ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μας ήρθε ο Μπένι στο κεφάλι


Υπομονή αδέρφια. Όπως μας είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση όταν υπέγραφε το μνημόνιο 1 στο τέλος του 2011 θα έρθει η ανάκαμψη. Και από το 2012 ο λαός θα αρχίζει να γεύεται τους καρπούς των θυσιών του.

Τρία μηνάκια έμειναν. Θα περάσουν.

Σε μια μάχη χωρίς τελειωμό έχει επιδοθεί η κυβέρνηση. Στην μάχη να σώσει την Ελλάδα. Μέχρι τώρα την έχει σώσει έξι φορές. Κάθε φορά την σώζει όλο και περισσότερο. Μέχρι την πτώχευση. Της χώρας.

 Γιατί του λαού η πτώχευση είναι γεγονός. Αλλά τι τους νοιάζει στην κυβέρνηση για τον λαό; Οι τράπεζες και το ευρώ να σωθεί και όλοι οι άλλοι ας πάνε να γ…

Μας έχουν φέρει ήδη στην δεκαετία του 40 αλλά δεν αντιδρούμε. Άραγε γιατί; Θέλουμε να ικανοποιήσουμε την περιέργεια μας και να δούμε τι άλλο θα μας κάνουν ή νοσταλγήσαμε την εποχή των σπηλαίων;

Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι τα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα ενάντια στους βουλευτές και την κυβέρνηση. Λειτουργούν έτσι όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει προ διετίας. Αλλά τότε είχαν άλλες δουλειές. Ήθελαν να μας πείσουν πόσο καλό είναι το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

Θα μου πεις, ακόμα και τώρα, ο άνθρωπος που παραδέχθηκε ότι είναι άχρηστος, ο Μπένυ, μας λέει «ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα».

Απολύσεις στο δημόσιο. 30000 κατά κυβερνητικό απρόσωπο (δεν είναι λάθος πληκτρολόγηση), 70000 κατά Πάγκαλο, 400000 κατά Μάνο. Κάντε την σούμα, διαιρέστε δια τρία, αφαιρέστε τα κιλά του Πάγκαλου προσθέστε το θράσος του Μπένι και θα βρείτε τον ακριβή αριθμό.

Εκεί που ανέβαινα τον Γολγοθά και πίστευα ότι μόνος μου θα τραβήξω αυτό το μαρτύριο διαπίστωσα ότι με ακολουθεί και ο Γιωργάκης. Όπως δήλωσε, μαζί με τον λαό θα περπατήσουμε τον δρόμο του Γολγοθά.

Με μια διαφορά. Εμείς θα το περπατήσουμε κανονικά ενώ ο Γιωργάκης θα το κάνει μέσω του laptop.

Πόσο λυπήθηκα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ… Τα έβαλαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί κάτι είπε για τα προνόμια τους.

Και βγαίνει ένας βουλευτής (δεν συγκράτησα το όνομα του αλλά –θα ισοπεδώσω και καλά θα κάνω- όλοι την ίδια σκέψη έχουν) και άρχισε την κλάψα: «Τι παίρνει ένας βουλευτής; Έξι χιλιάρικα το μήνα, άντε να εκλεγεί δύο τετραετίες και αφήνει και την δουλειά του».

Και σου είπα. Μην τον πιέζεις τον άνθρωπο. Μην τον στέλνεις με το ζόρι στην βουλή. Ορίστε τώρα. Θα μας πάθει τίποτα ψυχολογικά και θα τρέχουμε. Πολύ θέλει να ψηφίσουν και επίδομα ψυχικής οδύνης ή επίδομα συμφωνίας με το κόμμα και την καρέκλα τους;

Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τους επιστήμονες του CERN. Οι επιστήμονες μετά από πειράματα βρήκαν κάποια σωματίδια που τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Το ΠΑΣΟΚ αυτό το έχει πετύχει χωρίς πειράματα. Τα σωματίδια του ΠΑΣΟΚ λέγονται «έκτακτα μέτρα».

Έρχονται τόσο γρήγορα το ένα πίσω από το άλλο που δεν μπορείς να τα δεις. Τα νιώθεις βέβαια αλλά είναι λίγο αργά.

Μετά από αυτήν την ανακάλυψη απειλείται η θεωρία του Αϊνστάιν για την σχετικότητα. Συνεχίζουν όμως να ισχύουν αυτά που είχε πει: «Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα».

Κινδυνεύει η Ελλάδα από έναν δορυφόρο. Ο δορυφόρος Μπένυ θα διασπαστεί σε 11 εκατομμύρια κομμάτια και θα πέσει στα κεφάλια των κατοίκων της χώρας μας. Παρόλη την πολυδιάσπαση του δορυφόρου τα κομμάτια θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να επιφέρουν σοβαρότατους τραυματισμούς ή και θανάτους.

Η παράσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε. Πάλι ο καθένας προσπαθεί να βρει κάποια λεπτομέρεια στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να διαφωνήσει.

Δηλαδή αν απαλλαγεί ο άνεργος που έχει εισόδημα 2000 ευρώ αποκλειστικά από επιδόματα ανεργίας, το σπίτι του είναι 47,5 τετραγωνικά, μένει σε περιοχή που αρχίσει από «Υ» και έχει τέσσερα παιδιά με τα αρχικά «Π.Κ.Δ.Λ.» τότε θα ψηφίσει το σύνολο των μέτρων.

Βρε ουστ από εδώ που μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Και την καλύτερη κωμωδία την βλέπεις μια – δυο – τρεις. Μετά ψιλοβαριέσαι.

Να πληρώσουμε ώστε να μην γίνουμε Αργεντινή, λέει ο Πρωτόπαπας. Πληρώσουμε δεν πληρώσουμε Αργεντινή θα γίνουμε. Μόνο να εύχεσαι να έχει θέση το ελικόπτερο.

Ο Πρωτόπαπας, για όσους ξεχνάνε, ήταν συνδικαλιστής. Δηλαδή οι εργαζόμενοι τον είχαν εκλέξει για να αγωνίζεται για τα δίκια τους. Δηλαδή ήταν ένας εργαζόμενος (όσο εργαζόμενος μπορεί να είναι ένας συνδικαλιστής σαν τον Πρωτόπαπα ή τον Παναγόπουλο) πριν γίνει βολευτής και υπουργός.

Είδαμε και τον Κουτρουμάνη θα μου πεις. Πες μου. Δίκιο έχεις.

Γιατί αντιδράμε που το αφορολόγητο θα πάει στις 5000 χιλιάδες; Αφού ο μισθός θα φτάσει στα 350 ευρώ, πάλι στο αφορολόγητο θα είναι οι μισθωτοί.

Απλά το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τώρα το νέο αφορολόγητο για να δείξει ότι προβλέπει. Και σχεδιάζει.

Δυο γάιδαροι (ή γομάρια) τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μέτρα ή θα πάμε από Δευτέρα;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: