ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Η επανάσταση της αυτονόητης βλακείας

Εμπρός για την επανάσταση του αυτονόητου, μας είπε ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης.
Ο οποίος πρέπει να έχει μεγάλο σφουγγάρι αφού κατάφερε να σβήσει τις αμαρτίες του Κωστάκη.

Όλο αγκαλίτσες και φιλάκια ήταν με τον τέως κουρασμένο και νυν μαυρισμένο.

Ποια είναι όμως η επανάσταση του αυτονόητου;
Εξαρτάτε από την οπτική γωνιά που το βλέπει κανείς.

Αν το δεις από την πλευρά του Αντώνη το αυτονόητο είναι να στηρίξει ο λαός την ΝΔ αφού η κυβερνητική της θητεία ήταν απόλυτα πετυχημένη.

Να χειροκροτεί τον καλύτερο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα, τον κουρασμένο.
Να δεχόμαστε ως απόλυτα λογικό να στηρίζει το δάνειο αλλά όχι το μνημόμιο.

Είναι αυτονόητο για τον Αντώνη οι ψηφοφόροι να μην έχουν ούτε μνήμη ούτε κρίση.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα οι ψηφοφόροι κάπως έτσι λειτουργούσαν. Γιατί όχι και στην συνέχεια;

Από μια άλλη οπτική γωνία το αυτονόητο είναι να εξαφανιστούν από το πολιτικό χάρτη όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα έχουν συμβάλλει στην καταστροφή της χώρας.

Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί, κάτι Σφουγγαράκηδες, κάτι αντιεξουσιαστές σοσιαλιστές, κάτι ντοράκηδες να μην τολμούν να εμφανίζονται δημοσίως. Αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εμφανίζονται ως σωτήρες.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αυτοί αλλά όσοι τους ακολουθούν και τους χειροκροτούν.

Είτε το κάνουν για λόγους ιδιοτέλειας, είτε το κάνουν λόγω αφέλειας ή βλακείας είναι συνυπεύθυνοι για ότι συμβαίνει.

Έτσι και η Ντόρα θέλει να εκφράσει την σιωπηλή πλειοψηφία του λαού. Γιατί η Ντόρα και ότι εκφράζει πολιτικά δεν έχει καμιά σχέση με την καταστροφή.

Κατά τα άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια. μας πληροφόρησε ότι τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί.

Για λόγους οικονομίας της συζήτησης, που λένε και στις τηλεοπτικές κοκορομαχίες, ας δεχθώ ότι ισχύει η παραπάνω φράση ακριβώς όπως την διατύπωσε ο Πάγκαλος.

Οπότε τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι ένας από αυτούς που ευθαρσώς ομολογούν ότι έφαγαν λεφτά είναι και ο Πάγκαλος. Είπε: «Όλοι φάγαμε», άρα και αυτός.

Ας γίνει παρακαλώ μια εισαγγελική έρευνα και μια εξεταστική. Θα μου πεις ότι αυτοί που θα κάνουν τις παραπάνω έρευνες θα έχουν φάει επίσης τα λεφτά…

Φαύλος κύκλος. Οπότε ας την πληρώσουν οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουμε.

Κατά τα άλλα το ασφαλιστικό είναι έτοιμο προς ψήφιση. Όπου οι συνταξιούχοι θα παίρνουν αντί για σύνταξη ένα επιδοματάκι. Για να πληρώσουν το εισιτήριο μέχρι το νεκροταφείο.

Πρόκειται για μία μαφιόζικη, φασιστική και εκτός κάθε αυτονόητης λογικής. Οι εργαζόμενοι σε όλη τους την εργασιακή ζωή δίνουν ένα σκασμό λεφτά στα ταμεία, τα λεφτά τα παίρνει το κράτος και τους τιμωρεί μην δίνοντας παρά ψίχουλα πίσω.

Την κακοδιαχείριση, τα δανεικά και αγύριστα προς το κράτος, τις λαμογιές και τις κλεψιές θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Αυτοί που ήταν οι επικεφαλείς αυτού του έρημου κράτους και συμμετείχαν σε όλο αυτό το καταστροφικό σκηνικό όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά έρχονται και ως σωτήρες μας. Ναι, για τους πολιτικούς μιλάω.

Αλλά κάθε λαός έχει τον Πάγκαλο και τον Γιωργάκη που του αξίζει. Έχει τον κουρασμένο, την Ντόρα και τον Σφουγγαράκη που του αξίζει. Έχει την Παπαρήγα, τον Τσίπρα και τις συνιστώσες που του αξίζουν. Τώρα θα έχει και τον Κουβέλη που του αξίζει.

Και να δεις που θα μας προκύψει και κανένας Βγενό που μας αξίζει….


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: