ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Πέφτοντας απ΄τα σύννεφα

Είπε ο Γιούνκερ ότι κάποιος πρωθυπουργός του εξομολογήθηκε ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος.

Ναι, τον Γιούνκερ περιμέναμε να μας το πει. Ξεχνάνε οι Ευρωπαίοι πως «όταν εμείς χτίζαμε σκάνδαλα εκείνοι κατασκεύαζαν υποβρύχια που γέρνουν».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε λοιπόν ότι κυβερνά διεφθαρμένη χώρα. Δηλαδή δεν ήταν όπως μας παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια – δημοσιογράφοι τους εκάστοτε πρωθυπουργούς ως ανόητα – άβουλα – άσπιλα και παραπλανηθέντα ανθρωπάκια αλλά ήξερε ακριβώς τι συμβαίνει.
Να πέσω τώρα από τα σύννεφα ή να το αφήσω για την επόμενη αποκάλυψη;

Κάποιοι αναρωτιούνται πως ένας πρωθυπουργός λέει ότι το κράτος που κυβερνά είναι διεφθαρμένο. Απλό. Κάθε άνθρωπος βγάζει τα συμπεράσματα του για το σύνολο με βάση το προσωπικό του περίγυρο. Όταν λοιπόν ένας πρωθυπουργός βλέπει γύρω του, στην βουλή, στα υπουργεία, στο υπουργικό συμβούλιο, στους κουμπάρους του, στους φίλους και γνωστούς του να επικρατεί η διαφθορά τι συμπέρασμα θα βγάλει και για ολόκληρη την χώρα;

Η άλλη άγνωστη πληροφορία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ήξεραν τα χάλια μας στην οικονομία αλλά συνέχιζαν να μας δανείζουν για να έχουμε λεφτά να αγοράζουμε τα όπλα τους.

Όλοι το ήξεραν αυτό. Εκτός από τον Σαμαρά και τον Γιωργάκη. Και το έφερε η τύχη (λέμε τώρα…) αυτοί οι δύο που δεν μπορούσαν να καταλάβουν που οδηγείται η χώρα να θέλουν να μας σώσουν.

Με ευθανασία φαντάζομαι. Εξάλλου θα τους έρθει πιο οικονομικά μια κηδεία από το να μας δίνουν σύνταξη.

Για να μην λέμε ότι οι πολιτικοί λειτουργούν με διαφορετική λογική από ότι οι δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως το ΙΚΑ που λέει στους διαβητικούς ότι δεν χρειάζεται να τους χορηγήσει τα ειδικά παπούτσια αφού έτσι κι αλλιώς κάποτε θα χρειαστεί να τους γίνει ακρωτηριασμός.

Επίσης από σήμερα δεν θα χορηγεί το ΙΚΑ τα χάπια για την καρδιά αλλά ούτε και άλλα φάρμακα αφού έτσι κι αλλιώς κάποτε θα πεθάνουμε. Γιατί να βάζουμε το ΙΚΑ σε έξοδα και να ανοίγουμε κι άλλο την μαύρη τρύπα;

Αλλά έτσι είμαστε. Λίγο πατριωτισμό δεν έχουμε πάνω μας. Αν είχαμε λίγη τσίπα θα αυτοκτονούσαμε και θα βγάζαμε έτσι από την δύσκολη θέση τους πολιτικούς μας που μας πεθαίνουν λίγο – λίγο.

Οι νεοδημοκράτες επιμένουν ότι καλά τα είχαν καμωμένα έχοντας το ατράνταχτο επιχείρημα ότι ο Γιωργάκης έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν.

Δηλαδή επειδή ο Γιωργάκης έλεγε ψέματα και ο Κωστάκης έλεγε ότι θα χρειαστεί να μας πάρουν τα μέτρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ΝΔ είχε δίκιο.

Μόνο που μπερδεύουν δυο άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Ο Γιωργάκης πράγματι έλεγε ψέματα αλλά για το χάλι της οικονομίας ο Κωστάκης έχει πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ειδικά στην δεύτερη θητεία του φαγώθηκαν απίστευτα λεφτά.

Δηλαδή είναι σαν να υπάρχει ένας κλέφτης ο οποίος ρήμαξε ένα σπίτι και να λέει στον ιδιοκτήτη ότι δεν υπάρχουν λεφτά με τον επίδοξο κλέφτη να λέει ότι «όχι υπάρχουν και άλλα λεφτά».

Αν και ο επίδοξος κλέφτης μας λέει ψέματα ο προηγούμενος δεν παύει να μας έχει ρημάξει. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβουμε…

Και ας μην πέσουμε στην παγίδα να αρχίσουμε να τα ρίχνουμε στους Ευρωπαίους που μας δάνειζαν για να αγοράζουμε από αυτούς, ενώ ήξεραν το μαύρο μας το χάλι.

Ας μην αγοράζαμε. Η ευθύνη είναι όλων αυτών που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. Τελεία και παύλα.

Για την εξουσία και τις μιζούλες τους, για τους παχυλούς μισθούς τους και τα «τυχερά» κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Και έρχονται τώρα να μας το παίξουν σωτήρες.

Εδώ έρχεται και δένει η παροιμία που λέει «κύλησε το ευρωπαϊκό λαμόγιο και βρήκε τον Έλληνα λαμόγιο».

Αλλά μην ανησυχείτε. Ακόμα και αν δεν μας σώσει ο Σαμαράς θα μας σώσει η Ντόρα.

Από σωτήρες ετούτη η χώρα, να φάνε και οι κότες….

Κάποια στιγμή όμως θα έπρεπε να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου. Αφού δεν τολμάμε να τους δείξουμε την πόρτα του Κορυδαλλού.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: