ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Νέα Ντοροκρατία


Πέσαμε από τα σύννεφα. Διεγράφη η Ντόρα από τη ΝΔ.
Τελικά αυτό το κόμμα έχει την αποστασία στο DNA του. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θείος του κουρασμένου, είχε αποστατήσει από την χώρα με το όνομα Τριανταφυλλίδης είναι φυσικό επακόλουθο οι αποστάτες να έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Η ιστορία πάντως θα ολοκληρώσει την φάρσα της μόνο αν κλείσει ο κύκλος. Ο οποίος άνοιξε όταν ο Μητσοτάκης αποστάτησε από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου και θα κλείσει όταν η κόρη του γίνει στέλεχος της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου γνωστότερου ως Γιωργάκη.

Γιατί η στήριξη είναι δεδομένη.

Η κόρη του Μητσοτάκη κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι λειτουργεί με όρους πολιτικής κερδοσκοπίας. Ενώ η ίδια λειτουργεί με όρους χασοσκοπίας.

Πάντα χωρίς υστεροβουλία.

Κατηγόρησε και την κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή τι ήταν; Απλά μια υπουργός.
Αλλά ήθελε να παλέψει από μέσα γι΄ αυτό δεν τα έλεγε δημόσια.

Αυτό το κρατάμε. Σημαίνει ότι αφού δεν τα κατάφερε η επιλογή της ήταν αποτυχημένη. Οπότε στην επόμενη συνέντευξη της ας δηλώσει ότι η «αποτυχία είναι το μεγάλο της όπλο».

Κατά τα άλλα δεν αποκλείει την δημιουργία νέου κόμματος. Αλλά τι ελπίδες μπορεί να έχει η Νέα Ντοροκρατία;

Έκπληκτοι έμειναν κάποιοι από την αμεσότητα της διαγραφής των τριών πασόκων που ψήφισαν «Παρών». Δεν έχουν καταλάβει ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ.

Ο Γιωργάκης πριν την απόφαση είχε αποσυρθεί στο γραφείο του για ένα τέταρτο. Ήταν αρκετός χρόνος για να πάρει με email τις οδηγίες των πραγματικών πρωθυπουργών. Της τρόικας.

Τελικά ψηφίστηκε από την βουλή ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών και των κρατών που έχουν ελληνικά ομόλογα. Έτσι, προς το παρών σώθηκε η παγκόσμια οικονομία.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι παράπλευρη απώλεια.

Τρέμουν τόσο πολύ παγκοσμίως για την πτώχευση της Ελλάδας που όλοι οι ηγέτες έχουν συνεχώς στραμμένα τα βλέμματα προς εμάς.

Εδώ μια τράπεζα κατέρρευσε και είχαμε παγκόσμια κρίση, φαντάσου τι θα γίνει αν πτωχεύσει μία ή δύο χώρες της Ε.Ε.

Χαζοί πιαστήκαμε. Έπρεπε αμέσως να μετατρέψουμε την χώρα σε τράπεζα ώστε όλα τα κράτη να μας δώσουν τα δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε. Όπως έκαναν και με τις τράπεζες. Και θα μας τα χάριζαν κιόλας.

Ο Σαμαράς βέβαια αποδεικνύεται άλλος ένας συνεπέστατος πολιτικός. Στην ασυνέπεια του.
Καλά τον κατηγορώ άδικα. Ήθελε τον μηχανισμό στήριξης αλλά χωρίς τα μέτρα. Και εγώ ήθελα να πιάσω το τζόκερ χωρίς να παίξω ούτε ένα δελτίο.

Τα νέα μέτρα πότε θα ανακοινωθούν; Πριν ή κατά την διάρκεια των μπάνιων του λαού;
Που φέτος θα γίνουν στην μπανιέρα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα