ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο fast fuck για τους συνταξιούχους


Πολλοί υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν ανεξάρτητοι, αν και όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι πρόσφατα άνηκαν σε ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έχει γίνει. Οι πολιτικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι νιώθουμε γι΄ αυτούς και παριστάνουν τους ντροπαλούς.

Δηλαδή με την δήλωση τους περί ανεξαρτησίας ουσιαστικά μας λένε ότι ντρέπονται να υποστηριχθούν από κάποιο κόμμα.

Ελπίζω πως θα έρθει και η στιγμή που θα ντρέπονται οι πολίτες να ψηφίζουν τις ίδιες δοκιμασμένες και αποτυχημένες πολιτικές. Άσχετα με την ανακύκλωση των προσώπων.

Πως δηλαδή μπορεί να μας πείσει η Ντόρα η εξερευνήτρια ότι είναι ένα νέο πρόσωπο, διαφορετικό από ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και με νέες νοοτροπίες και πολιτική φιλοσοφία.

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι… την ξέρουμε. Όπως ξέρουμε και την φιλοσοφία της ΝΔ (με Αντώνη σφουγγαράκη ή όχι, δεν έχει σημασία), όπως ξέρουμε και την πασοκική φιλοσοφία.

Γι΄ αυτό θέλω να ελπίζω (δεν το έχω καταφέρει ακόμα) ότι τελικά και οι πολίτες αυτής της χώρας θα γίνουν ανεξάρτητοι.

Χαρτζιλικάκι υποσχέθηκε στους συνταξιούχους που ζουν λόγω θαύματος, ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής.

Δεν ξέρουμε αν ρώτησε τους κηδεμόνες του ή είναι δική του πρωτοβουλία.

Όλοι οι καχύποπτοι Έλληνες είπαν ότι αυτό είναι μια προεκλογική παροχή και ο μόνος στόχος είναι να μαζευτεί όσο γίνεται ο επερχόμενος διασυρμός.

Αλλά, είπαμε, αυτές είναι απόψεις κακοπροαίρετων. Ο Γιωργάκης όλως τυχαίως ανακοίνωσε τώρα αυτό το φιλοδώρημα.

Τι φταίει αυτός που σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές;
Ο άνθρωπος ήθελε να ανακοινώσει ένα θετικό μέτρο και τσουπ! πετάχτηκαν μπροστά του οι εκλογές!

Βέβαια, επειδή έρχονται και άλλα μέτρα, θα μπορούσε ένας άλλος κακοπροαίρετος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για άλλη μια πασοκικής εμπνεύσεως προπαγάνδα.

Θέλει να μας περάσει το μήνυμα ότι το αγγούρι είναι παροδικό και μόλις περάσει ο χρόνος του μνημονίου θα φάμε με χρυσά κουτάλια.

Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Αλλά ποιος θα θυμάται μετά από 10 χρόνια (που θα έλεγε και ο επίτιμος) τι ειπώθηκε τώρα; Κανείς.

Γιατί ο ελληνικός λαός πάσχει από ομαδικό αλτσχάιμερ. Εδώ ξεχνάμε τι έχει γίνει πριν μια βδομάδα, θα θυμόμαστε τι ειπώθηκε ή τι έγινε πριν δέκα χρόνια; Γιατί το αγγούρι είναι τουλάχιστον για μια δεκαετία.

Ακριβώς μετά τις εκλογές θα καταλάβουμε τι ακριβώς προβλέπει το νομοσχέδιο fast fuck.

Οπότε για τις λίγες επόμενες μέρες ας απολαύσουμε την παύση μέτρων.

Πρώτος έρχεται στις δημοσκοπήσεις για την περιφέρεια Αττικής ο Δημαράς. Βασικό του ατού το «Παρών» κατά την ψηφοφορία του μνημονίου. Φαντάσου να είχε ψηφίσει και «όχι».

Ο Δημαράς αποτελεί το άλλοθι και το αποκούμπι του διχασμένου πασόκου. Αλλά και του διχασμένου νεοδημοκράτη, του διχασμένου αριστερού. Είναι ΠΑΣΟΚ αλλά κρατώντας και την πισινή του.

Αν κανείς κάνει μια πρόσθεση στην πρόθεση ψήφου για τους υποψήφιους της ευρύτερης αριστεράς ή τέλος πάντων των κομματιών του πρώην ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ θα δει ότι είναι κοντά στο 10%.

Αυτό το στοιχείο έχει δυο αναγνώσεις. Η πρώτη ανάγνωση λέει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενωμένος και δεν είχε τον Τσίπρα αρχηγό (πολλές προϋποθέσεις βάζω) τότε θα έθετε τις βάσεις (αν βέβαια επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα στην κάλπη) για μια εναλλακτική λύση.

Η δεύτερη ανάγνωση λέει πως όσο πιο πολύ χωρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερες ψήφους παίρνει (αν αθροιστούν φυσικά), οπότε μπορεί να εφαρμόσει ένα καταπληκτικό σχέδιο. Να χωριστεί σε 21 κομμάτια και να πάρει το κάθε κομμάτι ένα 2,5%. Μετά να ενωθούν και να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με 53,75%!

Η Ευρώπη βράζει και ξεσηκώνεται και η Ελλάδα βράζει στο ζουμί της.

Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Και δηλαδή, μικρέ μου Φωκίωνα, αν δεν είχε τον Τσίπρα πρόεδρο ο ΣΥΝ ποιον κατά τη γνώμη σου θάπρεπε να είχε για να είναι μεγαλύτερη πρόσβασή του στον κόσμο της αριστεράς;
Τον Αλαβάνο που έχει καταντήσει γραφικός, ή τον Κουβέλη που θέλει να γίνει το αριστερό δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ;
Βλέπεις, χάσαμε και τη Μαρία που ασχολείται με το ψάρεμα στην ΕΕ ενώ ο Μίμης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει το φτύσιμο που του ρίχνουν οι πασόκοι.
Θα μπορούσε ίσως να είχε αρχηγό τον Κωνσταντόπουλο αλλά αυτός μάλλον θα προτιμούσε να κοουτσάρει καμιά ποδοσφαιρική ΠΑΕ.
Άλλωστε και τι πειράζει που ο ΣΥΝ έχει γίνει τόσα κομμάτια, αφού όπως σωστά επισημαίνεις, με τον τρόπο αυτό χτυπάει μέχρι και εξουσία;
Και μόνο γιαυτό το κλείσιμο που κάνεις σε βαθμολογώ με το ¨άψογο¨ !

blackbedlam είπε...

Βρε καλώς σε βρήκα.Θαρρώ πως θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε.Αλλά να σου πω πια,μάλλον θα καταντήσουμε γραφικοί με το να λέμε,να κάνουμε κριτική,να χαρακτηρίζουμε με ότι επιθετικό προσδιορισμό μας έρθει στο κεφάλι όλους αυτούς τους "συνεπείς" υπηρέτες του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, που πνέει τα λοίσθια και μεις αμήχανοι και αδύναμοι τους κοιτάμε και τους καταριόμαστε σαν κάτι παλιές γριές καταρούσες.
Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.Η κρίση αυτή είναι παγκόσμια αδιέξοδη και νομοτελειακή.Εκφράζει την βασική αντίθεση του καπιταλισμού και σηματοδοτεί το τέλος του.Επειδή όμως αυτό δεν θα γίνει από μόνο του,χρειάζεται η συνδρομή μας,έναν τρόπο έχουμε να τους ανατρέψουμε.Για αυτό όμως χρειάζεται οργάνωση.Δεν έχεις διαβάσει Αστερίξ; Θυμάσαι που έλεγε ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ
Αυτό! Να οργανωθούμε στις γειτονιές,στους συλλόγους,στα σωματεία,στους δήμους,δεν ξέρω,να οργανωθούμε και μέσα από τον μικρό έστω καθημερινό μας αγώνα,θα ξεπηδήσουν λαϊκοί ηγέτες, αγωνιστές που υπάρχουν αλλά εμείς τους αφήνουμε να παλεύουν μόνοι τους,χωρίς να ανταποκρινόμαστε και περιοριζόμαστε στην κριτική,όχι ότι δεν χρειάζεται,καλά κάνουμε αλλά αυτό καταντάει άλλοθι για την μη συμμετοχή μας.
Γι΄αυτό παιδιά οργανωθείτε γιατί χανόμαστε
Α με την ευκαιρία και επειδή διαβάζω την αντίθεσή σου με τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,στήριξαν τις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ,στο Blog μου επάνω δεξιά υπάρχει ένα μπανερ για τις εκλογές,η παρέα και είναι αρκετά μεγάλη το έχει υιοθετήσει ήταν πρόταση του blog από τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.Τέλος πάντων ήταν μια δοκιμή να δούμε αν μπορούμε να συντονιστούμε και νομίζω ότι έπιασε.Αν συμφωνείς προχώρησέ το.Στα τελευταία σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης θα βρεις και τον τρόπο.
Χαιρετώ.

Πολιτική σάτιρα