ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πιστέψτε τους!

Θα μας ελέγξει η τρόικα για να δει αν έχουμε μαγειρέψει καλύτερα τα νούμερα ετούτη την φορά.

Τις προηγούμενες φορές το μαγείρεμα ήταν αποτυχημένο. Παραέβρασαν τα νούμερα και μας τα επέστρεψαν πίσω.

Αλλά αδέρφια μην ανησυχείτε. Όλα πάνε καλά. Αφού το λέει η κυβέρνηση. Είναι δυνατόν ολόκληρη κυβέρνηση να λέει ψέματα; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει μόνο και μόνο που τολμάμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο.

Να, για παράδειγμα, οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν σημαντικά. Θα μου πεις ότι σε αυτήν την μείωση έχει παίξει το δικό της ρόλο η παρακράτηση του ΦΠΑ που δεν λένε να την επιστρέψουν στους επιχειρηματίες.

Λεπτομέρειες….

Εξάλλου είναι πιο εύκολο να κάνεις στάση πληρωμών στους πολίτες σου παρά στους τραπεζίτες σου.

Δεν υπάρχουν γάζες και γύψος στα νοσοκομεία. Λογικό αποτέλεσμα. Αφού έχουν χρησιμοποιηθεί για να μπει η χώρα στην εντατική.

Έφυγε ο Κιλτίδης από την ΝΔ. Μια στεναχώρια που πήραμε….
Και σιγά την είδηση. Όλοι θέλουν να φύγουν από την ΝΔ. Ακόμα και ο Σαμαράς αν μπορούσε θα έφευγε. Φοβάται όμως μην τον κατηγορήσουν για Μητσοτακικό!

Έχασε η εθνική Ελλάδας στο πρώτο αγώνα της στο μουντιάλ. Σιγά το νέο. Μεταξύ μας δεν θα άντεχα και άλλη εθνική υπερηφάνεια. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά που νιώθαμε τέτοιου είδους εθνική υπερηφάνεια κάποιοι ροκάνιζαν ευρώπουλα.

Ο γνωστός Άνθιμος είπε στο κυριακάτικο κήρυγμα του ότι η βασιλεία του Θεού δεν θέλει να βγάζουμε τα λεφτά μας στην Ελβετία.

Ο Θεός βλέπετε δεν έχει άλλη σκοτούρα από το που θα πάνε οι Έλληνες τα λεφτά τους. Άσε που ανήκει σε άλλο θεϊκό βασίλειο το χρήμα….

Η μεγάλη στιγμή στην χώρα μας πλησιάζει. Επιτέλους θα μάθουμε πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν. Αν και αυτή η άγνοια είχε την γοητεία της. Ο εργοδότης – κράτος κάθε μήνα περίμενε με αγωνία να του πουν πόσους μισθούς να πληρώσει…

Σίγουρα θα ανακαλυφθούν και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αφήσει χρόνια ετούτο το μάταιο κόσμο αλλά πληρωνόντουσαν κανονικά. Όπως, εξάλλου, γίνεται και με τους συνταξιούχους.

Όλο και περισσότεροι άνεργοι στην χώρα μας. Είναι μια ακόμα προσφορά της κυβέρνησης στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι όλοι αυτοί οι άνεργοι θα μπορούν επιτέλους να κάνουν όλο το καλοκαίρι διακοπές.
Και επειδή δεν θα έχουν λεφτά για να τρώνε θα αδυνατήσουν χωρίς να δώσουν ένα σκασμό λεφτά στα κέντρα αδυνατίσματος.

Ένα μήνα αργότερα θα πάρουν τα 200 ευρώ χαρτζιλίκι για το καλοκαίρι οι συνταξιούχοι και αναρωτιόταν ο Στραβελάκης «Πως θα κάνουν διακοπές αυτοί οι άνθρωποι;».

Γιατί αυτά τα 200 ευρώ είναι που κάνουν την διαφορά….

Φαντάζομαι ότι ο Στραβελάκης θα κάνει τουλάχιστον δυο μήνες διακοπές με 200 ευρώ….

Καθένας στην αρχικοσμάρα του σε τούτη τη χώρα…. τι να πεις!

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα