ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Ζαρντινιέρες εν ώρα υπηρεσίας


Αδέρφια αγριεύουν τα πράγματα. Οι προστάτες του πολίτη, οι οποίοι πληρώνονται από τον πολίτη, χτυπάν εν ψυχρώ τον πολίτη – εργοδότη τους καθώς αυτός διαδηλώνει και για το συμφέρον των προστατών του.

Το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, αφού μας υποδούλωσε στην τρόικα για να σωθούν οι τράπεζες, έχει αρχίσει την διαβούλευση με τους πολίτες. Και επειδή οι πολίτες δεν θέλουν να καταλάβουν πιο είναι το καλό τους ακολουθεί την επόμενη δημοκρατική μέθοδο: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.

Οι μονάδες καταστολής ρίχνουν στο ψαχνό, λοιπόν. Για να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο. Για να αποτελειώσουν και τις εναπομείναντες δυνάμεις μας για αντίσταση ενάντια στον δρόμο θανάτου που μας έχουν οδηγήσει.

Ο Πάγκαλος είπε ότι αυτοί που χτυπάνε έναν άνθρωπο πεσμένο στον δρόμο δεν κάνουν για αστυνομικοί. Κάνουν όμως για ζαρντινιέρες.

Επίσημα η ανεργία έφτασε τον Φεβρουάριο στο 15,9%. Για την πραγματική ανεργία ας μην το συζητήσουμε. Ούτε για αυτούς που παριστάνουν τους εργαζόμενους με μισθούς που μέχρι πρότινος θα θεωρούνταν το χαρτζιλίκι των παιδιών.

Ο Γιωργάκης βέβαια υποστηρίζει ότι έχει μαζί του την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προφανώς η πολλή πράσινη ανάπτυξη να του έχει αφήσει τίποτα κουσούρια και να αδυνατεί να δει την πραγματικότητα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να μην καταλαβαίνει τι κάνει ή να το κάνει σχεδιασμένα.

Αλλά δεν πειράζει. Θα περάσει ο καιρός και θα μας σώσει ο Αντωνάκης.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πάει καλά καθώς συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έστω και οριακά. Η ΝΔ θεωρεί ότι πάει καλά επειδή μειώνεται η διαφορά της από την κυβέρνηση.

Το ότι και οι δύο μαζί οριακά θα έφταναν στην αυτοδυναμία σε πιθανές εκλογές δεν το βλέπουν. Βέβαια αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό (το ότι μαζί θα έχουν αυτοδυναμία).

Δηλαδή αν συνεργαστούν θα τα καταφέρουν πιο γρήγορα να μας ξεπαστρέψουν;

Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε καθώς πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του για να πάει την γυναίκα του να γεννήσει.

Είναι ένα θλιβερό σημάδι για μια αγριότητα που θα ακολουθήσει σε μια χώρα που δεν ξέρει που πατά και που βαδίζει.

Και το χέρι που κρατά το μαχαίρι που σφάζει είναι καταδικαστέο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα αίματος του.

Αν αλληλοσκοτωθούμε δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Οι πραγματικοί ένοχοι της κατάντιας μας θα συνεχίζουν να πίνουν την σαμπάνια τους στην υγειά (ή τον θάνατο) του κορόιδου.

Από την μια μας λένε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε την πέμπτη δόση του δανείου της τρόικας και από την άλλη είναι έτοιμοι να μας δώσουν και νέο δάνειο 60 δις.

Μας δουλεύουν ή μου φαίνεται;

Όσο εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε, όσο δεν αντιδρούμε αυτοί θα συνεχίζουν το έργο ξεπουλήματος της χώρας.

Είμαστε στο γκρεμό και μας έχουν ρίξει μια κλωστούλα να κρατηθούμε. Όταν πια δεν θα έχουν τίποτε άλλο να μας πάρουν θα αφήσουν την κλωστούλα.

Και κάτι μου λέει πως αν τους κάναμε την εξής ερώτηση: θέλετε να σας δώσουμε πίσω τα δανεικά ή να μας πάρετε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Αεροδρόμια, Πετρέλαιο, Αέριο και τα ταμεία του κράτους, η απάντηση τους θα ήταν «Χαλάλι σας τα δανεικά»!

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εναπομείνασες δυνάμεις