ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι χτίστες της προπαγάνδας

Έκτακτη είδηση: Ο κουρασμένος ανέλαβε την αντικειμενική ευθύνη για την ξαφνική μπόρα που είχε αναστατώσει τους πολίτες κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Μη σας φαίνεται περίεργο. Ο κουρασμένος έχει την τάση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα. Αρκεί αυτά τα πάντα να μην είναι σκάνδαλα.

Δηλαδή ακόμα και αν δεχθούμε την σχιζοφρενική στάση του και υποστηρίξουμε ότι τώρα έχει δίκιο (που λέει ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο) και όχι τότε που έλεγε «συγγνώμη είμαι ηλίθιος δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του σκανδάλου» το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι το εξής:

Ο κουρασμένος μια φορά αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και αυτό το έκανε για μια περίπτωση που δεν χρειαζόταν. Αφού δεν υπήρχε σκάνδαλο.

Για όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Εκτός και αν παραδεχθούμε ότι κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ δεν έγινε κανένα σκάνδαλο, η οικονομία ήταν θωρακισμένη και οι πολίτες τρισευτυχισμένοι που ζούσαν σε έναν επίγειο παράδεισο.

Μετά τον κουρασμένο ήρθε και ο Ρουσόπουλος για να στείλει γράμμα στην επιτροπή για να πει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση. Ο άνθρωπος επειδή είναι πιστός νόμιζε ότι όλες αυτές οι ανταλλαγές δεν γινόντουσαν με ανθρώπινη παρέμβαση αλλά πραγματοποιήθηκαν με ένα θαύμα.

Γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι στην βουλή αλλά έστειλαν γράμμα; Ο μεν κουρασμένος βαριόταν να κάνει τόσο μεγάλη διαδρομή ο δε Ρουσόπουλος για να τιμήσει τον πατέρα του που ήταν ταχυδρόμος.

Σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να πουν στην εξεταστική σε πιο γράμμα τους έχουν γραμμένους. Αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πρόκειται να τους κάνει κάτι.

Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους για την περαίωση και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Δηλαδή ότι πει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά σχεδιάζει να πάρει μέτρα προς όφελος των πολιτών. Για το καλό μας και μόνο για το καλό μας (μη γελάς, σε βλέπω!) η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει με τον ανώτατο συντελεστή τα λιπαρά τρόφιμα και το «πρόχειρο φαγητό» για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία.

Ουσιαστικά και η τρόικα αυτόν τον σκοπό έχει. Γι΄ αυτό μας κόβουν μισθούς και συντάξεις και μας έχουν ταράξει στην φορολογία. Για να αδυνατίσουμε. Για το καλό της υγείας μας.

Το μνημόνιο λοιπόν θα φύγει όταν όλοι οι Έλληνες θα έχουμε γίνει στυλάκια. Και κάπως έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τον Αντώνη Σφουγγαράκη που έλεγε ότι αυτός θα μπορούσε να μας βγάλει από το μνημόνιο το 2011.

Προφανώς έχει στα χέρια του καμιά χημική δίαιτα με την οποία θα χάσουμε γρήγορα τα περιττά μας κιλά.

Κατά τα άλλα στην Ευρώπη έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις εκατομμυρίων πολιτών για την λιτότητα. Στην Ελλάδα επειδή νιώθουμε ευγνωμοσύνη επειδή η κυβέρνηση φροντίζει για την καλή μας υγεία δεν κουνηθήκαμε καθόλου.

Οι δημοσιογράφοι χτίζουν πολιτικούς. Δεν το λέω εγώ.

Ο Πολίτης (όχι αυτός που έδωσε τον μισθό του στον Γιωργάκη αλλά ο άλλος που έχει τρεις – τέσσερις μισθούς να πορεύεται, ο Γιάννης Πολίτης, ο γνωστός δημοσιογράφος) σε κουβέντα που είχε στον αέρα του Βήμα fm είπε ότι δεν καλούν στα κανάλια νέους πολιτικούς γιατί κανείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν θέλει να χάσει τον χρόνο (που είναι θεαματικότητα, άρα χρήμα) για να χτίσει έναν νέο πολιτικό.

Αν αυτό που είπε το δούμε λίγο πιο πλατιά καταλαβαίνουμε ότι τα ΜΜΕ (και ιδιαίτερα η τηλεόραση) χτίζουν πολιτικούς, καταλληλότερους, θύματα και γενικώς είναι οι βασικοί χτίστες της προπαγάνδας.

Το πρόβλημα βέβαια είναι των τηλεθεατών. Που τρώνε αμάσητα ότι τους σερβίρουν. Για δικαιωθεί και ο Πάγκαλος.

Μαζί τα φάγαμε. Οι πολιτικοί τα λεφτά και οι πολίτες την προπαγάνδα.

Μικρός Φωκίων

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Της περαιώσεως

Άμα δεις σε ένα τραπέζι να κάθεται ένας παπάς, ένας δικηγόρος και ένας δικαστικός τι θα πεις; Να μια παρέα; Δεν το λες. Να μια συμμορία θα πεις.

Αν κάθεται και κάποιος πολιτικός τότε περιμένεις να σκάσει το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο.

Για άλλη μια φορά το κράτος με το πλέον επίσημο τρόπο μας διαβεβαιώνει ότι είτε είναι ανίκανο να βρει τους φοροφυγάδες είτε ότι δεν θέλει.

Εκτός και αν είναι το σχέδιο εξόντωσης του μνημονίου. Αφήνουμε το μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί και παρόλο που η χώρα θα θεωρείται νεκρή οικονομικά οι κάτοικοι της θα συνεχίζουν να ζουν όπως και πριν.

Όποτε οι τροϊκανοί θα πάθουν την πλάκα της ζωής τους και θα σηκωθούν να φύγουν από μόνοι τους. Για να γλυτώσουν και την ντροπή να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης.

Και βγαίνουν κάποιοι πασόκοι και λένε ότι η περαίωση είναι ένα άδικο μέτρο καθώς οι έντιμοι πολίτες είναι αυτοί που θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά.

Άδικο μέτρο λοιπόν. Ενώ τα υπόλοιπα μέτρα που μας έχει πάρει ο Γιωργάκης σφύζουν από δικαιοσύνη.

Μας περαίωσαν μια, μας περαίωσαν δυο, στο τέλος μας έριξαν και μια περαίωση.

Βγήκε σήμερα ο Μαρκόπουλος της ΝΔ και είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κουρασμένος της Ραφήνας για τους λόγους που έφερε η κυβέρνηση του την οικονομία στο χάλι που βλέπουμε.

Τα έχει πει ήδη το κόμμα, μας είπε. Τι να πει ο άλλος, ο χριστιανός;

Όταν σου λέει ότι ο κουρασμένος δεν έχει να πει τίποτα άλλο από αυτό που λέει το κόμμα μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Ή μάλλον τρία.

Δεχόμενοι ότι ουσιαστικά το κόμμα της ΝΔ δεν μας έχει πει τίποτα σημαντικό για το πώς φτάσαμε ως εδώ και για τις ευθύνες της και ότι η οικονομία επί της πενταετίας της επανίδρυσης του κράτους σεμνά και ταπεινά έπεσε στα τάρταρα τότε ή ο Κωστάκης όντως δεν έχει να πει τίποτα γιατί δεν είχε την ικανότητα να καταλαβαίνει τι γίνεται ή όλο το κόμμα ήξερε μαζί με τον Κωστάκη τι γινόταν (άρα η ευθύνη είναι όλων και αυτών που τώρα θα μας σώσουν) ή ότι θεωρούν δεδομένο ότι είμαστε ηλίθιοι οι πολίτες και θα φάμε αμάσητη ότι σαχλαμάρα θα μας πουν.

Κάτι μου λέει ότι ισχύει το τρίτο και ότι υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία που θα έρθει να επιβεβαιώσει αυτό που οι πολιτικοί θεωρούν δεδομένο.

Άχρηστοι είναι ο ένας στους τρεις δημόσιους υπάλληλους, είπε ο Πάγκαλος. Ακόμα και έτσι να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καλύτερα ποσοστά από τους πολιτικούς. Εκεί οι άχρηστοι είναι οι δέκα στους δέκα. Άντε για να είμαι δίκαιος, υπάρχει και ένας πολιτικός που δεν είναι άχρηστος.

Αυτό το τελευταίο (ότι υπάρχει πολιτικός που δεν είναι άχρηστος) μην το δέσετε και κόμπο. Το γράφω για να μην μου πουν ότι τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι υπερβάλλω και άλλα τέτοια.

Παρατήρησα στα «πόθεν έσχες» ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα από τους/τις συζύγους.

Ένας ψυχίατρος θα έλεγε ότι αυτός είναι ένας λόγος για να πάσχουν οι πολιτικοί μας από κόμπλεξ κατωτερότητας.

Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας τους κάνει να είναι υπάκουοι στο κόμμα και να λειτουργούν ως πρόβατα καλύπτοντας φυσικά και τα σκάνδαλα.

Μάλιστα όταν αυτό το κόμπλεξ είναι μεγάλο συμμετέχουν και οι ίδιοι στα σκάνδαλα ώστε να νιώσουν ότι είναι κάτι.

Και φυσικά λόγω αυτού του κόμπλεξ δεν αποχωρίζονται ποτέ την καρέκλα της εξουσίας (βουλευτή) ακόμα και αν τελικά φύγουν από το κόμμα με το οποίο είχαν πολιτευτεί.

Τελικά το πρόβλημα με όλα αυτά τα σκάνδαλα και με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική δεν είναι πολιτικό αλλά ψυχολογικό.

Όπως είχε πει και ο θείος που γνώριζε από μέσα την κατάσταση «Όλη η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Και επειδή η δική του Ελλάδα ήταν γύρω από την βουλή και το προεδρικό μέγαρο μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε.

Μέσα σε όλους αυτούς τους πολιτικούς υπάρχει και ένας από το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει μηδενικό προσωπικό εισόδημα ενώ η σύζυγός τους δηλώνει 18 χιλιάδες ευρώ.

Λέγεται Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και έχει ανοιχτεί λογαριασμός βοήθειας γιατί με αυτά τα λεφτά έχει σίγουρα πρόβλημα επιβίωσης. Φαντάζομαι ότι θα πήρε και το επίδομα αλληλεγγύης…

Μικρός Φωκίων

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή μας όρεξη

Ο ακαπέλωτος μας είπε ότι μαζί τα φάγαμε οπότε δικαίως και πληρώνουμε τον λογαριασμό.

Το θυμάμαι καθαρά. Μαζί τρώγαμε τις μίζες από τα εξοπλιστικά, μαζί μοιραζόμασταν τις μίζες από την Siemens και τα άλλα παρόμοια κοινωφελή ιδρύματα, μαζί κλέβαμε τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί λαδωνόμασταν.

Γι αυτό και ο καθένας μας έχει τουλάχιστον 60 ακίνητα στο όνομα του. Από το κοινό φαγοπότι.

Και αφού φάγαμε μαζί ας πληρώσουμε τώρα. Επειδή όμως οι πολιτικοί έχουν πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνουν το λογαριασμό ας το πληρώσουμε εμείς που δεν έχουμε τι να κάνουμε.

Αν βέβαια αναλύσουμε λιγάκι αυτό που είπε ο Πάγκαλος θα καταλήξουμε ότι όντως έχουμε την ευθύνη της συνενοχής.


Αφού ξέρουμε ότι από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους τα λαμόγια κλέβουν το δημόσιο χρήμα αλλά παρόλα αυτά τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίσουμε είναι σαν να τους επιβραβεύουμε, σαν να εγκρίνουμε το φαγοπότι που στήνουν εις βάρος μας.

Μια ζωή έχουμε τα δυο μεγάλα κόμματα να πίνουν στην υγειά μας και εμείς αφού γκρινιάξουμε λιγάκι τους ψηφίζουμε ξανά.

Καλά κάνει ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος να μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τα μεγαλολαμόγια.

Ο Άρης, ο Αρούλης, ο κάποτε υπουργός είπε ότι δεν είναι σωστό που κάλεσαν τον Κωστάκη στην εξεταστική για το Βατοπέδι.

Λογικό. Που να τον κουβαλάς τώρα από τον καναπέ στην βουλή…

Το επιχείρημα του; Σπάει κόκαλα. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Και αφού είναι πρωθυπουργός δεν μπορεί να μας πει τι ξέρει για την υπόθεση.

Δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός να έχει μπλεχτεί με σκάνδαλα. Τους πρωθυπουργούς τους επιλέγουμε από μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που είναι αμόλυντοι, άσπιλοι, ηθικοί και νόμιμοι.

Όπως και οι υπουργοί. Και οι κουμπάροι.
Μόνο κάτι καθίκια που ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν βολεύονταν με την ανεργία είναι αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα.

Ο Άρης είπε ότι η ΝΔ δεν έπρεπε το ΄89 να στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον Ανδρέα. Ναι, γιατί δημιούργησε κακό προηγούμενο.

Όπως είχε πει και ο Καραμανλής, ο θείος, τους πρωθυπουργούς δεν τους βάζεις στην φυλακή. Τους παίρνεις με τις πέτρες, όπως έχει πει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο εγγονός.

Δεν είναι επιλογή μας να χρεοκοπήσουμε μας είπε ο Γιωργάκης. Μήπως όμως μας επιλέξει από μόνη της η χρεοκοπία;

Σχεδόν ένα χρόνο είναι στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Και έχει καταφέρει να μας αλλάξει τα πράσινα φώτα.

Μικρός Φωκίων

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πέμπτος δρόμος του Αντώνη


Επιτέλους σωθήκαμε. Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης μας πληροφόρησε ότι δεν είναι Παπανδρέου.

Όσοι λοιπόν τον φώναζαν Αντώνη Παπανδρέου να το αλλάξουν αμέσως. Αντώνης Σφουγγαράκης λέγεται ο άνθρωπος.

Πριν ένα χρόνο ο Γιωργάκης μας είχε πει ότι δεν ήταν Κωστάκης. Και παλιότερα ο Κωστάκης επέμενε ότι δεν ήταν Κινέζος. Άσχετα αν από τότε και μετά όλο τον κινέζο κάνει.

Οπότε όσο είναι κάποιος στην αντιπολίτευση σκίζει τα ρούχα του για να μας πείσει για την διαφορετικότητα του και για τις καλές του προθέσεις και μόλις γίνεται πρωθυπουργός διαπιστώνουμε ότι αν δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο είναι χειρότερος.

Αυτή η επανάληψη έχει χάσει την ιδιότητα της φάρσας και έχει αποκτήσει την ιδιότητα της τραγωδίας. Για τους πολίτες.

Οι οποίοι πολίτες συνεχίζουν να σκέφτονται πολιτικά με όρους οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας και είναι έτοιμοι να πάνε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν το «παλτό» που τους έφερε ένα λαμόγιο που το έπαιζε μάνατζερ.

Ο Σαμαράς μας λέει ότι έχει σχέδιο για να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά δεν μας το λέει. Τι φοβάται; Μήπως του κλέψουμε τα πνευματικά δικαιώματα;

Οπότε αν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός θα εφαρμόσει το σχέδιο του για να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά δεν θέλει εκλογές;
Αντίφαση;

Δηλαδή κατά τον Σαμαρά η Ελλάδα πάει κατά διαόλου (και έτσι είναι), ο ίδιος έχει σχέδιο (μυστικό) για να πάμε καλά, αλλά θα περιμένει άλλα τρία χρόνια ώστε αν στις τότε εκλογές γίνει πρωθυπουργός να μας σώσει.

Αλλά τότε ίσως να μην υπάρχει καν Ελλάδα. Ή έστω Έλληνες.

Δεν ζητάει, είπε, πρόωρες εκλογές γιατί είναι υπεύθυνος πολιτικός. Δηλαδή υπεύθυνος είναι αυτός που βλέπει να καταστρέφεται η Ελλάδα, να έχει τον τρόπο να την σώσει αλλά να μην θέλει να αναλάβει την πρωθυπουργία άμεσα για να μας σώσει.

Μήπως θα έπρεπε να σταματήσει το δούλεμα;

Βέβαια το ίδιο σχέδιο είχαν και οι Γιωργάκης και Κωστάκης. Τι βαρετή επανάληψη…

Μας εξαπάτησε ο Γιωργάκης, είπε ο Αντώνης. Συμφωνώ. Συνέχισε την παράδοση που ξεκινάει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Και που στα σίγουρα θα την συνεχίσει και ο Αντώνης.

Είχε θεατρικότητα η ομιλία του Σαμαρά, λένε οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι. Μάλιστα. Το θέατρο κέρδισε άλλον έναν ηθοποιό. Για την πολιτική θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Ανέβηκε και ο Κωστάκης στην Θεσσαλονίκη. Είχε επιθυμήσει γνήσια μπουγάτσα με τυρί.

Η τρόικα θέλει να μείνει και μετά το 2013 στην Ελλάδα. Για να βοηθήσει φυσικά. Στην νεκροψία.

Εκτός από τον τέταρτο δρόμο του Γιωργάκη μας προέκυψε και άλλος δρόμος. Του Αντωνάκη. Σε λίγο θα χρειαστούμε και τροχονόμο.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο σημείο. Στην απόλυτη καταστροφή. Αλλά τι πειράζει;

Σημασία έχει η διαδρομή και όχι το που θα καταλήξουμε.

Μικρός Φωκίων

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το τρίγωνο της Ραφήνας

Η κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου θα έρθει από τους ταξιτζήδες. Και για να αναγνωρίσουμε και τα καλά της κρίσης…

Στις προηγούμενες εξεταστικές η Πελέκη δεν άνοιξε το στόμα της γιατί η ίδια και οι φίλες της μετακινούνταν με ΙΧ αυτοκίνητο. Ενώ τώρα λόγο κρίσης παίρνουν ταξί. Και έτσι έμαθαν την άποψη του ταξιτζή για τον Βουλγαράκη.

Σκέψου να μετακινηθούν και με λεωφορείο ή μετρό τι έχουν να πουν….

Ο Κωστάκης λοιπόν έδινε τις εντολές για το Βατοπέδι μέσω Αγγέλου και Ρουσόπουλου.

Αυτό βέβαια οι πολίτες το ξέρουν χρόνια τώρα αλλά είναι η πρώτη φορά που λέγεται τόσο επίσημα.

Όμως οι κύκλοι του Κωστάκη διέψευσαν την σύζυγο του Βουλγαράκη. Τα τετράγωνα δεν μίλησαν ενώ το τρίγωνο (Κωστάκης – Αγγέλου – Ρουσόπουλος) το έχει ρίξει στις προσευχές.

Και τι είπαν αυτοί οι περίφημοι κύκλοι; Ότι η Πελέκη δεν μπορεί να ξέρει γιατί δεν ήταν στην κυβέρνηση.

Όποτε που να ξέρει η καημένη; Μήπως ο άντρας της ήταν κορυφαίος υπουργός του κουρασμένου;

Αλήθεια αυτός ο νόμιμος άρα ηθικός πρώην υπουργός μπορεί να μας πει πως ακριβώς απέκτησε αυτήν την τεράστια περιουσία που έχει;

Για να μάθουμε και εμείς να γίνουμε πλούσιοι γιατί βαρεθήκαμε την φτώχεια.

Να πάει λοιπόν ο κουρασμένος στην προανακριτική για να τους πει ότι ήταν ηλίθιος και δεν κατάλαβε τίποτα από ότι γινόταν δίπλα από το γραφείο του.

Κάτι τέτοιο δεν είχε πει και στην βουλή; Σιγά μην πει κάτι διαφορετικό. Βαριέται να αποστηθίζει νέες σαχλαμάρες.

Εκτός και αν αποφασίσει να αθωώσει την Πελέκη για να αποδείξει ότι φοράει παντελόνια. Βέβαια στην τελευταία φωτογραφία του κυκλοφορούσε με μαγιό. Λίγο δύσκολο να το έχει βγάλει... ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε.

Αλλά όπως λένε και οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει με εργολαβία την πλύση εγκεφάλου, ο μεγάλος δεν μιλάει όταν τρέχει η επικαιρότητα.

Θα περιμένει να εξαφανιστεί η κάθε επικαιρότητα και μετά θα μιλήσει. Δυστυχώς για εμάς, τότε μόνο ο Μητσοτάκης θα έχει παραμείνει ζωντανός για να τον ακούσει.
Και μετά το 2013 θασυνεχίσει να μας βοηθάει, δηλαδή να μας πίνει το αίμα το ΔΝΤ. Αν χρειαστεί, βέβαια. Δηλαδή στα σίγουρα.

Άρα όταν έλεγε ο Γιωργάκης στην ΔΕΘ ότι το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο εννοούσε ότι θα μπούμε σε καινούριο μνημόνιο.

Ο Ραγκούσης έγινε μικρός πρωθυπουργός. Ή σαν να λέμε Γιωργάκης στην θέση του Γιωργάκη.

Ο Γιωργάκης εξάλλου συνήθως λείπει. Για δουλειές στο εξωτερικό. Ή για διακοπές στο εσωτερικό.

Θα μου πεις και αν ήταν εδώ τι θα άλλαζε; Πάλι η τρόικα θα αποφάσιζε.

Αυτό λέγεται καπέλωμα του Πάγκαλου ή το φτύσιμο γίνεται ψιχάλα ένεκα της αντιπροεδρικής καρέκλας και όλοι είναι ευχαριστημένοι;

Εξάλλου ο Πάγκαλος σε όλη του την δημόσια πορεία όταν είναι εντός είναι πειθήνιο όργανο και όταν είναι εκτός γαυγίζει μέχρι γραφικότητας.

Είναι αυτό που λέμε: Λόγια του Πάγκαλου.

Ο Κυριάκος της οικογένειας δήλωσε ότι δεν έπρεπε να αποχωρήσουν από την εξεταστική για το Βατοπέδι.

Μα γιατί; Η ΝΔ είναι πιστή στις παραδόσεις και δεν τις σπάει με τίποτα. Και η παράδοση λέει ότι πρέπει να αποχωρούν από τις εξεταστικές.

Η αδερφή του τώρα μας λέει ότι με τον Χριστοφοράκο ήταν απλά φίλοι. Και ο άτιμος δεν της είχε πει τίποτα για μίζες που έτρεχαν αριστερά και δεξιά;

Ωραίος φίλος.

Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, επιμένει ο υπάλληλος της τρόικα στο υπουργείο οικονομικών, ο Παπακωνσταντίνου.

Όχι μωρέ, μια μίνι πτώχευση θα κηρύξουμε.

Μικρός Φωκίων

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καταραμένη φτώχεια

Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει είναι άδικο και δεν το χωράει ανθρώπου νους.

Ο Μανώλης, αγαπητοί μου, ο γνωστός Μανώλης ο κωλοτούμπας, δήλωσε ότι τα φέρνει δύσκολα πέρα καθώς και αυτός και η γυναίκα του που είναι στο δημόσιο (κοίτα έκπληξη) έχουν μείωση των μισθών τους κατά 30%!

Χιλιάδες άνεργοι και συνταξιούχοι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και δίνουν τον όβολο τους για να μην υποφέρει κατά αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο ένας πρώην υπηρέτης του.
Τελικά είμαστε μεγαλόψυχος λαός. Προσέχουμε τους υπηρέτες μας καλύτερα και από τα αφεντικά μας.

Ο Γιωργάκης ο ταξιδευτής μας είπε ότι το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο. Δεν μας είπε όμως που θα μπούμε.

Κανείς οπαδός του μνημονίου δεν μας έχει πει που στο διάολο θα βρει η Ελλάδα τα επόμενα τρία του 2013 χρόνια τα 110 δις που μας δανείζει η τρόικα και τα 80 δις από παλιότερα δανεικά.
Θα έχουμε άλλο μνημόνιο;

Από αυτήν την ιστορία θα είμαστε τυχεροί αν ξεμπλέξουμε σε 15 χρόνια. Και το πιο πιθανό σενάριο, λέω ο ανθέλληνας, είναι αφού μας τα πάρουν όλα να μας αφήσουν να κηρύξουμε και στάση πληρωμών. Για να έχουν την νομική δυνατότητα να μας πάρουν και αυτά που δεν έχουμε.

Ο Αλογοθωρακισμένος αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεση του να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.
Δεν το κάνει για τους λόγους που νομίζετε. Απλά αν ανοίξουν οι λογαριασμοί του που τώρα είναι στο σκοτάδι και δουν ξαφνικά το φως μπορεί να τυφλωθούν. Θέλετε να τυφλωθούν οι λογαριασμοί του αξιαγάπητου πρώην υπουργού;

Ο Κωστάκης έχει γενέθλια σήμερα. Θα ήταν ευχής έργο να τον έπαιρνε τηλέφωνο ο επίτιμος για να του ευχηθεί «Καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της πολιτικής σου ζωής και να μην σε βρει καμιά οργή λαού».

Ο Τσουκάτος είπε ότι και τα δύο κόμματα έπαιρναν λεφτά από ιδιώτες. Και μάλιστα πολύ πάνω από το πλαφόν.
Όχι ότι μας είπε κάτι καινούριο. Αλλά είναι από τους λίγους ή ο μόνος που δεν λέει ότι δεν ξέρω από ήρθαν τα λεφτά, εμείς με τις συνδρομές των οπαδών τα βγάζουμε πέρα, έκανε έρανο ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης και μαζέψαμε ένα – δύο χιλιαρικάκια να καλύψουμε τα προεκλογικά μας έξοδα…

Έκπληξη. Ψηφίστηκε ο Καρχιμάκης για γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ. Για φαντάσου να μην ψηφιζόταν. Ο ένας και μοναδικός υποψήφιος.

Δεν θα κληθούν πρώην πρωθυπουργοί για την Siemens. Σωστό μέτρο. Θεωρούμε εκ των προτέρων ανίκανους τους πρώην πρωθυπουργούς να έχουν γνώση ή άποψη για το φαγοπότι της Siemens.
Εξάλλου τα χρήματα δεν έχουν μυρωδιά. Μπορεί από αυτές τις μίζες να κυκλοφορούσαν εντός των γραφείων τους αλλά οι ίδιοι δεν μυρίστηκαν τίποτα.

Μικρός Φωκίων

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνω η φούντα του ΘΑΣΟΚ

Παπούτσι πέταξε ένας κύριος στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή.
Είχε προηγηθεί ο Γιωργάκης που μας πέταξε τον Παπουτσή.

Αλλά ακόμα και αν το παπούτσι είχε πετύχει τον Γιωργάκη ο πατριώτης πολιτικός δεν θα στεναχωριόταν. Πρώτον είναι σαφώς πιο ελαφρύ από τις πέτρες που περιμένει και δεύτερον είναι της σχολής παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο.

Γι΄ αυτό και έχει βάλει ως στόχο της ζωής του να μας κάνει όλους φτωχούς ώστε να κυκλοφορούμε μόνο με μπαλωμένα παπούτσια.

Η Σλοβενία δεν μας δίνει δανεικά μέσω του πακέτου της τρόικας γιατί αυτά τα λεφτά δεν πάνε για την διάσωση της Ελλάδας αλλά για την διάσωση των τραπεζών. Μπορείς να πεις ότι έχουν άδικο; Δεν μπορείς.

Από την άλλη ο υπάλληλος της τρόικας Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το 2012 μπορεί να έχουμε και παροχές.

Είναι το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο. Εκτός αν εννοεί ότι οι φόροι θα μετονομαστούν σε παροχές. Το ΠΑΣΟΚ εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε ωραίες αλλαγές ονομασιών. Η αύξηση του ΦΠΑ ας πούμε θα μπορούσε να ονομάζεται παροχή αναδιανομής πλούτου με τελικό αποδέκτη το υπουργείο Φροντίδας και Εξοικονόμησης Πλούτου προς τα ευαγή πιστωτικά ιδρύματα.

Μία από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Γιωργάκης στην ΔΕΘ είναι η δυνατότητα που θα δώσει στις ανύπαντρες μητέρες να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.

Μην του το πείτε απότομα… αυτό ισχύει εδώ και πάαααααρα πολλά χρόνια.

Αφού δεν έχει να κάνει σοβαρές ανακοινώσεις γιατί δεν θυμάται λιγάκι τα νιάτα του και να νομιμοποιήσει το χασίς;

Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Θα καπνίζουμε την φούντα μας και θα βλέπουμε την τρόικα με χαρούμενη διάθεση. Δεν θα καταλαβαίνουμε με την μία τα μέτρα που θα μας παίρνει (όχι ότι τώρα τα καταλαβαίνουμε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Θα γίνει πράξη το όραμα του για πράσινη ανάπτυξη. Θα γεμίσει η Ελλάδα πράσινο.

Θα μπορούμε να έχουμε ένα προϊόν ανταγωνιστικό χωρίς μάλιστα να μας κόψουν και τελείως τους μισθούς. Θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Ας το σκεφτεί λιγάκι. Από το να μας ρίξει στα σκληρά ας μας ρίξει στα μαλακά….

Αν και τα σκληρά δεν τα αποφεύγουμε.

Σύριζα. Κάθε μέλος και υποψήφιος κάθε χωριό και κόμμα. Η κατάρα της αριστεράς. Ένας αριστερός δυο απόψεις…
Ο Άδωνις υποψήφιος. Είδες για να έχεις μπουμπούκα διάσημη;

Μικρός Φωκίων

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ο συνεπής Γιωργάκης

Πολύς λόγος έγινε για τον ανασχηματισμό του Γιωργάκη. Ένα βασικό επιχείρημα των κακόβουλων δημοσιογράφων είναι ότι ο Γιωργάκης δεν είναι συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί μικρού και ευέλικτου σχήματος. Όμως κανείς από όλους αυτούς δεν σκέφτηκε ότι ο Γιωργάκης είναι πρώτα από όλα σοσιαλιστής. Και με την κίνηση του αυτή τι ήθελε να πετύχει; Μα φυσικά να μειώσει την ανεργία, η οποία ξέρετε που έχει φτάσει...Τι θέλετε να μην βρίσκουμε θέσεις εργασίας; Άμα πια!


Μικρός Φωκίων 

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τατούλη το Τατούλη γεμίζει το σακούλι

Όπου γυρνάω το κεφάλι μου ανέργους βλέπω. Θα οφείλεται στην πράσινη ανάπτυξη μάλλον.


Aλλά τι λέω. Τεμπέληδες σαν τους δημόσιους είναι και αυτοί. Όποιος θέλει όχι μόνο βρίσκει δουλειά αλλά χτυπώντας και κάνα δυο υπερωρίες θα γίνει και πλούσιος.
Πως νομίζεις ότι έχουν φτιαχτεί τόσες βίλες. Από τις υπερωρίες.

Ψηφοδέλτια ήττας κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ, μας λέει η ΝΔ.
Και γιατί δεν χαίρεται; Μήπως ήθελε ψηφοδέλτια νίκης από το ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει έτσι την δική της ήττα;

Μα αν ήταν έτσι, το ΠΑΣΟΚ πως θα μπορούσε να δικαιολογήσει την δική του ήττα;
Βέβαια ο Γιωργάκης έχει πει ότι δεν τον ενδιαφέρει να διατηρήσει την καρέκλα του. Οπότε σιγά μην σκάσει για τις χαμένες καρέκλες των άλλων.

Να ήταν πολυθρόνα να το συζητήσουμε.

Πάντως πολύ γκρίνια έχει πέσει τελευταία στα κόμματα. Από του ΛΑΟΣ ως τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το ΚΚΕ παραμένει αλώβητο.
Εξάλλου σε αυτό το κόμμα αν κάποιος πει ότι σκέφτεται να γκρινιάξει θέτει τον εαυτό του αυτομάτως εκτός της επαναστατικής διαδικασίας που γίνεται προς όφελος του κόμματος.

Στα υπόλοιπα κόμματα η φτώχια (σε παραμύθι προς τον λαό) φέρνει γκρίνια.

Θα μας δώσουν και την δεύτερη δόση της ευθανασίας μας, ουπς, του δανείου ήθελα να πω. Δεν βλέπω και κανένα ενθουσιασμό στο πλήθος. Τι έγινε; Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε το μέγεθος του αγγουριού;
Αν και είναι νωρίς ακόμα.

Τελικά σε αυτές τις εκλογές θα νικήσει η αυτοδιοίκηση, ο Καλλικράτης, το μνημόμιο, η πολιτική ή όλοι;
Για να ξέρω πως θα ψηφίσω.

Σχεδόν όλοι μας ζητούν να τους ψηφίσουμε για να τιμωρήσουμε τους άλλους. Αυτό είναι να έχεις όραμα και στόχους.
Μόνο το ΠΑΣΟΚ που έχει γίνει πιο μητσοτακικό και από τον Μητσοτάκη ψελλίζει κάτι για ψήφο που δεν τιμωρεί. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόβλημα με αυτή του την πρόταση.

Έχει τιμωρήσει εμάς προκαταβολικά και θα συνεχίσει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας.

Ο Τρισέ λέει ότι η επιστροφή στην δραχμή θα είναι καταστροφική. Για τις τράπεζες. Γιατί για τον λαό εξίσου καταστροφική είναι και η τρόικα.

