ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πάει ο Αστακός, πάει και η αστακομακαρονάδα

Πάει η επένδυση στον Αστακό από το Κατάρ. Καταραμένη γκαντεμιά.
Εκεί που είχαμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας είδαμε τις αστακομακαρονάδες να φεύγουν από το τραπέζι μας.

Έτσι χάσαμε την ευκαιρία για να φάμε πάλι όλοι μαζί. Τον Πάγκαλο μην τον λυπάσαι. Πρώτον, έχει αρκετά αποθέματα και δεύτερον έχει και εκείνο το κτηματάκι στην Τζια, οπότε όλο και κάτι θα φυτέψει για να βγάλει την χρονιά.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι η τύχη σας χαμογέλασε πάλι. Όταν η Ελλάδα θα γίνει πλούσια χώρα τότε οι πρώτοι που θα μοιραστούν τον πλούτο θα είναι αυτές οι δύο κατηγορίες.

Μέχρι τότε ας υποστούν και τα νέα μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές.

Ο Γιωργάκης εννοεί πράγματι αυτό που λέει. Τώρα αν μέχρι τότε δεν θα έχει επιβιώσει κανείς συνταξιούχος και κανένας μισθωτός είναι δικό τους πρόβλημα. Μην τα ρίχνουμε όλα στην κυβέρνηση.

Στο διαδίκτυο θέλει να αναρτώνται οι φορολογικές δηλώσεις τον πολιτών ώστε να ξέρουμε πόσο θα ζηλεύουμε τον γείτονα μας.

Και μετά θα τον ρουφιανεύουμε. Εντάξει να τους καρφώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν αφού το κράτος αδυνατεί να τους βρει αλλά έτσι; Χωρίς ένα αξιοπρεπές ποσοστό;

Αν η κυβέρνηση μας έλεγε ότι θα είχαμε ένα 20% από το ποσό της φοροδιαφυγής θα πετύχαινε ταυτόχρονα πολλά πράγματα.

Δεν θα υπήρχε πλέον φοροδιαφυγή. Θα γινόταν μια ανακατανομή του πλούτου. Θα μειώνονταν οι άνεργοι μιας και το κάρφωμα θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ως επάγγελμα. Με τόσους νέους επαγγελματίες θα υπήρχε βοήθεια στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης από την φορολόγηση των ρουφιάνων θα υπάρχουν επιπλέον έσοδα στο κράτος. Θα έδιναν μια ανάσα στην αγορά καθώς θα υπήρχε και πάλι χρήμα για να κυκλοφορήσει, όποτε θα υπήρχε ανάπτυξη του εμπορίου, θα άνοιγαν καινούριες επιχειρήσεις αυτές θα απορροφούσαν τους ανέργους, από την φορολόγηση τους θα αύξανε τα έσοδα το κράτος, με το πλεόνασμα που θα είχαν τα κρατικά ταμεία θα γινόντουσαν δημόσια έργα άρα η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας θα έπαιρνε μπροστά…

Και το αποτέλεσμα θα ήταν μέσα στο 2011 όχι μόνο να έχουμε ξοφλήσει το δάνειο της τρόικας αλλά θα μειώναμε και το χρέος.

Βρε λες αυτό να είναι το σχέδιο του Σαμαρά που δεν μας το αποκαλύπτει;

Ο Καρατζαφέρης μας αποκάλυψε ότι ο Μολυβιάτης κατέβασε ένα μπουκαλάκι ουίσκι σε μια συζήτηση που είχε μαζί του.

Και λίγο ήπιε. Εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 12 μπουκάλια για να τον αντέξω. Αν μάλιστα είχε και τον Άδωνη μαζί του θα το είχα ρίξει και στην ηρωίνη.

Επεισόδια έγιναν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην Γαλλία. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που πετούσαν πέτρες και μολότωφ φορούσαν κουκούλες.

Μου έχει κάνει εντύπωση που ο Πρετεντέρης και οι υπόλοιποι των καναλιών δεν κάλεσαν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον ρωτήσουν αν καταδικάζει τα επεισόδια.

Θα επιδοτεί λέει η κυβέρνηση τις ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις που δεν θα απολύσουν εργαζόμενους.

Αν μια επιχείρηση πάει κατά διαόλου δεν γίνεται να μην απολύσει. Εξάλλου για κλείσιμο θα είναι. Αν μια επιχείρηση πάει καλά δεν έχει κανένα λόγο να διαλύσει το μαγαζί. Όσους εργαζόμενους χρειάζεται τόσους θα έχει.

Οπότε αυτό το δωράκι μάλλον για το καλό των επιχειρήσεων είναι και όχι για τους άνεργους ή τους μελλοντικούς άνεργους.

Θέλω να πω ότι με αυτό το μέτρο δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Με όποια λόγια και αν περιγράψουν το σχεδιασμό τους για την μείωση ή την κατάργηση του επιδόματος της ανεργίας η ουσία είναι μία.

Το μνημόνιο επιβάλλει την μείωση κατά 500 εκατομμύρια των επιδομάτων αυτών. Και ο αριθμός των ανέργων γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Άρα; Άνεργοι, αφού αποδείξατε ότι τα καταφέρνετε να ζείτε με 450 ευρώ σημαίνει ότι έχετε βρει τον τρόπο ώστε να καταφέρετε να ζήσετε και με 300.

Καλό κουράγιο.

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση Πολιτών Αστακού: "H τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά "


Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο
Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.

Πολιτική σάτιρα