ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Κατρακύλα άνευ ορίων


Οι πολιτικοί μας καθημερινώς πασχίζουν ώστε η πολιτική και οι πολιτικοί να έχουν την εκτίμηση των πολιτών. Όπως ο Χρυσοχοΐδης για παράδειγμα.

Ο οποίος συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που την θεωρεί καταστροφική για τον τόπο, στηρίζοντας απόλυτα τις πολιτικές της επιλογές ως υπουργός της, και τώρα βγαίνει στα παράθυρα και τις πόρτες  κατηγορώντας την.

Παράλληλα, σαν να μην ακούει αυτά που λέει, συμμετέχει, την ώρα ακριβώς που καταγγέλλει τις καταστροφικές πολιτικές, σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Και αυτός ο άνθρωπος αντί να κάτσει μπροστά σε έναν καθρέφτη και να φτύνει το είδωλο του που ξεστομίζει τέτοιες πολιτικές αερολογίες φαντάζεται τον εαυτό του ως αρχηγό ενός αποκόμματος ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι ενός επόμενου πρωθυπουργού που θα σώσει την χώρα.

Και μετά μας φαίνεται γελοίο να οραματίζεται η Τζούλια την δημιουργία κόμματος που θα σαρώσει στις εκλογές.

Όχι, δηλαδή, τι πιο σοβαρό έχει ο Χρυσοχοΐδης και η υπόλοιπη κυβερνητική παρέα;

Εξάλλου τόσο πήδημα έχει πέσει στην Ελλάδα, να έχουμε αδερφέ κάποια να ξέρει από ταινίες πορνό, μπας και βγάλουμε και τίποτα.

Προς το παρών μας πηδάνε και πληρώνουμε από πάνω…Με την Τζούλια πρωθυπουργό θα αποκτήσουμε επιτέλους την ανταλλακτική μας αξία.

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε «ας μην μιλάμε για κατώτερους μισθούς αφού οι άνεργοι δεν έχουν καθόλου μισθό». Και επειδή το σύνταγμα της Ελλάδας λέει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα θα καταργηθούν τελείως οι μισθοί.

Είναι άδικο κάποιοι να μην έχουν μισθό και κάποιοι να έχουν…

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ. Ζήτω η ΝΔ. Ζήτω ο ΛΑΟΣ. Ζήτω η κόρη του επίτιμου. Εμπρός για μια νέα Ελλάδα χωρίς διακρίσεις. Για ένα μέλλον χωρίς χρήμα που καταστρέφει τις ζωές μας.

 Τέλος στις κόκκινες γραμμές από την κυβέρνηση. Ναι στα μαύρα περιβραχιόνια. Για να τιμήσουμε την νεκρή εργασία, την νεκρή ζωή, το πεθαμένο μέλλον. Ζήτω η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος, πατέρα; Γιατί έχουμε πατριώτες πολιτικούς που έχουν σώσει την χώρα δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει σωτηρία της χώρας; Σημαίνει μισθούς 300 ευρώ (για τους υψηλά αμειβόμενους),  σημαίνει ανεργία 50%, σημαίνει ανύπαρκτη υγεία και παιδεία, σημαίνει συντάξεις 200 ευρώ (μαζί με το ΕΚΑΣ), σημαίνει 18ωρη εργασία για τους τυχερούς που δεν έχουν απολυθεί, σημαίνει να ζουν οι πολίτες από τα συσσίτια, σημαίνει άστεγους που απολαμβάνουν τον νυχτερινό ουρανό…

Σημαίνει να πλουτίζει η Γερμανία, να πλουτίζει η ΕΚΤ, να πλουτίζουν οι τράπεζες, να χαρίζεις τον πλούτο της χώρας, να χαρίζεις τα μελλοντικά έσοδα της χώρας.

Αλλά μην είμαστε γκρινιάρηδες. Όλα αυτά είναι κάτι ασήμαντες παράπλευρες απώλειες ώστε να συνεχίζουμε να είμαστε στο ευρώ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Είναι καμιά εικοσαριά υποκριτές. Τώρα που είναι 260 υπόδουλα υποκριτικά προβατάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Σιγά μην σκίσουν κανένα καλτσόν. Πλέον περισσότερο κράξιμο θα φάνε αν δεν ψηφίσουν παρά αν ψηφίσουν. Γιατί η κοροϊδία έχει και κάποια όρια. Είπαμε, είμαστε μ@λ@κες, αλλά, καμιά φορά καταλαβαίνουμε το δούλεμα.

Η υπεύθυνη αριστερά σε δημοσκόπηση έφτασε πάνω από 13%. Προφανώς έχει συγκινήσει και πείσει τον κόσμο με τις προτάσεις της. Η οποία συμπυκνώνεται στην εξής μία: Να γίνουμε ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ και να κλέψουμε λίγη από την κυβερνητική δόξα του αρχηγού του μπουμπούκου.

Όλος ο πλανήτης προετοιμάζεται για την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Όλος; Όχι, υπάρχει ένα γαλατικό κράτος που αντιστέκεται. Η Ελλάδα.

Εμείς θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία κάνα τρίμηνο μετά την χρεοκοπία. Να έχει πρώτα το ΠΑΣΟΚ νέο αρχηγό, να γευθεί για λίγο την πρωθυπουργική καρέκλα ο Αντώνης ο σφουγγαράκης, να έχει προλάβει να δώσει και τα ρέστα ο φερόμενος ως πρωθυπουργός στους δανειστές μας…

Πάντως, δεν μπορείς να πεις. Έχουμε πολιτικούς που μπροστά στο συμφέρον της χώρας δεν βάζουν τίποτα. Ούτε δέχονται αδιαμαρτύρητα ότι θέλουν οι τράπεζες και οι δανείστριες χώρες.

Απλά τους ξέφυγε μια λεπτομέρεια. Μετέτρεψαν όλο το χρέος σε ενυπόθηκα δάνεια ώστε να μπορούν οι δανειστές να μας τα πάρουν όλα στην περίπτωση χρεοκοπίας.

Και ότι ψιλά έχουν μείνει στο ελληνικό δίκαιο θα τα φροντίσει ο Παπαδήμος με τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη και τον αρχηγό του μπουμπούκου.

Μόλις τελειώσουν και με αυτήν την λεπτομέρεια πάμε βουρ για την χρεοκοπία.

Θα είμαστε ξεπουλημένοι, άφραγκοι και χωρίς μέλλον αλλά θα έχουμε καθαρό μέτωπο. Θα απολαμβάνουμε εθνική υπερηφάνεια και θα τρώμε αέρα κοπανιστό με ολίγη από πολιτικές δεσμεύσεις.

Α! να μην το ξεχάσω… και κάπου εκεί, κοντά στο Πάσχα, μπορεί να μας τιμήσουν με την ημέρα του κυρίαρχου λαού. Όπου θα πάμε να ψηφίσουμε και μετά ήρεμα και ωραία θα χωθούμε πάλι στον ύπνο του δικαίου για να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το νέο σώσιμο της πατρίδας.

Σίγουρα θα ψηφίσουμε ότι χειρότερο υπάρχει. Για να έχουμε ξανά ένα λόγο να βρίζουμε και να μουντζώνουμε. Να δώσουμε ένα νόημα στην ζωή μας βρε αδερφέ.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: