ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το σωματίδιο του σφουγγαράκη


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Επιστήμονες ανακάλυψαν το σωματίδιο του Θεού. Σε δηλώσεις τους είπαν ότι αυτό ήταν εύκολο. Το δύσκολο είναι να ανακαλύψουν το σωματίδιο της μίζας.

 Είμαστε άδικοι ως λαός. Κατηγορούμε τις κυβερνήσεις επειδή δήθεν δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Μα όπως λένε οι κυβερνήσεις, οι υποσχέσεις θα τηρηθούν σε βάθος τετραετίας.

Συνήθως όμως πριν ολοκληρωθεί η τετραετία γίνονται εκλογές. Άρα δεν φταίνε αυτές που δεν προκάνουν…

Έτσι και η τρόικα σφουγγαράκη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε βάθος τετραετίας. Μέχρι τότε θα έχουμε εντωμεταξύ αλλάξει 2-3 κυβερνήσεις και 5-6 επίτροπους της τρόικας. Οπότε… πάπαλα οι δεσμεύσεις.

Tο γεγονός ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αρχίσουμε να έχουμε φαΐ σε βάθος τετραετίας ή ότι θα βρούμε δουλειά σε βάθος δεκαετίας ή ότι θα είμαστε έτοιμοι να ζούμε χωρίς χρήματα σε βάθος εικοσαετίας δεν σημαίνει τίποτα… αυτό είναι δικό μας πρόβλημα, μην το φορτώνουμε στην κυβέρνηση.

 Η ΔΗΜΑΡ είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης, είπε ο Μαργαρίτης. Και μετά πνίγηκε από τα γέλια. Τέτοιο ανέκδοτο έχει να ακουστεί από την εποχή της σύγκρουσης με τους νταβατζήδες.

Η υπεύθυνη δεξιά του Μαυροτζαφέρη στήριξε την μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας και εξαερώθηκε. Η υπεύθυνη αριστερά του Πασοκοφώτη στηρίζει την μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Ντοροπασοκοκρατίας. Ξέρουμε λοιπόν που θα βρεθεί στις επόμενες εκλογές.
 
Στα υπόλοιπα κόμματα.

 Όταν πιστεύεις ότι


οι απόψεις σου είναι σωστές προσπαθείς να πείσεις τους άλλους να έρθουν προς την δική σου άποψη. Δεν πας εσύ προς την άποψη που είναι αντίθετη από την δική σου. Έστω και αν πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι περισσότεροι.

 Αλλά αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ που θέλεις να γίνεις αυτό που απέτυχε να γίνει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, με πασοκιές θα κινείσαι…
 
Το πρώτο μέλημα της τροϊκανικής κυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία. Και μάλιστα ξεκινώντας από κερδοφόρες επιχειρήσεις και από τη ενέργεια.

Ξεπουλώντας την ενέργεια σου εξασφαλίζεις ότι και τα παιδιά σου δεν θα έχουν καμιά ελπίδα…


Επίδομα κωλοτούμπας


Η Λαγκράρντ είπε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί. Κακομοίρα μου, τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη τον ρώτησες; Τον Μπένι τον μισθοφάγο τον ρώτησες; Τον πασοκοφώτη τον ρώτησες; Ε, ρε και να μάθουν τι δήλωσες. Ούτε η Μέρκελ δεν σε σώζει…

 Η κυβέρνηση θα τηρήσει την δέσμευση της για την επαναφορά των κατώτερων μισθών. Θα τους επαναφέρει, αλλά όχι όπως ήταν πριν έξι μήνες. Ή δέκα μήνες, ή δύο χρόνια. Θα τους επαναφέρει στα επίπεδα που ήταν το 1980…

Επίσης θα κάνει παρέμβαση και στις τιμές. Θα τις πάει στο 2030.

 Η Ισπανία έσπασε δύο ρεκόρ. Είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει 2 Euro και 1 Μουντιάλ συνεχόμενα και η πρώτη ομάδα που σε τελικό Euro έβαλε 4 γκολ.

Η Ελλάδα από την άλλη έχει άλλα ρεκόρ. Είναι η μόνη χώρα που έχει συνεχόμενη ύφεση για 5 χρόνια με προοπτική να τα διπλασιάσει. Επίσης πρέπει να είναι η μοναδική χώρα (το φαντάζομαι δεν το ξέρω) που η ανεργία της ανεβαίνει με τέτοια άλματα.

 Συνεργάτες μας είναι οι τροϊκανοί, είπε ο Χατζηδάκης, υπουργός της Ελλάδας. Σαν πολύ ψηλά δεν πήρε τον αμανέ; Ένας απλός υπάλληλος τους είναι…

Επίδομα εκλογών για τους  υπάλληλους της βουλής. Είναι ένα δίκαιο επίδομα καθώς η βουλή ήταν κλειστή με αποτέλεσμα να μην έχουν τι να κάνουν οι υπάλληλοι και να έχουν έτσι ψυχολογικά προβλήματα.
 
Προτείνω να τους δοθεί και επίδομα ψυχολογικής καταπτώσεως.
 
Το επίδομα υπέγραψε ο μόλις μιας μέρας πρόεδρος της βουλής Βύρωνας Πολύδωρας. Που να έμενε πρόεδρος για καμιά τετρακοσαριά μέρες. Θα διπλασίαζε το χρέος της Ελλάδας…

Επίσης στην βουλή 35 βουλευτές ξεφτίλισαν το λειτούργημα τους μη αποδεχόμενοι το βουλευτικό αυτοκίνητο. Τι παράδειγμα είναι αυτό που δίνουν στον λαό; Οι υπόλοιποι δηλαδή είναι βλάκες;

 Ο γιος του Μάκαρου δήλωνε στην εφορία 7000 ευρώ και έχει καταθέσεις 5 εκατομμύρια. Πρέπει να έκανε καλή διαχείριση.
 
Λέω να τον προσλάβω ως διαχειριστή μου. Είμαι σίγουρος ότι αν και χωρίς εισόδημα θα βρει τον τρόπο να μαζέψω λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα