές διακοπές.

Μετά την χρεοκοπία του Μαρτίου που την είπαμε PSI για να μας ακούγεται καλύτερα θα πάμε σε νέα χρεοκοπία. Μόνο που τώρα θα έχουμε να κάνουμε με ομόλογα που έχουν υποθήκες.

Ήταν τόσο σίγουρο ότι θα πηγαίναμε σε μια τέτοια χρεοκοπία που θα πρέπει να μας εξηγήσει ο Μπένι, ο Αντωνάκης, ο Παπαδήμιος και τα άλλα καλά παιδιά με ποια λογική ακριβώς δέχθηκαν να υποθηκεύσουν την χώρα για δάνεια που πρώτον πάνε κατά κύριο λόγο στις τράπεζες, δεύτερον έρχονται να εξοφλήσουν τόκους και τρίτον που ήταν σίγουρο ότι δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν.

Εκτός και αν πίστευε κανείς ότι από τον Μάρτιο του 2012 θα είχαμε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και ανάπτυξη συνεχόμενη πάνω από 5% μέχρι το 2020…

Ποια είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ του 4% και του ΣΥΡΙΖΑ του 27%; Ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καρφί ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ.

Βουλευτίνα της Ισπανίας είπε για τους άνεργους να πάνε να γ@μηθούνε. Απορώ γιατί μας κάνει εντύπωση.

Στην Ελλάδα αυτό το λέει σχεδόν το σύνολο των πολιτικών για σχεδόν το σύνολο των πολιτών.

Σχεδόν το σύνολο των βουλευτών… μπήκε μιας και έστω στατιστικά μπορεί να υπάρχει ένας που να μην λέει το ίδιο..

Σχεδόν το σύνολο των πολιτών… εδώ εξαιρούνται οι κολλητοί, τα λαμόγια, οι επιχειρηματίες, και εν γένει οι μόνιμα κερδισμένοι είτε με κρίση είτε χωρίς κρίση.
 

Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ,ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ,ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓH ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ ( KATAΣΧΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗ ),
ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ / ΔΗΜΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Rulings of the ECtHR have also impacted tax policy .Oι Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν επίσης αντίκτυπο στην φορολογική πολιτική. The ECtHR delivered an important decision on direct tax in October 2010 in the case of Shchokin vs. Ukraine . Το ΕΔΑΔ εξέδωσε μια σημαντική απόφαση για άμεσο φόρο, τον Οκτώβριο του 2010 στην περίπτωση Shchokin εναντίον της Ουκρανίας .

It held that the Ukrainian tax authorities' application of a rate of tax which was higher than that which was contemplated in the law amounted to a violation of the right to property. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εφαρμογή απο τις φορολογικές αρχές της Ουκρανίας συντελεστή φόρου το οποίο ήταν υψηλότερο από εκείνο που προβλέπεται στη νομοθεσία ισοδυναμεί με παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας. In the case of Di Belmonte vs. Italy the ECtHR held that a tax which had been implemented in a manner which created an excessive burden on a citizen was incompatible with the right to property. Στην περίπτωση του Di Belmonte εναντίον της Ιταλίας , το ΕΔΑΔ έκρινε ότι ένας φόρος που είχε εφαρμοστεί κατά τρόπο που να δημιουργείται υπέρμετρη επιβάρυνση για τον πολίτη ήταν ασυμβίβαστη με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

The ECtHR referred to the State party's obligation to put an end to the relevant violation as well as the ECtHR power to order reparation and ordered the Italian Republic to pay Mr. di Belmonte EUR1.1 million in pecuniary damages. Το ΕΔΑΔ αναφέρεται στην υποχρέωση του Κράτους να θέσει τέρμα στη σχετική παράβαση, καθώς και την δικαιοδοσία που εχει το ΕΔΑΔ να διατάσει αποκατάσταση της ζημιας ,διέταξε την Ιταλική Δημοκρατία να καταβάλει στόν κ. di Belmonte 1,1 εκατ. ευρώ ως χρηματική αποζημίωση.

ΠΗΓΗ
http://tmagazine.ey.com/insights/the-european-convention-on-human-rights-echr-tax-controversy-and-tax-policy/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ;
ΑΝ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑ.
Τ Ω Ρ Α ΠΙΑ Ξ Ε Ρ Ο Υ Ν !!!
Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ;
ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ / ΔΗΜΕΥΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ;
Ή ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ;
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ;

Πολιτική σάτιρα