Βρήκαν την λύση στο ΠΑΣΟΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης. Θα μειώσουν κατά λίγα λεπτά τον φόρο. Έτσι αντί να πληρώνουμε κατά 110% ακριβότερο το πετρέλαιο θα το πληρώνουμε κατά 109% ακριβότερο. Άμα η κυβέρνηση είναι σοσιαλιστική είδες τι κάνει;

Άσε που θα δώσουν και επίδομα. Σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι με το εισόδημα που έχουν κακώς ζουν ακόμα. Και φυσικά αυτό το επίδομα θα είναι με με δόσεις.

Φυσικά θα πάρουν την πρώτη δόση και τα υπόλοιπα θα γίνουν επίδομα αλληλεγγύης. Δηλαδή θα τα φάει η τρόικα.

Άλλη μια απόδειξη του κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣΟΚ. Αφού ώρες ώρες εύχομαι να μας δείξει το σκληρό του πρόσωπο. Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι;

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αγγέλου, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μαντέλης. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σημειώσατε Χ.

Τον Τατούλη στηρίζει ο Καρατζαφέρης, τον Τατούλη στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, δικαιώνεται το σύνθημα «ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ στην εξουσία».

Μικρός Φωκίων

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι άλλη αλληλεγγύη

Με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το κόμμα αποφάσισε να μας δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Προσανατολίζεται να αυξήσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να υπερδιπλασιαστεί η τιμή του.

Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουμε πιο ανθρώπινα. Θα μαζευόμαστε σε ένα σπίτι δυο – τρεις οικογένειες και θα περάσουμε τον χειμώνα αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον.

Άντε γιατί είχαμε απομονωθεί τελευταία.

Οι φόροι είναι το μέσο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μας είπε ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Με αυτόν τον τρόπο οι μισθωτοί δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τις τράπεζες.

Κατά το ΠΑΣΟΚ σοσιαλισμός είναι να δίνουν αυτοί που δεν έχουν σε αυτούς που έχουν.

Αλλά πρόεδρε τόση πολύ αλληλεγγύη δεν θα την αντέξουμε τελικά. Μήπως να κοιτάξω και λίγο τον εαυτό μου;

Ο Αντώναρος (που είσαι αρχηγέ;) ήθελε να ταξιδέψει δωρεάν επειδή είναι βουλευτής. Δίκιο είχε. Πρώτο από όλα μόνο και μόνο επειδή είναι Αντώναρος έπρεπε να έχει πάσο.
Μετά ο καημένος που να βρει τα 15 ευρώ του εισιτηρίου. Ένας απλός βουλευτής είναι.

Άσε που το ταξίδι γινόταν για λόγους αναψυχής. Ήθελε να ξεκουραστεί ώστε να μπορέσει με την επιστροφή του να προσφέρει περισσότερα στον ελληνικό λαό. Αλλά είμαστε αχάριστοι.

Δεν φτάνει που το κάνει για το καλό μας θέλουμε να πληρώνει κιόλας;

Ο Νομάρχης είπε ότι αποφάσισε να βγάλει τον αδερφούλη από το ψηφοδέλτιο ακούγοντας την συμβουλή της γυναίκας του.

Είναι γνωστό ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια γυναίκα. Αλλά και πίσω από τον Νομάρχη;

Γιατί θέλουν να αυξήσουν τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; Επειδή αν αυξήσουν το ΦΠΑ στα είδη με το 11% θα την πληρώσουν οι πιο αδύναμοι. Ενώ την αύξηση του πετρελαίου θα την πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια. Δηλαδή οι πιο αδύναμοι.

Το επιχείρημα θα είναι… Ναι άλλα κάποιοι πλούσιοι αγοράζουν το πετρέλαιο για να θερμαίνουν τις πισίνες του με χαμηλή τιμή. Οπότε πλήρωνε κορόιδο φτωχέ και εσύ για να μάθεις να έχεις κυβερνήσεις που δεν μπορούν να τα πάρουν από τους πλούσιους.

Και φυσικά θα ανεβάζουν και το ΦΠΑ. Γιατί υπάρχουν πλούσιοι που αγοράζουν φθηνά το ψωμί για να ταΐζουν το σκυλί τους. Να τους αφήσουμε να επωφελούνται;


Επιτέλους θα λύσουμε το ασφαλιστικό μας πρόβλημα. Η κυβέρνηση θα δίνει μπόνους σε κάθε οδηγό που θα καταφέρνει να σκοτώνει με το όχημα του ανθρώπους ηλικίας 59 ετών και άνω.

Για κάθε υποψήφιο συνταξιούχο που θα στέλνουμε στα θυμαράκια θα παίρνουμε μπόνους μια εβδομάδα πλασματικού χρόνου εργασίας και για κάθε ήδη συνταξιούχο θα παίρνουμε μπόνους το 1 τοις χιλίοις της εκάστοτε βασικής σύνταξης.

Έτσι θα κτίζουμε την σύνταξη μας αλλά και θα μειώνουμε το χρόνο που θα βγαίνουμε στην σύνταξη. Αν γλιτώσουμε βέβαια από τους υπόλοιπους που ελπίζουν ότι θα βγουν στην σύνταξη.

Από την άλλη το κράτος θα πάρει μια μεγάλη ανάσα καθώς η λύση του ασφαλιστικού προβλήματος θα έχει βρει την λύση του.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται: αλληλεγγύη γενεών.

Μικρή αγγελία: Ζητούνται υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες για τα δύο κόμματα που έχουν μεγάλη εμπειρία στην εξουσία. Προσφέρεται μισθός, μίζες, και δωρεάν μαύρισμα καθώς και είδη διατροφής όπως γιαούρτια και ντομάτες. Πληροφορίες: Ιπποκράτους και Συγγρού γωνία.

Μικρός Φωκίων

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η εποχή της κωλοτούμπας

Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι νομίζω πως το ξέρετε. Είναι αυτό που ο λαγός πουλάει εξυπνάδες λέγοντας στα άλλα ζώα πως αν πετύχει πουθενά το λιοντάρι θα το σαπίσει στο ξύλο και όταν το λιοντάρι πάει και τον βρίσκει για να του ζητήσει εξηγήσεις ο λαγός του απαντάει φυσιολογικά «Έλα μωρέ, λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα!»

Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν τον λαγό μέσα τους. Και λέω οι περισσότεροι και όχι όλοι για την περίπτωση που υπάρχει έστω ένας που δεν είναι λαγός.

Ένας τέτοιος είναι και γίγαντας με τα πήλινα πόδια. Ο Πάγκαλος. Πετάει την εξυπνάδα του και όταν κάποιος του ζητήσει τον λόγο την κάνει γυριστή.

Έτσι και τώρα. Από το καπέλωμα που δεν δέχεται έφτασε στο «καλή συνεργασία».

Αλλά πώς να μην είναι λαγοί οι πολιτικοί όταν οι ψηφοφόροι τους δίνουν το καλό παράδειγμα. Όλο τον καιρό απειλούν ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουν, κόβουν και τα δυο τους χέρια σύριζα και μόλις έρθει η ώρα της κάλπης αναφωνούν «Λέγαμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και την κάνουν την κουτσουκέλα τους.

Ένας άλλος λαγός είναι ο Νομάρχης. Αλλά αυτόν δεν τον παρεξηγώ. Τόσους ρόλους έχει παίξει, ένας πάνω ένας κάτω δεν τρέχει και τίποτα.

Και τι έκανε ο καημένος; Έβαλε τον αδερφούλη του στο ψηφοδέλτιο. Άμα είναι άξιος, όπως και ο Νομάρχης, να τον άφηνε απέξω;

Εξάλλου τόσα μπουκάλια νερό με την φάτσα του Νομάρχη έχει μοιράσει, να μην αμειφτεί;

Αλλά εκεί που περίμενες να επιμείνει και να πει στον Σαμαρά «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Τολμάς και μιλάς στον Νομάρχη έτσι;» είπε ότι «κάνουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και τον απέσυρε τον καημενούλη τον αδερφούλη.

Καλά άμα γίνει περιφερειάρχης όλο και κάπου θα βρει να τον βολέψει. Ο Νομάρχης δεν πουλάει ποτέ ούτε τους φίλους (ακόμα και αν είναι τρόφιμοι Κορυδαλλού) ούτε τους συγγενείς του.

Αλλά εκεί που θα πάγωσε το χαμόγελο του αδερφοχωρίστρα Αντωνάκη θα ήταν στην αντικατάσταση του αδερφού. Ο Νομάρχης έβαλε έναν Ντορικό…

Κατά τα άλλα το μαρτύριο με την σταγόνα συνεχίζεται. Κάθε μέρα όλο και κάποιο μέτρο μας παίρνουν. Ή μας προετοιμάζουν για να μας το πάρουν.

Και έρχεται και η δημοσκόπηση και βλέπεις ότι η πλύση εγκεφάλου έπιασε. Αναγκαία τα μέτρα πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας.

Αναγκαία ναι αλλά για ποιους; Για τις τράπεζες και τους δανειστές μας που θέλουν να μας πάρουν εκτός από τα δανεικά που μας έχουν δώσει και τα σώβρακα….

Και μας τα έχουν πάρει.

Αλλά δεν πειράζει. Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής (δηλαδή ο έχων εκχωρήσει την εξουσία του στην τρόικα) είναι καταλληλότερος.

Τόσα χρόνια γι΄αυτό πάλευε; Για να γίνει Κινέζος και Κουρασμένος;

Από καταλληλότερους έχουμε χορτάσει. Οι πολιτικοί που θα δουλεύουν προς το συμφέρον των πολιτών μας λείπουν.

Όμως οσονούπω θα έχουμε νέες υποσχέσεις. Πάλι θα ακούσουμε ωραίες λέξεις όπως δικαιοσύνη, πατρίδα, όραμα…

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης. Αν δείτε ότι από το πορτοφόλι σας λείπουν λεφτά μην ψάξετε για κανέναν μικρολωποδυτάκο.

Τα λεφτά τα πήραν κάτι περίεργοι τύποι που τα έψαχναν από πέρυσι τέτοιο καιρό σε συνεργασία με κάτι αλλοδαπούς κουστουμαρισμένους και με ξινισμένη μούρη.

Όσο για το που τα πήγαν; Κάτι δις σε τράπεζες, κάτι δις σε άλλες τράπεζες και τα υπόλοιπα δις σε τράπεζες που μας έχουν δανείσει.

Η ΝΔ αποχώρησε από την εξεταστική για το Βατοπέδι. Τελικά είναι δύσκολο σε αυτό το κόμμα να ξεπεράσει τις πρακτικές του κουρασμένου.

Εκτός και αν ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης είδε κανένα όραμα με τον Εφραίμ και τον Αρσένιο και πίστεψε ότι όλα έγιναν με την θεία φώτιση. Και με τον Θεό δεν τα βάζεις.

Μετά την πετυχημένη απόπειρα του καγκελάριου Αβραμό να μας κόψει το τσιγάρο έρχεται και η Ξενογιαννακοπούλου να συνεχίσει το έργο του.

Η Μαριλίζα πρέπει να τον θαυμάζει πολύ τον Αβραμό. Συνέχισε το έργο του με τα εμβόλια για την νέα όμορφη και πλούσια (για κάποιους) γρίπη και τώρα συνεχίζει το αντικαπνιστικό του έργο.

Τέλος εδώ, πάω για τσιγάρο στην αυλή…

Μικρός Φωκίων

Πολιτική σάτιρα