ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σάπιοι εκβιασμοί


Έχουν λυσσάξει οι υπεύθυνοι σωτήρες της χώρας να βάλουν τον Τσίπρα να σώσει και αυτός την Ελλάδα.

Αφού δεν θέλει να μας σώσει αφήστε τον ήσυχο…

Το επιχείρημα των υπεύθυνων σωτήρων είναι ασορτί με την αξιοπιστία τους. Εν πλήρη σύγχυση και παράνοια.

Οι τρεις καμπαλέρος, δηλαδή η Νέα Πασοκρατία και ο αριστερός Καρατζαφέρης που κάνει πως ντρέπεται να το πει, λένε ότι η προτεινόμενη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει στην καταστροφή.

Όμως είναι έτοιμοι να τον στηρίξουν να σχηματίσει κυβέρνηση που θα καταστρέψει την Ελλάδα. Αυτήν την θυσία την κάνουν για να σωθεί η Ελλάδα. Να το ξαναπώ: Θα στηρίξουν την καταστροφή της Ελλάδας για να σωθεί.

Και επειδή σκέφτονται μόνο το καλό της χώρας δεν κάνουν μόνοι τους κυβέρνηση με τους 168 βουλευτές που διαθέτουν… για τέτοια θυσία μιλάμε.

Είναι ντροπή να λέτε ότι κοιτάζουν την κομματική τους επιβίωση προσπαθώντας να κάνουν σαν τα μούτρα τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλο επιχείρημα έχει να κάνει με την απλοϊκή και πονηρή εξήγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Λένε ότι ο λαός έβγαλε δεύτερον τον ΣΥΡΙΖΑ οπότε θέλει να συνεργαστεί. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να το έκαναν επειδή δεν ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική της Νέας Πασοκρατίας.

Εκεί με το ζόρι…
 
Το μήνυμα των εκλογών είναι

σαφέστατο. Την πολιτική της Νέας Πασοκρατίας την επέλεξε το 32%. Το 16% του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν άλλη πολιτική. Αυτή που ως πιθανότητα έχει και την έξοδο από το ευρώ.

Σάπιο είναι το ΠΑΣΟΚ μας είπε ο Μπένι. Είναι το ίδιο κόμμα που προεκλογικά ισχυριζόταν δια στόματος Μπένι ότι ήταν η μόνο αξιόπιστη λύση. Άρα η μόνη αξιόπιστη λύση είναι μια σάπια λύση που βρωμάει από χιλιόμετρα.

Είναι η ίδια σάπια πολιτική που θέλει και τώρα να συνεχίσει το σάπιο έργο της σωτηρίας. Των τραπεζών.

Ο Τσίπρας σεβόμενος την εντολή των εκλογών και την επιθυμία του Αντωνάκη του σφουγγαράκη θέλει να γίνουν ξανά εκλογές. Ο λαός ψήφισε και με το αποτέλεσμα των εκλογών λέει: Να κάνουμε την χάρη στον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη να γίνουν επαναληπτικές εκλογές μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία.

Αλήθεια, όταν ο σφουγγαράκης έλεγε ότι θα πάει σε επανεκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία ήταν υπεύθυνος και αξιόπιστος πολιτικός; Με την προσφυγή ξανά στις κάλπες ως δεξιά επιλογή δεν θα ερχόταν λοιμοί, έξοδος από το ευρώ, σεισμοί και τα 10 κακά της μοίρας μας;

Να διαπραγματευτούμε ξανά το μνημόνιο λέει ο Αντωνάκης. Αλήθεια, γιατί εγώ πίστευα ότι πριν υπογράψει τα μέτρα ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είχε κάνει για πρώτη φορά διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή και πετυχημένη;

Ανάλογη διαπραγμάτευση δεν είχε κάνει και ο Μπένι;

 Η Αλέκα ζητάει από τον λαό να διορθώσει την ψήφο του. Να είναι σίγουρη ότι θα γίνει. Οι μισοί ψηφοφόροι της θα την παρατήσουν στον Περισσό αγκαλιά με την απόλυτη αλήθεια.

Λόγω της ακυβερνησίας πολλοί βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Η ευθύνη είναι του Τσίπρα. Ο ίδιος έχει την ευθύνη και για τα προηγούμενα δις που βγήκαν στο εξωτερικό το 2009, το 2010 και το 2011.

Ο Πρετεντέρης έκανε ότι μπορεί για να χώσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- ΝΔ τον Τσίπρα. Για το καλό της χώρας. Και για να τον κάψει… δεν αντέχει στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει πιθανότητα να τον καλέσει στη megaλη προπαγάνδα ως πρωθυπουργό.

Θα ενωθεί ο Μάνος και η κόρη του επίτιμου μπας και ενωμένοι καταφέρουν να μπουν στην βουλή για να βοηθήσουν την Νέα Πασοκρατία.

Μετά τις επόμενες εκλογές θα ενωθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μπας και ενωμένοι μπορέσουν να μπουν στην βουλή για να βοηθήσουν τα αποκόμματα τους να γίνουν μια γκαρσονιέρα στην δεξιά πολυκατοικία.

Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλώνοντας παρών, http://ideopigi.blogspot.com/2012/05/blog-post_8669.html, ρωτώ, τι λες για την πρόταση του ΚΚΕ (προσωπικά δεν ταυτίζομαι μαζί του) να καταθέσει νόμο για κατάργηση των μνημονίων.

mikros fokion είπε...

@καλησπερα...
δεν ειναι και κακη ιδεα... μονο θα ηθελα να δω την σταση του κομματος αν ο νομος θα περναγε με τις δικες του ψηφους... να υπηρχε δηλαδη μια ισορροπια και το κκε να ηταν αυτο που θα καθοριζε το αποτελεσμα...

Πολιτική σάτιρα