ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Φάκελος Μητσοτάκης


Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε (άλλη μια) συνέντευξη. Αυτή τη φορά στους «Νέους Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά.
Όπως καταλαβαίνετε, όσο και αν επαναλαμβάνεται ο επίτιμος, αυτά που λέει δεν μπορούν να περάσουν έτσι.

Τι είπε:
Καταρχήν μας απείλησε. Είπε ότι η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει. Ήδη όσοι μπορούν βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ενώ αναμένεται μεγάλο κύμα μετανάστευσης.

Προχώρησε ένα βήμα στις προτάσεις του. Μέχρι τώρα έλεγε ότι οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να αμειβόμαστε λιγότερο. Αυτό πλέον, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, είναι πραγματικότητα.
Τώρα θέλει να κατεβάσουμε το επίπεδο επιβίωσης μας. Να πάμε πίσω (έτσι ακριβώς το είπε).

Θα ήταν πανευτυχής αν το επίπεδο διαβίωσης έφτανε στα κατοχικά επίπεδα (σε εκείνη την εποχή που ήταν γραμμένος σε τρία συσσίτια). Αν δεν μας δει να κάνουμε ουρά για ένα πιάτο φασολάδα δεν θα ησυχάσει.

Για τα μέτρα που μας πήρε η κυβέρνηση είπε ότι δεν έχει σημασία αν είναι δίκαια. Αρκεί να είναι αναγκαία. Για άλλη μια φορά η αίσθηση της δικαιοσύνης που έχει αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο.

Επίσης είπε (κρατηθείτε παρακαλώ) ότι δεν είναι στην ιδεολογία του να ρίχνει τα βάρη στον λαό. Το ξέρουμε, δεν χρειαζόταν να το πει! Πάντα την πλουτοκρατία χτυπούσε. Αν δεν ήταν η Παπαρήγα γενική γραμματέας στο ΚΚΕ θα ήταν ο Μητσοτάκης.

Για τον Παπακωνσταντίνου είπε κάτι σαν «δεν κάνει το παιδί» και του έδωσε ελπίδες ότι μπορεί και να πετύχει τους στόχους του. Κάτι ανάλογο είχε πει στο παρελθόν και για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η εποχή μας θυμίζει αυτή πριν την δικτατορία, τότε που οι πολιτικοί δεν είχαν καταφέρει να την αποτρέψουν. Όμως ελπίζει τώρα να τα καταφέρουν. Ας ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλιτσούλες μας για τουρισμό στην Γυάρο…

Πόσο μπροστά έχει πάει η Ελλάδα; Πάρα πολύ. Να φανταστείτε ότι το 1946 έκανε δυο μέρες να διασχίσει την Κρήτη και τώρα που έχουμε άσφαλτο κάνει δυο ώρες. Εκεί πήγαν τα λεφτά. Στην άσφαλτο της Κρήτης.

Με τόση πρόοδο είναι να μην νιώθεις ευτυχής για τους πολιτικούς της Ελλάδας;

Του επίτιμου του αρέσει το ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά». Η απάντηση είναι ότι τα χρησιμοποιήσαμε για να περάσουμε καλύτερα, είπε. Όλοι...

Όλοι οι πολιτικοί συμπληρώνω την πρόταση του. Εκεί πήγαν. Στις τσέπες τους.

Καλά, συγγνώμη. Όπως είπε ο επίτιμος, οι πολιτικοί δεν μπαίνουν στην πολιτική για να βγάλουν λεφτά. Απλά τυχαίνει….

Και το κορυφαίο που το άφησα για το τέλος…..(το είπε)

Η ατάκα του αιώνα εδώ

Μικρός Φωκίων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα