ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Τόπο στα νιάτα

Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, μας είπε ο Παπακωνσταντίνου. Εφόσον όλα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει επί χάρτου.

Στο ΦΠΑ έχουν πέσει ήδη έξω. Άρα αδέρφια ετοιμαστείτε. Η εποχή που θα δουλεύουμε 17 ώρες την ημέρα με αντίτιμο ένα πιάτο μακαρονάδα άνευ σάλτσας πλησιάζει.

Η τρόικα θέλει, λένε, να μας δίνει σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς και η σύνταξη αυτή να είναι ίση με το 45% του μισθού.

Καλά δεν μας σκέφτονται λίγο; Τι θα τα κάνουμε τόσα λεφτά στον άλλο κόσμο;

Εγώ πιστεύω ότι γύρω στα 74 ευρώ το μήνα έπειτα από 69 χρόνια δουλειάς είναι μια καλή σύνταξη.

Τόσο καλή που ακόμα και αν ξεχάσουμε ένα μήνα να την εισπράξουμε δεν θα καταλάβουμε την διαφορά.

Όσο για τις μητέρες ανήλικων, λένε, να παίρνουν σύνταξη στα 65. Φαντάζομαι με την προϋπόθεση το παιδί να είναι κάτω των 3 ετών και να έχει παράλληλα τελειώσει το δημοτικό με άριστα. Να υπάρχει και ένα κίνητρο αδερφέ.

Να καταθέσουν στις εξεταστικές ο Κωστάκης και ο Σημίτης, λένε διάφοροι.
Ο τίτλος θα είναι: Κινέζικη τεμπελιά, οι άνθρωποι που έβλεπαν τις μίζες να κάνουν πάρτι.

Ο Πάγκαλος είπε ότι η διαφθορά «τον ακουμπούσε». Αλλά το ξεκαθάρισμα το άφησε για αργότερα. Μετά τον πρόλαβαν οι εκλογές του 2004, ήρθε ο Κωστάκης… είχε να ψάξει να βρει και καμιά ατάκα να την πει στο ΚΚΕ… τι να έκανε!

Έχουν πάντως μεγάλη πλάκα. Βγαίνουν πολιτικοί που είναι τόσα χρόνια στο άθλημα και σαν να γεννήθηκαν σήμερα, πέφτουν από τα σύννεφα και καταγγέλλουν.

Ο ωραίος Άκης αγόρασε ένα σπιτάκι απέναντι από την Ακρόπολη και φαγώθηκαν όλοι. Που τα βρήκε τα λεφτά. Από την ζήλια τους τα λένε Άκη. Σιγά μην τους νοιάζει. Από την τσέπη τους τα πήρες;

Μέχρι τώρα με τα κουρασμένα και πολιτικώς «νεκρά» άλογα τα έχουν βάλει. Και σιγά τι τους έχουν κάνει.

Τόσα σπίτια έχει για παράδειγμα ο Μαντέλης. Τα νόμιμα έσοδα του δικαιολογούν αυτές τις αγορές; Αν όχι, κατάσχεση αμέσως. Και να γίνει ένας τέτοιος έλεγχος σε όλους τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τους.

Να δεις για πότε μειώνεται το έλλειμμα!

Ένα εκατομμύριο μιζούλα, λένε ότι πήρε γαλάζιος υπουργός. Και οι φήμες λένε ότι δεν έχει σχέση με την ω! αγαπημένη εταιρεία αλλά σχετίζεται με τον χώρο των φαρμάκων.

Ποιος θα φαρμακωθεί; Ε! ρε γέλια! Δηλαδή έτσι και δεν είχαν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και δεν ρήμαζαν το μέλλον μας θα γελούσαμε πολύ.

Τώρα δοκιμάζουμε τα γιαούρτια να δούμε ποια έχουν τα περισσότερα λιπαρά. Για να τα αποφεύγουμε!

Για την εγκληματική πράξη του Ισραήλ δεν θα πω τίποτα. Απλά αναρωτιόμουν αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και είχαν σκοτωθεί σε πλοίο με αμερικάνικη σημαία αμερικανοί πολίτες από επίθεση π.χ του Ιράν τι θα είχε συμβεί;

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι ημίμετρα, με δύο απλές κινήσεις κύριε Παπακωνσταντίνου καθαρίσατε:

-παίρνουμε την ηλικία του Δ Υπαλλήλου τοποθετούμε ένα ολοστρόγγυλο 0 στο τέλος και καθαρίσατε πχ είσαι 40 χρονών 400 € μισθό είσαι 69 χρονών 690 € μισθό. Τι ενιαία μισθολόγια και παραγωγικότητα τώρα αφού έτσι και αλλιώς μια ζωή επιδόματα σε κολλητούς και σε συγγενείς (πχ Βουλή) μοίραζαν τα κόμματα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείς και κίνητρα παραμονής: 10 € κάθε χρόνο ενώ σύνταξη σιγά μην πάρεις το 45% από ότι θα έπαιρνες σήμερα μετά από 40 ολόκληρα χρόνια
-είσαι συνταξιούχος; συσσίτιο τι να κάνεις τα €, άσε που με κάτι τέτοιες σπατάλες των 600 € δημιουργούνται τα προβλήματα και οι πληθωριστικές τάσεις στην οικονομία.
**Με την ευκαιρία αγοράρα μου θα ήθελα να σε συγχαρώ και για την μέριμνα στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν καταβάλεις τις εισφορές που παρακρατείς ή τα τινάζεις στον αέρα με αναδρομικά δικαστών πχ: στο δυσθεώρητο δώρο Πάσχα +Ε Άδειας+Δ Χριστουγέννων = 1000 € όλα μαζί, με την εγκύκλιο σου έχει και νόμιμες κρατήσεις, δηλαδή τεράστιε τον 13+14 μισθό τον έκανες 1000 € ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ, πιστεύω ότι πρέπει να σου απονεμηθεί το Νόμπελ όχι οικονομικών αλλά φυσικής: επιβεβαίωσες τη ρήση του Αϊνστάιν.
Μην ανησυχείς αγόρι μου προχώρα δεν σε καταλαβαίνουν οι ημιμαθείς όπως δεν καταλάβαιναν κάποτε τι γινόταν γύρω τους και τα μέλη των ΔΣ του ΟΤΕ παραδείγματος χάρη….

ΥΓ

με τέτοιους ογκόλιθους της οικονομικής επιστήμης προσωπικά πλέον πιστεύω ότι ένα ΠΔ έχει ανάγκη η χώρα: άρθρο μονό: απαγορεύεται η είσοδος στο ΥΠΟΙΟ αποφοίτων του LSoE…. τέτοια μυαλά (όπως και ο προηγούμενος) έπρεπε να τα εξαγάγουμε…

Μου αρέσει που δεν έπρεπε να κηρύξουμε στάση πληρωμών και απλά υπογράψαμε το μνημόνιο για στάση πληρωμών στους ΕΛΛΗΝΕΣ: δεν επιστρέφουμε ΦΠΑ, δεν πληρώνουμε υποχρεώσεις και τιμολόγια, δεν εκταμιεύουμε πιστώσεις ΠΔΕ, δεν καταβάλουμε τις επιστροφές φόρου ΜΥ, έχουμε αντί 14% ετήσιου στόχου 0,4 το τετράμηνο ΦΠΑ κλπ μεγαλοπρεπές έργο τεράστιε μοναδικέ τιτάνιε καπετάνιε του Τιτανικού συνέχισε και άσε τους αδαής να γκρινιάζουν ο συνταξιούχος (αφού ζει τι να κάνουμε;) και οι μισθωτοί είναι το πρόβλημα της χώρας και συγνώμη όχι όλοι (πχ συγγενείς και φίλοι στη Βουλή αλλά οι άλλοι οι πτωχοί…)