ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Καλά σαράντα

Βρισκόμαστε πλέον στην νέα χρονιά. Αλλά η μόνη ευχή που φαίνεται να έχει νόημα φέτος είναι το «Καλά σαράντα».

Άσε που πλέον η Ελλάδα δεν μετράει την χρονολογία όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 7ο μήνα ΔΝΤ και όχι στο 2011 μ.Χ.

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς έβλεπες τους ανθρώπους να κοιτάζουν την βασιλόπιτα ως το πιο πολύτιμο αγαθό.

Κάθε σπίτι είχε βάλει κάποιον να παίζει τον ρόλο της περιφρούρησης. Βλέπεις υπήρχε ο κίνδυνος, αντί να βγει από την καμινάδα ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα, να έβγαινε ο Παπακωνσταντίνου για να μας αρπάξει το φλουρί από την βασιλόπιτα.

Άσε που φέτος τα κομμάτια ήταν περισσότερα. Πέρα από τα γνωστά (του Χριστού, της Παναγίας, του σπιτιού κλπ) μας επεβλήθη από το μνημόνιο να κόψουμε και τρία κομμάτια για την τρόικα.

Και πριν προλάβουμε να χωνέψουμε το μίζερο κομμάτι που μας αναλογούσε άρχισε η κυβέρνηση να μας βομβαρδίζει για την επόμενη αφαίμαξη των μισθών μας.

Αν και πλέον η μείωση των μισθών δεν θα μας αφορά πια. Αφού όσοι δεν είναι άνεργοι οδεύουν ταχέως προς αυτήν την κατάσταση.

Αυτοί που είναι πραγματικά αξιολύπητοι είναι όσοι εργάζονται και δεν πληρώνονται.

Από την μια ντρέπονται που ανήκουν στην προνομιούχα τάξη των εργαζόμενων και από την άλλη έχουν λιγότερα εισοδήματα και από τους άνεργους.

Θα μου πεις, και δίκιο θα έχεις, ακόμα δεν μπήκε η χρονιά και μας μαυρίζεις την ψυχή; Πες μας κάτι αισιόδοξο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ποτέ αυτήν την ψεύτικη αισιοδοξία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ και ειδικά κάποιοι υψηλά αμειβόμενοι αστέρες.

Με το ζόρι να αισιοδοξούμε. Προφανώς δεν τους έχει εξηγήσει κάποιος ότι ο απαισιόδοξος είναι ο καλά ενημερωμένος αισιόδοξος.

Τέλος πάντων. Θέλετε αισιόδοξα λόγια; Θα τα έχετε.

Το 2011 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα τρέχει με 8%. Οι μισθοί θα ανέβουν και θα ξεπεράσουν τον ανώτατο μισθό της Ε.Ε., το ποσοστό φτώχιας από το 25%-30% που βρίσκεται σήμερα θα πέσει στο 1%, η ανεργία θα μηδενιστεί ανατρέποντας όλο το οικοδόμημα του καπιταλισμού που θέλει ανέργους για να ελέγχει τους μισθούς (και όχι μόνο), ο Γιωργάκης θα κάνει πραγματικότητα την πράσινη ανάπτυξη, ο Σαμαράς θα είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, η Ντόρα θα λειτουργεί με γνώμονα το γενικό καλό και όχι τις φιλοδοξίες της και ο Καρατζαφέρης θα χτίσει με δικά του χρήματα πέντε τζαμιά για τους μουσουλμάνους.

Όσο για την αριστερά θα ενωθεί, αν και πλέον θα είναι αργά. Θα έχουμε τόσο κοινωνικό κράτος και τόσα χρήματα ο καθένας μας που πλέον η έννοια της ιδιοκτησίας θα είναι κενή περιεχομένου.

Τι άλλο αισιόδοξο να πω;

Θέλουμε δεν θέλουμε ζούμε μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας μας. Και δεν έχουμε και την δικαιολογία ότι φταίνε κάποιοι ξένοι.

Οπότε η μόνη ευχή που ίσως να έχει νόημα είναι η εξής:
Να είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και το 2011.

Μικρός Φωκίων

Εκ του protagon προερχόμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: