ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η γραφικότητα της επαναστάσεως

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Στην ανεργία.

Επίσης οι πολίτες – καταναλωτές βλέπουν τις τιμές των αγαθών να κατρακυλούν μετά από την περίφημη συμφωνία του Χρυσοχοΐδη με τα σούπερ μάρκετ.

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι επικοινωνιακές μπαρούφες δεν μπορούν να πιάσουν; Εκτός και αν θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες της χώρας είναι σαν αυτούς. Όπου από τα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν μόνο τους ιδιοκτήτες τους.

Μόνο που οι πολίτες αντί για τα αφεντικά γνωρίζουν τα προϊόντα και τις τιμές. Και βλέπουν ότι αντί για μειώσεις έχουμε αυξήσεις.

Και εδώ πρώην προστάτη μας δεν ευθύνεται καμιά διεφθαρμένη ΕΥΠ. Ευθύνεται η διεφθαρμένη πολιτική σας.

Επανάσταση κήρυξε ο Απόστολος Γκλέτσος απαιτώντας να φύγουν από την Στυλίδα τα κατοχικά στρατεύματα των κατασκευαστικών.

Είναι καταπληκτικό πως σε τούτη την χώρα μπορείς την πιο σωστή κίνηση και την πιο υγιή αντίδραση να την κάνεις τηλεοπτικό σκουπίδι και να ωθείς έναν αγώνα στα όρια της γραφικότητας.

Ούρλιαζε λοιπόν ο δήμαρχος της Στυλίδας ότι είναι έτοιμος να πεθάνει. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν θα χρειαστεί να τον σκοτώσουν. Με τις δηλώσεις του κατάφερε να αυτοκτονήσει. Μόνος του, που θα έλεγε και κάποια ψυχή.

Είπαμε ότι σε τούτες τις δύσκολες ώρες θέλουμε έναν ήρωα, κάποιον που θα μας δώσει το κουράγιο να αγωνιστούμε. Αλλά όσο απελπισμένος και να είσαι πώς να ακολουθήσεις τον Λεωνίδα του 2011;

Με κάτι τέτοια σκέφτομαι ότι τελικά μάλλον καλά κάνουμε και δεν επαναστατούμε. Γιατί και την επανάσταση γραφική θα την κάνουμε. Και θα γελάει η Μέρκελ. Και θα έχει και δίκιο…

Και τώρα πρέπει να διακόψουμε την επανάσταση για διαφημίσεις.

Οι κομμουνιστές δεν είναι πολίτες, είπε ο μπουμπούκος της πολιτικής. Τώρα τι να υποθέσω; Ότι ο μπουμπούκος έχει παγκάλειο λογική ή ότι ο Πάγκαλος έχει γίνει πιο μπουμπούκος και από τον μπουμπούκο;

Επίσης είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ γιατί ο Γιωργάκης ακολουθεί την πολιτική του ΛΑΟΣ. Α, ρε Καρατζαφέρη. Μπορεί να είσαι εκτός κυβέρνησης αλλά κατάφερες ρε μπαγάσα να κυβερνάνε οι ιδέες σου.

Άντε και αν γίνουν εκλογές πριν την κατάρρευση της χώρας να συγκυβερνήσεις και επίσημα με τον Γιωργάκη. Χέρι – χέρι. Πριν πάρετε όλοι μαζί πόδι – πόδι.

Βρετανός βουλευτής φυλακίστηκε γιατί πέρασε στις δημόσιες δαπάνες 15000 λίρες που είχε δώσει για ιδιωτικές του ανάγκες.

Εδώ στην Ελλάδα αν μαθαίναμε ότι κάποιος πολιτικός έκλεψε από το δημόσιο 15000 θα βάζαμε τα γέλια. Το πρώτο σχόλιο που θα κάναμε θα ήταν ότι ο πολιτικός αυτός είναι ψιλικατζής.

Όσοι πολιτικοί και κουμπάροι τους κλέβουν το ελληνικό δημόσιο ξεκινούν από ποσά που εξασφαλίζουν ακόμα και τα δισέγγονα τους. Εξάλλου αν είναι να κλέψεις, κλέψε πολλά.

Αλλά ας μην ανησυχούμε. Το ΣΔΟΕ ψάχνει λέει τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μα αφού κατηγορείται ο Μαντέλης, τι τους θέλουμε τους υπόλοιπους;

Άσε που δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν πολιτικοί που έχουν πλουτίσει παράνομα. Αυτά κάτι κομμουνιστές που δεν είναι πολίτες τα λένε.

Οι άνθρωποι κάθε χρόνο παραδίδουν στην βουλή το πόθεν έσχες. Αν ήταν παράνομοι δεν θα τους έπιαναν στην φάκα;

Και δεν θέλω αηδίες του στυλ «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Έχουμε θεσμούς κύριοι και κυρίες. Που λειτουργούν.

Σκεφτείτε μόνο πόσες κυβερνήσεις έχουν πολεμήσει την διαφθορά. Ο Κινέζος, ο Κουρασμένος της Ραφήνας, ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής…

Για να μην πάμε πιο πίσω στον αρχιερέα της διαφάνειας και της τιμιότητας. Στον, μη πω το όνομα του και σβήσει το Pc.

Όλο και περισσότεροι, από αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο, παραδέχονται πλέον ότι ουσιαστικά το μόνο που ήθελαν είναι να κερδίσουν χρόνο πριν έρθει η πτώχευση.

Η οποία θα γίνει ελεγχόμενα. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος μπορεί να ξεφύγει εύκολα. Εδώ μια τράπεζα κατέρρευσε και η παγκόσμια οικονομία πήγε κατά διαόλου.

Ο χρόνος λοιπόν που κερδήθηκε έχει ένα άμεσο και απτό αποτέλεσμα. Οι τράπεζες ξεφορτώνονται τα καμένα χαρτιά των ελληνικών ομολόγων και εμείς φορτωνόμαστε ωραία ενυπόθηκα δάνεια.

Για να έχουν και τα εγγόνια μας κάτι να εξοφλούν…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: