ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Αρρωστημένη κυβέρνηση


Τελικά στις Βρυξέλλες θα πάει ο Παπούλιας. Και μιας και δεν θα έχει αντικείμενο συζήτησης θα τους πει για την αντιστασιακή του δράση.
 
Κρίμα που δεν θα μας εκπροσωπήσει ο καγκελάριος Αβραμό. Αν και ήταν πιθανό στην επιστροφή του να μας έφερνε  15 εκατομμύρια εμβόλια.

Σε μια εβδομάδα ακινησίας θα βρίσκεται ο Αντωνάκης Σφουγγαράκης. Θα είναι η πιο δημιουργική του εβδομάδα.

Μετά θα πιάσει δουλειά. Έχει να ολοκληρώσει το έργο καταστροφής.

Άρχισαν τις εκπτώσεις στα μέτρα που υποτίθεται ότι θα διαπραγματευτούν με την τρόικα. Και δεν μπήκαμε ακόμα στον Αύγουστο.

Τελικώς θα καταλήξουν σε αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει οι τροϊκανοί.

Με την εμφάνιση της Μέρκελ ασχολήθηκαν πολλοί Έλληνες. Το πρόβλημα δεν είναι το τι φοράει η Μέρκελ αλλά το τι μας φοράει. Μην μπερδευόμαστε.

Και επίσημα η Ισπανία ζήτησε να μπει σε μηχανισμό διάλυσης. Ακολουθεί η Κύπρος. Μετά η Ιταλία που ίσως να είναι και το τελευταίο επεισόδιο του ευρωπαϊκού μακελειού.
 
Θα καταστραφούμε αν

στις 18 Ιουνίου δεν έχουμε πρωθυπουργό για να μπορέσει να πάει στην σύνοδο κορυφής. Και τελικά πρωθυπουργό έχουμε, πρωθυπουργική συμμετοχή στην σύνοδο δεν έχουμε.

Αυτό μοιάζει με τις περσινές απειλές… δεν θα είχαμε για μισθούς και συντάξεις αν δεν παίρναμε την δόση τον Σεπτέμβρη. Και την δόση την πήραμε μήνες μετά…

Ο ωραίος Άκης προσπαθούσε, λέει, να πάρει τηλέφωνο από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών χωρίς να βάλει κάρτα. Προφανώς θεωρούσε δεδομένο ότι σε έναν πρώην υπουργό τα τηλέφωνα θα πρέπει να λειτουργούν άνευ κάρτας.

Τελικώς, λέει, ζητάει δωρεάν κάρτες από την κοινωνική υπηρεσία. Αμ, πως νομίζετε ότι μάζεψε τόσα εκατομμύρια. Μόνο δουλεύοντας;
 
Θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ ο Μπένι ο μισθοφάγος. Σιγά το κατόρθωμα… όλοι μπορούν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, μην το πάρει και πάνω του.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή μπήκαν στην κυβέρνηση εθνικής συνομωσίας ως πετυχημένοι;

Φυσικά, όπως πετυχημένος ήταν και ο πρωθυπουργός. Ο οποίος, λίγο πριν τις εκλογές του 2009 ως υπεύθυνος πολιτικός μας έλεγε ότι το έλλειμμα ήταν κοντά στο 4%. Άντε να έφτανε στο 6%.

Σιγά, για 10 ποσοστιαίες μονάδες θα τον βγάλουμε ψεύτη ή άχρηστο;

Η Αννούλα των φωτοτυπιών σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα. Της πέφτει τριτοκοσμική η χώρα. Και δίκιο έχει. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν βιβλία στα σχολεία;

Τα μεγάλα συμφέροντα των φωτοτυπάδων δεν την άφησαν να δημιουργήσει το σχολείο που ονειρευόταν. Αυτό όπου η γνώση θα μεταδίδονταν στόμα με στόμα. Κάτι σαν την προφορική παράδοση.

Και φυσικά πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι το όνειρο της για μια παιδεία χωρίς βιβλία και φωτοτυπίες ήταν απόλυτα οικολογικό. Χιλιάδες δέντρα κόβονται γα να γίνουν βιβλία.

Εξάλλου και τις εποχές που είχαμε βιβλία μήπως είχαμε και παιδεία;

 Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανησυχώ...είναι η θέση του αγγουριού που προβληματίζει ή δροσίζει...άλλοι έχουν 3 ημέρες για να σώσουν το ευρώ άλλοι έχουν 3 € για να σώσουν τον μήνα...

rfp