ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιοφυής πολιτικός

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Με τους βουλευτές να βρίσκονται ενώπιον ενός τρομακτικού διλλήματος.

Θα σώσουμε την καρεκλίτσα μας ή θα σώσουμε την φάτσα μας από τις επερχόμενες αδέσποτες μπουνιές;

Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι βουλευτές της ΝΔ θεωρώντας ότι έχουν το πλεονέκτημα της αντιπολίτευσης. Και πιστεύουν ότι έχουν ελπίδα να σωθούν με κορώνες όπως αυτή του Γιακουμάτου.

Ο οποίος, ως κλασικός λαϊκιστής και ακόμα πιο κλασικός πολιτικός, από το βήμα της βουλής παραβίασε ανοιχτές πόρτες για να μας πει αυτό που ξέρουμε όλοι μας.

Ότι δηλαδή το πόθεν έσχες πολλών πρώην υπουργών, και από τις δύο παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει, δεν δικαιολογεί τις βιλάρες τους.

Και ω! του θαύματος! ο αγαπητός Μάκης έβγαλε ένα συμπέρασμα που μόνο μια ιδιοφυΐα θα μπορούσε να σκεφτεί. Αυτοί οι κύριοι, μας είπε, έκλεψαν.

Ως πολιτικός με αξίες και αρχές, το θυμάμαι καθαρά, ακόμα και όταν ήταν αυτός υπουργός, έκανε καταγγελίες για κλέφτες συναδέλφους του και είχε κινήσει γη και ουρανό ώστε αυτοί να πάνε στην φυλακή.

Όπου νάναι θα δούμε τον Γιακουμάτο αγκαλιά με τον Γιωργάκη, τον Αντώνη, τον Πρετεντέρη και τον Καψή να φωνάζουν έξω από την βουλή «Κάτω οι κλέφτες».

Μετά τις μπουνιές στον είτε αφελή είτε υπερόπτη Χατζηδάκη έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου ώστε ο κάθε μέχρι τώρα υποστηρικτής των υπερφιλελεύθερων επιλογών σε βαθμό Μητσοτάκη, να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ένα δεξιό κόμμα.

Σε λίγο, για να γλυτώσουν από αυτά που έρχονται, τους βλέπω να φοράνε κουκούλες και να πετάνε μολότοφ στις πορείες.

Με αυτά και με αυτά θα ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός του κράτους. Που κακώς λέμε ότι είναι μαϊμού. Απλά ο προϋπολογισμός είναι σαν τις δημοσκοπήσεις.

Δεν έχει καμιά πρακτική αξία, πέρα από το επικοινωνιακό του θέματος και είναι μια φωτογραφία της στιγμής.

Μετά από αυτήν την στιγμή τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τι να προβλέψει και αυτός ο έρημος ο Παπακωνσταντίνου….

Έχει και τόσους φόρους στο κεφάλι του.

Δεν είναι λοιπόν αξιόπιστος ο προϋπολογισμός και δεν μας δίνει καμιά ελπίδα ότι μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Πιο βαθιά θα μας χώσει.

Παρόλα αυτά οι βουλευτές που λένε τα παραπάνω τον ψηφίζουν. Δίνουν δηλαδή την έγκριση τους για να πάμε χειρότερα. Όπως έχουν δώσει την έγκριση τους για όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν οδηγήσει στην ύφεση και στην καταστροφή.

Θα μου πεις τι να κάνουν; Να ρίξουν την κυβέρνηση;

Ναι. Να την ρίξουν. Την ίδια λογική είχαν και οι νεοδημοκράτες βουλευτές και δεν έριχναν μια ώρα αρχύτερα τον Κωστάκη και σκούζουν τώρα όπως η Ντόρα που δεν μίλαγαν. Αν και τα λόγια είναι περιττά. Αφού πιστεύεις ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική για την Ελλάδα και τους πολίτες την ρίχνεις την κυβέρνηση.

Αλλά δεν έχουν καταλάβει που πάμε.

Και πάμε ολοταχώς προς την πτώχευση. Αφού πρώτα εξασφαλιστούν όσο γίνεται οι τράπεζες που μας έχουν δανείσει.

Με την πτώχευση όλοι αυτοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Και δεν θα τους ακούει κανείς όταν θα λένε ότι δεν ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην δημιουργηθεί πολιτικό θέμα ή όταν θα μας λένε ότι δεν κατάλαβαν τι έγινε επειδή διάβαζαν (κλασικά εικονογραφημένα) ή ταξίδευαν (στον δικό τους μικρόκοσμο).

Αλλά μέρες που είναι ας μην βλέπουμε μόνο τα μαύρα. Ας βλέπουμε και το άσπρο. Που είναι στους κουραμπιέδες.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα