ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Ανιδιοτελής τσόντα


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Κατηγορούν την κόρη του επίτιμου για το ένα κωλοεκατομμυριάκι που έβγαλε ο σύζυγος της στο εξωτερικό, το οποίο είχε παραπέσει κάπου και δεν το πήρανε χαμπάρι για να το δηλώσουν στο πόθεν έσχες. Συμβαίνουν αυτά. Και εγώ βρήκα πρόσφατα ένα κέρμα των 20 λεπτών που μου είχε παραπέσει κάτω από τον καναπέ.

 Άδικη η κατηγορία. Η Ντόρα λέγεται Μπακογιάννη. Ούτε Κούβελου, ούτε Μητσοτάκη. Άρα μιλάμε για άλλο πρόσωπο…

 Μας είχαν πείσει ότι για το καλό μας θα πρέπει να έχουμε εισοδήματα Βουλγαρίας. Αλλά τελικά για να φτάσουμε στο σημείο να μας σκέφτεται το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ θα πρέπει να έχουμε εισοδήματα Νίγηρα. Ή ακόμα καλύτερα, εισοδήματα φέρετρου.

 Δεν είναι τσόντα το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Μπένι ο μισθοφάγος. Εξαρτάται από τα βίτσια του καθενός για το πώς βλέπει κάποια πράγματα. Παράδειγμα, για την Λαγκάρντ σε αυτό που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν τσόντα. Για τους πολίτες ήταν βιασμός.

 Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δεν τον απασχολεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχει αποδεχθεί ότι οι δύο πρώτες θέσεις είναι χαμένες, φαίνεται να προηγείται του ΚΚΕ και σίγουρα μπαίνει στην βουλή.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν τις αγωνίες τους.

 Η κόρη του επίτιμου, πριν πάει στην Πολιτική Άνοιξη για την επανασύσταση της Νέας Ντοροκρατίας, ρώτησε τον πολύπειρο και αιωνόβιο πατέρα της να της πει την γνώμη του.

 Τι είπε αυτός ο αγνός πολιτικός, ο πατριώτης, ο παντοτινός σωτήρας της χώρας; Κάνε κόρη μου ότι νομίζεις πως είναι σωστό για την χώρα; Κάνε ότι νομίζεις ότι είναι σωστό για τους πολίτες αυτής της χώρας; Μήπως είπε, έστω, κάνε ότι νομίζεις ότι είναι σωστό για την δεξιά παράταξη;


Όχι, βέβαια. Ως ανιδιοτελής που είναι είπε:


Κάνε ότι νομίζεις πως είναι για το καλό σου. Η Ντόρα και ο Κυριάκος να σωθεί και όλοι οι άλλοι ας πάνε να γαμ….νε.

Αυθαίρετα συμπεράσματα

 Το ΚΚΕ διαμαρτύρεται λέγοντας ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν πολύ τις θέσεις του. Γιατί ανησυχεί; Στα τελευταία δεκαέξι χρόνια που υπάρχει το αναθεωρημένο πρόγραμμα του έχει προβληθεί αρκετά. Ή μήπως άλλαξαν κανένα κόμμα και δεν το μάθαμε;

 Υπάρχει η πιθανότητα το ευρώ να καταρρεύσει εν μέσω της τραπεζικής κρίσης. Ακόμα και τότε στην Ελλάδα θα μπαίνει το δίλλημα: Ευρώ ή δραχμή;Αν το 10% των χρημάτων που έχουν χαρίσει οι Ευρωπαίοι στις τράπεζες τα μοίραζαν στους πολίτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας τότε κανείς ευρωπαίος δεν θα ήταν φτωχός.

 Το παραπάνω συμπέρασμα, σαφώς και είναι αυθαίρετο, αλλά σκεφτείτε μόνο πόσα αυθαίρετα συμπεράσματα (θα βγούμε στις αγορές το 2012, θα έχουμε ανάπτυξη το 2011, πλεόνασμα στις αρχές του 2012 κ.α.) μας έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια, και πείτε μου, με δικαιώνεται ή όχι;

Δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές η Κοινωνική Συμφωνία. Μεγάλο δράμα ζούμε. Πως θα το αντέξουμε και αυτό το χτύπημα;

Πάντως στις προηγούμενες εκλογές που είχε κατέβει, η αλήθεια είναι, ότι κατέβηκε πολύ. Τρεις σελίδες πίσω ήταν στα εκλογικά αποτελέσματα.

 Αλλά, παρόλο που ουσιαστικά αυτό το κόμμα είναι ανύπαρκτο, θα θελήσει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο μετεκλογικά. Κάτι σαν την Ντόρα, ας πούμε.


Η Ντόρα, πρέπει να το παραδεχθούμε, έκανε πολύ καλό ντηλ. Από εκεί που θα ήταν στην ανυπαρξία και την βουλή θα την έβλεπε πλέον μόνο μέσω καρτ – ποστάλ ο σφουγγαράκης την έβαλε πρώτη στο επικρατείας.

 Και εκεί που λέγαμε ότι μετά τον κουρασμένο τελειώσαμε με τους Καραμανλήδες μας προέκυψε και νέος Κώστας. Λερναία Ύδρα αυτά τα σόγια. Έναν κόβεις δώδεκα ξεφυτρώνουν. Και μάλιστα μεταλλαγμένοι… Αλλά ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης όπως έχει πει (χαχαχαχα) είναι κατά της οικογενειοκρατίας.

 Πολιτική καταγγελία του μνημονίου θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κίνηση έχει τόση αξία όση η συγγνώμη του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή, του Μπένι του μισθοφάγου και του Κωστάκη του κουρασμένου (ο οποίος έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν από δίπλα του και νόμιζε ότι έβρεχε σουβλάκια… μας είπε και μια συγνώμη για το Βατοπέδι).

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: