ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Διαπραγμάτευση της διαπραγμάτευσης


Ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε καθώς η διαπραγμάτευση έγινε δέσμευση για τήρηση του μνημονίου.

Θεωρεί ότι είναι λάθος της κυβέρνησης που δεν έβαλε εξαρχής κάποια θέματα, ειδικά για τα εργασιακά, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που τελικά δεν θα γίνει ποτέ.

Παράλληλα ως συνεπής Έλληνας πολιτικός θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση που κινείται με λάθος πολιτική. Μάλιστα μια μέρα πριν έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό αγαπητέ πολιτικέ δεν λέγεται ούτε ευαισθησία, ούτε πολιτικό θάρρος, ούτε σταθερότητα στις απόψεις του. Λέγεται «την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια μπας και τελικά σωθώ».

Το έργο το έχουμε δει πολλάκις και στην προηγούμενη κυβέρνηση που κατά τακτά χρονικά διαστήματα (ανά τρίμηνο όταν ερχόταν νέα μέτρα) βουλευτές της τότε κυβέρνησης αφού είχαν ψηφίσει μέχρι τότε της Παναγιάς τα μάτια θυμόντουσαν την συνείδηση τους και παραιτούνταν. 

Το έργο της μνημονιακής πολιτικής έχει κάποια στάδια. Υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών, φτώχεια, μεγάλη ανεργία και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Τις βάσεις τις έβαλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τώρα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ισοδύναμα μέτρα θα προτείνει ο Στουρνάρας στην τρόικα για να πάρει αυτό που σε πρώτη φάση το ΔΝΤ το έχει ήδη προτείνει. Την επιμήκυνση του αγγουριού.

Τι σημαίνει επιμήκυνση; Ότι το αγγούρι δεν θα το φάμε μέχρι το 2015 αλλά μέχρι το 2017.
 
Και τι σημαίνει ισοδύναμα μέτρα; Σημαίνει ότι

θα πρέπει να βρεθούν άλλα αγγούρια για να αντικαταστήσουν αυτά που θα μετατεθούν στο χρόνο.

Η ουσία είναι ότι τα αγγούρια δεν τα γλιτώνουμε.

Ο Μπένι ο μισθοφάγος πλέον γίνεται Μπένι ο πασοκοφάγος. Αλλά είναι τόσο μικρό το ΠΑΣΟΚ που αποκλείεται να χορτάσει μόνο με αυτό. Γι΄ αυτό συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικού ξεπουλήματος… για να φάει και τα άλλα κόμματα.

Και μετά και τους πολίτες… ή μάλλον, ξεκίνησε από τους πολίτες.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είπε στον ΣΥΡΙΖΑ να τον κλείσει στην φυλακή. Αν στο παρελθόν οι λωποδύτες πολιτικοί έμπαιναν στην φυλακή και δεν κάλυπτε ο ένας τον άλλον θα το έλεγε έστω για αστεϊσμό ή για λαϊκισμό;

Μην ακούσω κανέναν να πέφτει από τα σύννεφα επειδή η Νέα Ντοροκρατία θα εφαρμόσει το μνημόνιο… πρέπει να ήταν κάποιος πραγματικά ηλίθιος αν πίστεψε τον Σαμαρά που έλεγε επί της ουσίας ότι δεν θα τηρούσε τις υπογραφές του.

Είναι ηλίου φαεινότερο  ότι ανάμεσα στην προφορική δέσμευση με τους ψηφοφόρους – πρόβατα και την γραπτή δέσμευση με την τρόικα –λύκους θα επέλεγε να τηρήσει την γραπτή δέσμευση.

Οι ψηφοφόροι του φταίνε που δεν τον έβαλαν να υπογράψει…

Μην ανησυχούμε όμως. Η κυβέρνηση εθνικής δημοπρασίας θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο αφού όμως πρώτα το εφαρμόσει.

Δηλαδή όταν εφαρμοστεί πλήρως και πλέον δεν θα υφίσταται ούτε το μνημόνιο, ούτε η χώρα, ούτε οι πολίτες, ο Σφουγγαράκης θα το διαπραγματευτεί.

Να το δώσουμε με ένα απλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε καλύτερα. Έχουμε απέναντι μας έναν ο οποίος αφού μας  έχει κόψει τα χέρια και τα πόδια ετοιμάζεται να μας ρίξει την χαριστική βολή. Εμείς αντί να κάνουμε κάτι για να το αποτρέψουμε περιμένουμε να μας πυροβολήσει και μετά να αντιδράσουμε…

Λες και οι νεκροί μπορούν να αντιδράσουν.

Μέσα σε ένα μήνα είχαμε 350 απόπειρες αυτοκτονίας. Ναι, αλλά οι τράπεζες θα σωθούν.

Ο καύσωνας μας έχει βαρέσει στο κεφάλι. Τα ΜΜΕ (Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα) έχουν βουτήξει στην μπανιέρα και βαριούνται αφόρητα… οπότε η συχνότητα των κειμένων μπορεί να μην είναι τόσο συχνή όσο πριν (σιγά την συχνότητα….)

 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: