ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τι να κουρέψεις σε έναν φαλακρό;


Νέα μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.
Μετά το πιστόλι που το είχε βάλει στο τραπέζι κατάφερε να βάλει το πιστόλι στο κρόταφο. Των πολιτών.

Όλα αυτά που τραβάμε γίνονται για να μην χρεοκοπήσουμε. Και δεν θα χρεοκοπήσουμε. Απλά δεν θα πληρώσουμε όλα όσα χρωστάμε. Κούρεμα το λένε αυτό.

Κούρεμα στα ομόλογα, με την ψιλή στους πολίτες.

Τι μας λέει ο μεγάλος Μπένι. Ότι πρέπει να ζήσουμε στην κόλαση για να μην ρίξουν σε εμάς την ευθύνη της χρεοκοπίας. Δηλαδή τι λέει;

 Ότι την χρεοκοπία δεν την γλιτώνουμε αλλά σαν τα μικρά παιδάκια να πούμε «ο άλλος φταίει». Με δυο βενιζελικά λόγια, όλα όσα πληρώνουμε γίνεται για τα προσχήματα.

Η πτώχευση, το κούρεμα ήταν το χειρότερο σενάριο και υποτίθεται ότι η κυβέρνηση μας έπινε το αίμα για να το αποφύγουμε. Πλέον αυτό το χειρότερο σενάριο θα το ονομάζουμε επιτυχία της κυβέρνησης.

Το έγκλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν χειρίστηκε το θέμα της χρεοκοπίας όταν είχε πραγματικά όπλα στα χέρια της. Μα θα μου πεις, αν κηρύσσαμε πτώχευση το 2010, τα έσοδα του ελληνικού κράτους αρκούσαν για να καταβληθούν, ας πούμε οι μισοί μισθοί και οι μισές συντάξεις.

Και τι κάναμε; Μειώνουμε κατά 50% τους μισθούς και τις συντάξεις δήθεν για να σωθούμε και τελικά πάμε στην πτώχευση και στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς θα έρθει ένα επιπλέον κούρεμα, ας πούμε άλλο ένα 50%.

Πρόσθεσε σε αυτό τους έκτακτους φόρους, αύξηση του ΦΠΑ, μείωση αφορολόγητου κλπ και φτιάξε μία πασοκική σούπα να την τρως και να χαιρετάς τον Άγιο Πέτρο.

Και δεν φτάνει το έγκλημα των συνεχών ψεμάτων για να μας ξεζουμίσουν, δήθεν για να μην πτωχεύσουμε έχουμε και το έγκλημα που θα δούμε το αποτέλεσμα του σε λίγο καιρό. Δεν έχει γίνει καμιά εθνική προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε την πτώχευση.

Καμιά προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να μπορεί να παράγει, ας πούμε αγροτικά προϊόντα, που θα την βοηθήσουν να επιβιώσει.

Το κούρεμα λοιπόν και η σχεδιαζόμενη πολιτική για την συνέχεια έχει όλα τα στοιχεία και την φιλοσοφία του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Δηλαδή η πλήρης αποτυχία και καταστροφή είναι δεδομένη.

Προσοχή στο κούρεμα μη και κόψουμε καμιά καρωτίδα.

Εκλογές ζητάνε κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μετά την ψήφιση των νέων μέτρων. Προφανώς της επόμενης δόσης.

Ή κάποιοι σκέφτονται να παραιτηθούν. Νομίζοντας ότι θα σώσουν το τομάρι τους. Και αδιαφορώντας για το αν θα σωθούν οι πολίτες.

Πανηγυρίζει η ΝΔ επειδή διεύρυνε την δημοσκοπική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Το ότι τα ποσοστά τους είναι μόνιμα στο 21% δεν τους λέει τίποτα. Στάσιμος είναι ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης, απλά το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πορεία της χώρας. Από το κακό στο χειρότερο.

Πολλοί στην κυβέρνηση, κάνοντας αυτοκριτική, λένε ότι έχουν κάνει λάθη και η Κατσέλη με απλά λόγια είπε ότι ήταν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αλλά δεν παραιτούνται.

Τελικά η πτώχευση θα σκάσει στα χέρια του αντιεξουσιαστή Γιωργάκη και του υπερφίαλου Μπένι ή θα πάμε σε εκλογές να πάρουν τα θραύσματα και τον Αντώνη τον Σφουγγαράκη;

Κάποιος επώνυμος υπουργός έφαγε ένα αυγουλάκι και διαμαρτυρήθηκε καθώς το αυγό του το έριξε μια ανώνυμη. Είναι πραγματικά ντροπή. Πως τολμάς ανώνυμη να ρίχνεις αυγό στον Όθωνα;

Πήγαινε τουλάχιστον σε κανένα μεσημεριάδικο να γίνεις επώνυμη και μετά ρίξε και αυγό και γιαούρτι και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου.

Πάνε οι καλές εποχές που οι αγανακτισμένοι μούντζωναν την βουλή. Πλέον, για την προστασία του τουρισμού (καλή δικαιολογία κολλάει παντού) τους βαράμε και τους ψεκάζουμε.

Ο επόμενος στόχος του ΠΑΣΟΚ. Ένας εργαζόμενος ανά γειτονιά.

Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλως ορισες ξανα...

mikros fokion είπε...

Καλως σας βρηκα -)