ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Βρε, κάτι ομοιότητες…


Λίγες ώρες πριν τις εκλογές και οι προεκλογικές κωλοτούμπες όλων των κομμάτων, που έγιναν μετεκλογικά των πρώτων εκλογών, περισσότερο μπέρδεψαν τα πράγματα παρά τα ξεκαθάρισαν.

Και όταν, αντί επιχειρημάτων,  αρχίζουν την αντιπαράθεση με δηλώσεις, παραποιήσεις δηλώσεων και ιστορίες για αγρίους που σχεδόν καθόλου δεν αφορούν στους πολίτες, τότε καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά…

Πάλι θα κοιτάζουμε την νέα κυβέρνηση και θα αναρωτιόμαστε αν τούτο το εκτρωματικό πλάσμα είναι δικό μας παιδί.

Ας δούμε λιγάκι τα κόμματα που, τουλάχιστον δημοσκοπικά, μπαίνουν ή έχουν ελπίδες να μπουν στην βουλή τι μας προτείνουν ή μάλλον τι θα κάνουν.

Η Νέα Ντοροκρατία θα διαπραγματευτεί τηρώντας πιστά το μνημόνιο και θα ακολουθήσει με πίστη ότι μας επιβάλλει η τρόικα.

Το Μπενικό ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι και η Νέα Ντοροκρατία.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την στιγμή που προεκλογικά ξεκίνησε από την κατάργηση του μνημονίου και έφτασε σε


μια διαπραγμάτευση κάποιων μέτρων, όπως το φορολογικό, μετεκλογικά, με το νερό που θα βάλει στο ήδη νερωμένο κρασί, άντε να έχει καμιά επικοινωνιακή επιτυχία, επιμήκυνσης του χρόνου για να απλωθούν σε περισσότερο χρόνο η δυστυχία και οι αυτοκτονίες και ίσως του κάνουν δωράκι και καμιά λεπτομέρεια στα εργασιακά.

Αυτά τα δωράκια πιθανότατα να είναι ήδη έτοιμα με κορδελίτσες για να δοθούν στην όποια κυβέρνηση προκύψει.

Η ΔΗΜΑΡ θα κάνει ότι και οι άλλοι αλλά θα μας το περιγράψει ο Κουβέλης. Δεν θα προλάβουμε να ακούσουμε όλες τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης καθώς θα μας πάρει ο ύπνος την ώρα που θα μας τα εξηγεί ο πασοκοφώτης.

Οι ΑΝΕΛ που είναι πολλοί (το πολλοί είναι σχετικό βέβαια, και οι 10 άνθρωποι σε ένα ταξί πολλοί είναι…) προτείνει την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό θα ισχύει όσο θα είναι στην τέταρτη και κάτω θέση. Αν πάρει ποσοστό κυβερνησιμότητας ή αποφασίσει να μπει σε κυβέρνηση τότε θα παραγγείλει και ο Καμμένος νερό για το κρασί του. Τα δείγματα είναι ήδη φανερά.

 Το ΚΚΕ πιστό στις αρχές του θα περιμένει να εδραιωθεί ο κομμουνισμός και μετά να δει τι θα κάνει.

Η ΧΑ θα εξαφανίσει από προσώπου γης ότι κινείται έχοντας σκούρο χρώμα στο δέρμα, ασχέτως εθνικότητας (πιο παλιά σάπισαν στο ξύλο έναν Έλληνα που ήταν σκουρόχρωμος…), ότι έχει αριστερές αντιλήψεις, ότι δεν συμφωνεί απόλυτα με αυτό που λέει ο αρχηγός… Γενικώς στην χώρα θα πρέπει να μείνουν μόνο οι χρυσαυγίτες και όσοι μπορούν να τους υπηρετούν σιωπώντας.

Μία προεκλογική δέσμευση είναι αυτή που λέει ότι θα έχουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς. Πλέον δεν θα χρειάζεται να κατεβαίνουμε σε συγκεντρώσεις για να τρώμε ξύλο. Θα τις τρώμε ακριβώς έξω από το σπίτι μας. Ενίοτε και προληπτικά.

Με όλη αυτήν την προεκλογική προπαγάνδα και την συζήτηση για δεύτερα, τρίτα ή ανύπαρκτα θέματα χάνουμε λιγάκι την πραγματικότητα.

Όπως είναι γνωστό από τον Μάρτιο το πρόγραμμα του 2ου μνημόνιου, ακόμα και αν όλα γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί, θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κούρεμα, δηλαδή νέα πτώχευση και κατά συνέπεια σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Έχουμε δεδομένο λοιπόν το γεγονός της αποτυχίας του μνημονίου.

Παράλληλα η ευρωπαϊκή δημοσιονομική συμφωνία προβλέπει χειρότερα μέτρα από αυτά του μνημονίου αν οι χώρες έχουν ελλείμματα και χρέη. Η λιτότητα είναι ευρωπαϊκή επιταγή.

Την ίδια ώρα το ευρώ αποκαλύπτει την πλήρη αδυναμία του καθώς είναι ένα προβληματικό νόμισμα που λειτουργεί μόνο σε ιδανικές συνθήκες.

Η πολιτική της Ευρώπης με δογματισμό που θα το ζήλευε και το ΚΚΕ συνεχίζει να ρίχνει δισεκατομμύρια στις μαύρες τρύπες των τραπεζών φορτώνοντας το χρέος αυτό στους πολίτες των κρατών.

Στην χώρα μας έχουμε ένα εφιαλτικό σκηνικό το οποίο θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς, ακόμα και να θες να δεχθείς καλοπροαίρετα ότι θα αλλάξουν οι πολιτικές, αυτό θέλει χρόνο για να αποφασιστεί και περισσότερο χρόνο για να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Σε λίγους μήνες αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως εκβιασμός για να προκαλέσει φόβο θα είναι ένα ανίσχυρο και αφελές επιχείρημα. Το ευρώ το θέλουν αυτοί που έχουν ευρώ.

Άμα δεν έχεις ευρώ και ουσιαστικά ούτε την ελπίδα να τα αποκτήσεις τότε δεν σε νοιάζει αν θα είμαστε στο ευρώ, την δραχμή, το δολάριο, τον οβολό…

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης δεν δέχθηκε να τον ρωτήσουν από τον Ριζοσπάστη και την Αυγή στην συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Προφανώς έχει την ίδια αλλεργία που έχει και ο Κασιδιάρης  για τους αριστερούς…

Εξάλλου αδερφό κόμμα της Νέας Ντοροκρατίας είναι η Χρυσή Αυγή.


Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα γράφεις προφανώς ισχύουν, υπάρχει όμως και μία ουσιαστική αλλαγή.
Τίποτε δεν θα παραμείνει ίδιο από όσα ίσχυαν πριν την 6η Μάη, όλα βαίνουν προς αλλαγή.
Πιστεύω έχουμε κάνει κάποιο ξεκίνημα, σε 'μας επαφίεται ο χειρισμός νάναι για το καλό του τόπου και του λαού.

Πολιτική σάτιρα