ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Αμήχανοι συμβολισμοί


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είπε ότι του αρέσουν οι συμβολισμοί, δίνοντας και ένα παράδειγμα (και τα παραδείγματα του αρέσουν, για τα παγωτά δεν μας είπε…). Την πρώτη θέση στο επικρατείας. Εκεί συμβολίζω, είπε, με αυτούς που αγαπάω.

Μια μεγάλη αγάπη αναδύθηκε. Τελικά, αυτό που νομίζαμε ως μίσος ανάμεσα στην Ντόρα την εξερευνήτρια και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη ήταν ένας έρωτας όλο τρέλα.

 Επίσης είπε ότι στις εκλογές πήρε το μήνυμα. Και την Ντόρα.

Αποκαλύφθηκε επιτέλους το μεγαλοφυές σχέδιο του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή, του Αντωνάκη του σφουγγαράκη και των ευρωπαίων εταίρων τους.

 Για το μνημόνιο ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εξηγώ. Οι μεγάλοι σωτήρες του έθνους μας έφεραν επίτηδες το μνημόνιο για να δούμε και να ζήσουμε σκηνές από το μέλλον, σκηνές που θα συμβούν αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μεγάλη καταστροφική δύναμη διαθέτει δεν έχετε παρά δείτε τι συμβαίνει στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο. Εικόνες προσεχώς βλέπουν και εκεί για να έχουν μια εικόνα για το τι θα γίνει αν επιλέξουμε για κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο αλλά θα κρατήσει και θα διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση όλοι οι υπόλοιποι λένε ότι μνημόνιο και δανειακή σύμβαση πάνε πακέτο.

Την ίδια ώρα η Νέα Ντοροκρατία και το μπενικό ΠΑΣΟΚ λένε ότι θα επαναδιαπραγματευτούν  το μνημόνιο δεχόμενοι την δανειακή σύμβαση.
 
Προφανώς έχουμεδύο μνημόνια και δύο δανειακές συμβάσεις. Μία για τον ΣΥΡΙΖΑ και μία για όλους τους άλλους. Και μια τρίτη εκδοχή. Αυτή που βιώνουν οι πολίτες. Αλλά τι να κάνουμε;

Να αφήσουμε τους δάσκαλους να είναι αμήχανοι όταν ηλιθιωδώς δεν μπορούν να δώσουν μια απλή εξήγηση;
 
Έτσι όπως όλο το κλαμπ του Πρετεντεριστάν τα έχει βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγκάζουν να γράφω έτσι που να νομίζει κανείς ότι υποστηρίζω αυτό το κόμμα.


Ληγμένα χαπάκια

  Ένα ποτήρι νερό έριξε ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής στην Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με τρεις τέσσερις σφαλιάρες στην Κανέλη.

 Πόσο να κρατηθούν και αυτοί οι άνθρωποι. Μετά το «Εγέρθητι» έπαιρναν τρεις φορές την ημέρα ηρεμιστικά για να είναι σε καταστολή και να κρύψουν το πρόσωπο τους.

Αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Δεν μπορείς μόνιμα να καταστέλλεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Ήταν φανερό πάντως ότι τα χάπια ήταν χαλασμένα. Αφού την προηγούμενη μέρα ο Κασιδιάρης τσακώθηκε με τον πατέρα Πλεύρη και ο Πλεύρης φαινόταν δημοκράτης.

 Αίφνης, όλοι ανακάλυψαν, ότι υπάρχει ο κίνδυνος του φασισμού. Είναι οι ίδιοι που για κανένα ψηφαλάκι στις προηγούμενες εκλογές έκαναν αισχρή προπαγάνδα με τους μετανάστες, δίνοντας ρόλο και στα κλούβια αυγά.

 Ο Μαυροτζαφέρης είπε ότι προτείνει ευρωδραχμή. Να μην το περάσουμε έτσι αυτό. Όπως είναι γνωστό ο Μαυροτζαφέρης είναι ένας από τους βασικούς λαγούς του συστήματος.

 Ο Λοβέρδος, όπως ξέρουμε, δεν είναι ένας πολιτικός των λόγων και των διαπιστώσεων, αλλά, ένας πολιτικός των έργων. Και μάλιστα καταφέρνει να ξεπερνά τους στόχους που βάζει.

Είχε πει ότι θα έχουμε ανεργία 20% και έχουμε φτάσει στο 30%. Είχε πει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν αμέσως μόλις βγαίνουν στην σύνταξη και φρόντισε να μην υπάρχουν φάρμακα ώστε επιτέλους και αυτός ο στόχος να επιτευχθεί.

Μάλιστα για να είναι πιο σίγουρος ότι κανείς δεν θα πάρει σύνταξη φρόντισε ώστε ακόμα και αν υπάρχουν φάρμακα οι πολίτες να μην έχουν την δυνατότητα να τα αγοράζουν.

Το κόμμα του Τζήμερου λέγεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. Εννοεί, δημιουργία ξανά της Δράσης του Μάνου.

 Για το ΠΑΣΟΚ δεν θα γράψω τίποτα σήμερα. Μπορεί και μόνο του να εξαερωθεί.

 Με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Με την βοήθεια της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε. Με την βοήθεια των αγίων θα τα καταφέρουμε. Την βοήθεια την ζητάει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης.

Άμα είναι να δουλέψουν όλοι αυτοί για την σωτηρία της χώρας τότε τι την θέλουμε την κυβέρνηση; Ίσα ίσα για να παριστάνει τον πρωθυπουργό ο σφουγγαράκης και τους υπουργούς ο Μπουμπούκος και η κόρη του επίτιμου;


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: